Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] one duck
mateo912
03-10-2010, 13:52
Witajcie ;)
jeden kadr na pożarcie ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img814.imageshack.us/img814/5360/dsc5180.jpg)
Pozdrawiam
Mateusz
judith_manson
03-10-2010, 14:04
nie jest zle, ale tez nie jest porazajaco zachwycajace...
ciasno od gory, skrzydla rozmazane... no nie wiem..
mateo912
03-10-2010, 15:06
rozmazane skrzydła są celowe ;)
aRt luŹny fRytek
03-10-2010, 16:07
skrzydla rozmazane... no nie wiem..
Rozmazane skrzydła dodają dynamizmu -> plusik :D
no i ja wiem... że się podoba :D
fistaszek20
03-10-2010, 16:23
jeśli kaczka ma jakąś mimikę to właśnie ona mnie najbardziej urzeka w tym zdjęciu :) przyjemne :)
judith_manson
03-10-2010, 20:24
domyslilam sie ze wywolales ten efekt celowo, ale mi jakos nie pasi... grunt ze reszcie sie podoba.
nie to ładne co ładne a to co sie komu podoba :) ( nawiasem mowiąc bardzo dynamiczna kaczucha) :) najs. :)
kaczucha wyszła przepięknie, jednak uważam ,że rozmycie skrzydeł było przypadkowe. niemniej przepięknie to wyszło
mateo912
04-10-2010, 11:13
kaczucha wyszła przepięknie, jednak uważam ,że rozmycie skrzydeł było przypadkowe. niemniej przepięknie to wyszło
Zapewniam Cię że nie było przypadkowe ;)
Mam wiele z zamrożonymi skrzydłami i tylko jedno z rozmytymi co próbowałem uzyskać ;)
skrzydla rozmazane... no nie wiem..
Wlasnie dlatego to zdjecie jest ciekawe. Czy wszystko musi byc ostre na cito i zamrozone jak gluty na mrozie?
Wlasnie dlatego to zdjecie jest ciekawe. Czy wszystko musi byc ostre na cito i zamrozone jak gluty na mrozie?
Dokładnie, bardzo fajnie wyszło, jedynie co to wolałbym więcej przestrzeni dla kaczki
karp1225
04-10-2010, 11:46
za wysoka perspektywa,ciasno i światło takie sobie - rozmycie skrzydeł na plus.
Pawel Pawlak
05-10-2010, 12:20
plusy: kolorystuka, dynamika
minusy: perspektywa, ciasnota kadru
generalnie, nie wnikając w to czy rozmycie skrzydeł powstało celowo czy nie, to zrobienie takiegu ujęcia jest znacznie trudniejsze niż zamrożenie ptaka super krótkim czasem.
plusy: kolorystuka, dynamika
minusy: perspektywa, ciasnota kadru
generalnie, nie wnikając w to czy rozmycie skrzydeł powstało celowo czy nie, to zrobienie takiegu ujęcia jest znacznie trudniejsze niż zamrożenie ptaka super krótkim czasem.
Nic dodać, nic ująć - podpisuję się pod wypowiedzią Pawła
mateo912
08-10-2010, 08:14
później wrzuce szerzej skadrowane :) Mam nadzieje że będzie ok :)
a co do perspektywy to niestety nie mogłem już się bardziej zniżyć, i tak już prawie leżałem :D
Pawel Pawlak
08-10-2010, 10:08
a co do perspektywy to niestety nie mogłem już się bardziej zniżyć, i tak już prawie leżałem :D
E tam, marudzisz :) niżej to się nie da, jak przednia soczewka obiektywu jest podmywana przez wodę ;) A tu widzę jeszcze spory zapas ;)