Zobacz pełną wersję : Kreatywny tata-fotograf
woytec60
03-10-2010, 09:30
Na wykopie było: A Father Who Creatively Captures His Kids (20 photos) (http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/a-father-who-creatively)
Dla mnie bomba :)
ależ facet ma rewelacyjne podejście do fotografowania dzieci. Pomysły robią ogromne wrażenie, jedyne co mi nie leży tak do końca to kolorystyka tych fotek, za to pomysły i wykonanie pierwsza klasa
Zbigniew
03-10-2010, 09:44
Ojej - toż to starzyzna. Nie mówię, że złe - wręcz bardzo dobre. Kiedyś (z rok temu !?) śledziłem cały wątek tutaj - http://www.flickr.com/photos/jwlphotography/ - głównie ze względu na błyskanie. Polecam. A kolorystyka nam nie leży bo, wiadomo..., canon ;)
hahaha...nawet nie zwróciłem uwagi, że to canon, dzięki Zbigniew za oświecenie, aczkolwiek oczywiście nie ma we mnie nawet grama uprzedzeń do innych systemów. A i dzięki za linkę do wątku na flickr, mi niestety jakoś to umknęło, a bardzo chętnie przejrzę dokładniej :)
woytec60
03-10-2010, 10:24
Również dziękuje za linka, tam jest więcej :)
Doświetlanie w wykonaniu tego też pana mi pasuje. Może niekiedy mógłby to robić nieco delikatniej, niektóre z twarzyczek wydają się być trochę płaskie ale to tylko moje preferencje, ogólnie świetnie.
No i te pomysły na fotki...
velaskez
03-10-2010, 10:36
Super;)
Bardzo dobre... pomysly kapitalne.
kamilkamien
03-10-2010, 15:09
Naprawdę bardzo fajnie mu to wyszło :)
To ja będę w mniejszości, bo dla mnie to inscenizowane efekciarstwo.
tak, efekciarstwo, ale z pomysłem i widać, że mimo wszystko to świetna zabawa i niezmarnowany czas z dziećmi :)
Efekciarstwo, inscenizowane, może delikatniej /światło/... i co z tego?
Zdjęcia dzieci wspaniałe. Żadna mama i żaden tata by nie pogardzili takimi fotkami swoich pociech!
Zbigniew
03-10-2010, 17:57
Ja dodam, że nieraz chciałem się tym zainspirować. E-e. Nie da się. Zanim ogarnie się całą scenę plus jakoś do tego dzieciaki, to albo coś jest zniszczone, albo dzieci zaziewane, albo jeszcze coś innego. Dla mnie szokiem największym jest to, że człowiek wykonał niebanalne zdjęcia, do tego solidnie przybłyskane i to takim obiektom.
Moim zdaniem to z tego że używając do tego celu właśnie dzieci.
Tylko tyle czy aż tyle.
Mnie się to nie podoba.
Władca Pixeli
03-10-2010, 19:21
:mrgreen:
http://api.ning.com/files/uazetnZo93f-t75NXd7aH6QS6Y75SsUkPL9G9wcW6u8HrQC5ndvC3ULDsBtR2T 7F12qxkJD*qJSLtMR86q1YYXy51pxm-Oi1/jasonlee4.jpg
Moim zdaniem to z tego że używając do tego celu właśnie dzieci.
Tylko tyle czy aż tyle.
Mnie się to nie podoba.
A konkretniej dlaczego się nie podoba? Co tu dzieci mają do tego?
Marian K
03-10-2010, 20:11
Mimo że te dzieci wyglądają na radosne i szczęśliwe,to pewnie do takiego stanu zostały doprowadzone :krzykiem ,biciem,siłą,siłom i ingerencją/om w godność osobistą/om.
Czy nie wk/denerwuje was to, że zawsze znajdzie się krytyk/ant uprawiający :"inscenizowane efekciarstwo"
:D, typowe,jak nie jesteś z nami to przeciw nam
A może byś powiedział coś bardziej rzeczowego? Bo krytykujesz to i wytłumacz dlaczego.
Marian K
03-10-2010, 20:49
Kolego ,bardzo się cieszę że masz inne zdanie i jesteś z nami.Tylko napisz coś więcej - dlaczego masz problem z dziećmi.
No proszę, to jednak można normalnie? Jakże się ciesze.
Co innego złapanie w kadrze rzeczywistości jaka by nie była,a co innego jej kreacja, tu się chyba zgodzimy ?
To raz.
Czy za fajne zdjęcie można uważać pozowane "szczęśliwe" z jajkiem na głowie , lub wysmarowaną twarzą ciastem , czy wesołym bujaniu sie na krześle z ryzykiem wywrotki ?
W jakim sensie takie "akcje portretowe" są "fajne" ?
Ja mam właśnie zastrzeżenia do tych "widoczków" ,nie widze sensu w ich kreacji przy użyciu szczęśliwych dzieci,które to z natury sa chętne do każdej zabawy i roześmiane.
Dla mnie to jest po prostu głupie.
Tak samo jak używanie szczęśliwych i roześmianych dzieci do reklamy - taki tylko przykład.
...
Jeśli wolno - ile masz lat Folker?
Nie wolno.
Coś jeszcze ma znaczenie? Rozmiar buta?
Nie wolno.
Coś jeszcze ma znaczenie? Rozmiar buta?
No i wszystko staje się jasne. Dziękuję. Bez odbioru.
Edit:
Aby było w temacie. Zdjęcia piękne i z pomysłem. Żałuję, że nie starczyło mi pomysłu i talentu, by moje dziecko miało taką pamiątkę z dzieciństwa.
Marian K
03-10-2010, 21:45
No proszę, to jednak można normalnie? Jakże się ciesze.
Co innego złapanie w kadrze rzeczywistości jaka by nie była,a co innego jej kreacja, tu się chyba zgodzimy ?
To raz.
Czy za fajne zdjęcie można uważać pozowane "szczęśliwe" z jajkiem na głowie , lub wysmarowaną twarzą ciastem , czy wesołym bujaniu sie na krześle z ryzykiem wywrotki ?
W jakim sensie takie "akcje portretowe" są "fajne" ?
Ja mam właśnie zastrzeżenia do tych "widoczków" ,nie widze sensu w ich kreacji przy użyciu szczęśliwych dzieci,które to z natury sa chętne do każdej zabawy i roześmiane.
Dla mnie to jest po prostu głupie.
Tak samo jak używanie szczęśliwych i roześmianych dzieci do reklamy - taki tylko przykład.
No proszę, to jednak można normalnie? Jakże się cieszę.
Przepraszam że złośliwie,ale już tak mam.:) Jeśli można ,to co Ci się podoba.
Pozdr.M
Pewnie że można ;)
A nawet trzeba, tylko niektórym trudno sie przestawić na normalną grzeczną dyskusje w temacie i absolutnie muszą kąsać jak pikuś oponę samochodową.
Cholerne polskie piekiełko.