Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] .... nadchodzi !!!
.... zima, oczywiście. :lol:
Zdjęcie wygrzebane z kosza, w trakcie sprzątania dysku. W zasadzie, to nie pamiętam dlaczego mi się nie spodobało. Może miałem przesyt zimy.
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img191.imageshack.us/img191/2226/wr0051.jpg)
Pozdrawiam
Bartekkw
01-10-2010, 10:07
Coś nie tak jest chyba z niebem - odszumiałeś ? bo się jakoś rozmazało. Góra krzyża za ciemna chyba przez obróbkę :) Ale kadr fajny
Coś nie tak jest chyba z niebem - odszumiałeś ? bo się jakoś rozmazało. Góra krzyża za ciemna chyba przez obróbkę :) Ale kadr fajny
.... o i teraz mi przypomniałeś, miałem poprawić ten krzyż, :D niebo było odszumiane, ...... ale standardowo
Niebo faktycznie nieco nieostre ale za to w 3D, bardzo mi się podoba :)
Dobrze, ze pokazales, bo kadr mi sie bardzo podoba... :D
P.S. Laik jeszcze jestem i... chcialbym o cos spytac: to chmurzysko po lewej - bylo takie smoliste? Czy to efekt postprodukcji? :>
Zasypało Warszawę? :):) Góra wydaje mi się nie do przetrawienia ze względu na ogromną utratę jakości - nie wiem czy blurowałeś , czy odszumianie zrobiło swoje...
... bluru nie używałem nigdy, więc to raczej po odszumianiu.
.... chmura była ciemna, ale faktycznie można by ją rozjaśnić
..... podobały mi się te przestrzenne chmurki i może dla tego zostawiłem, jako tło tyle góry
....... no to chyba już wiem, dlaczego nie pokazałem tego kadru zimą :mrgreen::mrgreen::mrgreen:, nie ma tam jak spojrzenie kogoś z zewnątrz
No niestety tym razem nie podoba mi się. Niebo zawaliło całość.
anonymos
01-10-2010, 12:07
Nie lubię się posiłkować określeniem "zdjęcie ma klimat" ale w tym wypadku idealnie pasuje. Co do nieba w z lewej strony tuż pod tym ciemnym granatem masz znaczny wycinek szumu, którego nie usunąłeś :D . Poza tym mi się podoba, i mimo, że nie znoszę krzyży na zdjęciach :D . Właściwie to jest chyba dopiero drugie zdjęcie z krzyżem jakie mi się podoba (pierwsze wrzucił bodajże kolega Paweł, z motywem krzyża i słońca z zajeb...stą fakturą śniegu :)) .
zgadzam się z Bartkiem :)
krzysztofz24
01-10-2010, 19:03
Super. Bardzo mi sie podoba zestawienie tej kolorystyki na niebie z zimna biela sniegu na dole.
Bardzo dobry kadr, kolorystycznie znakomicie i w klimacie , z niebem tak czasem jest , po odszumianiu wiele razy zdarzyło mi się mieć podobnie .
ostrytux
01-10-2010, 21:56
Ja takie klimaty zwyczajnie bardzo lubię :D
Niesamowitość bije z tego zdjęcia, moim zdaniem za sprawą zestawienia niebo - krzyż.
Do tego czuć mróz z podłogi.
Krzyż faktycznie możesz poprawić.
Świetne zdjęcie.
Ciekawy kadr ...ładnie wpisany krzyż
igusiek21
02-10-2010, 10:48
mie sie podoba!
jurek1906
02-10-2010, 11:49
Ogólny odbiór bardzo pozytywny :).