Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pomost - [Nemeth]
Witam
Szuflada i to stara.
Pokazywałem kiedyś podobny kadr ale i temu chce dać szanse.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img692.imageshack.us/img692/5553/jetty.jpg)
pozdr.
eeee....
Po pierwsze - masz chyba lekko krzywy horyzont :mrgreen:
A po drugie - Ty wandalu, pierw rozwalasz pomost, a potem nim się chwalisz? :lol:
Dobra, koniec żartów - do rzeczy. Podoba mi się ten pomost, chmurka na horyzoncie dodaje uroku, szkoda, że niebo trochę bije po oczach. Ale ogólnie rzecz biorąc - jestem zdecydowanie na Tak!
Horyzont jest chyba jednak prosty, to złudzenie wywołane przez linię chmur, zbieżną
z linią horyzontu. Generalnie mi się podoba, lubię zdjęcia pod światło i jasna plama na
niebie mi nie przeszkadza.
anonymos
01-10-2010, 13:42
By się upewnić wrzuciłem sobie tę fotkę do LR i faktycznie jest taki poziomy pasek przejarany na tym niebie, ale minimalny. Poza tym zdjęcie bardzo na tak.
Nikonozaur
01-10-2010, 14:20
Wszystko jest tu zapięte na ostatni guzik, bardzo dobra praca.
na temat horyzontu Nemeth już pisał i wyjaśniał niejednokrotnie trzeba zajrzeć do jego watków to się zapamieta i nie bedzie juz komentarzy - poza tym jak zwykle bdb dobrze obrobiona fotka, i bdb w ogólnym odbiorze :)
Wszystko jest tu zapięte na ostatni guzik, bardzo dobra praca.
Podobnie myślę...ładne kolory
Ta praca mi sie bardzo podoba... :)
krzysztofz24
01-10-2010, 18:20
Technicznie to nie ma co analizowac bo wszystko ok, szczegolnie fajnie zlapales to swiatelko pelgajace po pomoscie...
Ale przejdzmy do analizy pt "jak odbieram to zdjecie i walorow artystycznych":-).
Otoz do mnie najbardziej przemawia fakt ze mamy pomost prowadzacy jak to pomost "wglab tafli" wody jeziora...dalej od brzegu...tylko ze akurat tutaj nie ma polaczenia z brzegiem, czyli pomost dokads prowadzi, ale nie ma poczatku, rozwijajac dalej to droga ktora gdzies prowadzi ale bez poczatku, czyli nie mozemy nia isc. Dodatkowe uzycie tutaj (wybacz sformulowanie;-)) memlania daje nam lekka domieszke nierealnosci i zawieszenia w przestrzeni...tak jakby ten pomost byl droga ktora wylonila sie tylko na chwile z jakiejs innej rzeczywistosci, ale nie da sie na nia wejsc bo nawet nie ma poczatku...
P.S Jak sie zapatrujesz na moja "analize artystyczna";-), dodam ze pisana spontanicznie, wiec nie musi byc spojna i logiczna:-)?
piotrekjeczen
01-10-2010, 20:26
Wspaniałe.
Nemeth, no jak mogłeś przejarać? Nie pójdziesz do nieba ;-);-);-);-);-);-);-)
A tak całkiem na poważnie, to superfajnie :mrgreen:
Ale ja jestem fanem, mogę być nieobiektywny ;-)
Dla mnie jest MEGA, ale od horyzontu w dół, niebo jakoś mi nie pasuje, a na dół mogę się patrzeć cały czas.
Przepiękne albumowe zdjęcie. Chętnie widziałbym je na ścianie :)
eeee....
Po pierwsze - masz chyba lekko krzywy horyzont :mrgreen:
A po drugie - Ty wandalu, pierw rozwalasz pomost, a potem nim się chwalisz? :lol:
(...)
Linia brzegowa się oddala. Nic nie poradzę. A pomost sobie stał, tylko że podniósł był się poziom wody i zalało dojście.
By się upewnić wrzuciłem sobie tę fotkę do LR i faktycznie jest taki poziomy pasek przejarany na tym niebie, ale minimalny. Poza tym zdjęcie bardzo na tak.
Nemeth, no jak mogłeś przejarać? Nie pójdziesz do nieba ;-);-);-);-);-);-);-)
(...)
I tak przygasiłem. Ale jest przynajmniej o czym gadać ;)
(...)
P.S Jak sie zapatrujesz na moja "analize artystyczna";-), dodam ze pisana spontanicznie, wiec nie musi byc spojna i logiczna:-)?
Ma to sens :) Podoba mi się taka interpretacja.
Poprzednie zdjęcie z tym pomostem miało tytuł "jetty to heaven" więc coś jest na rzeczy ;)
Światło, światło i jeszcze raz światło.
To buduje to bardzo dobre zdjęcie :).
Świetna tonacja zdjęcia. Naprawdę kapitalna.
Podać oklepany temat w taki sposób to wielka sztuka.
malasana
02-10-2010, 10:58
Swiatlo i kolorystyka sprawiaja, ze to jedno z najlepszych zdjec w tej tematyce, jakie widzialem. Wielkie gratulacje naleza Ci sie za ten kadr!
jurek1906
02-10-2010, 11:13
Nie wdając w szczegóły,urzekło mnie światło :).