Zobacz pełną wersję : Wyniki konkursu NG6
Nie wiem czy było, ale są już wyniki:
http://www.national-geographic.pl/artykuly/pokaz/wyniki-6-wielkiego-konkursu-fotograficznego-national-geographic-polska/
Jak Wam się podobają zdjęcia??
http://www.national-geographic.pl/foto/fotografia/grand-prix-izabela-perez-harriette-ninas-1/
Gratuluję koledze z forum za reportaż z Cardiff. :smile:
Również gratuluje reportażu, ale i odwagi noszenia sprzętu w "takiem miejscu" ;)
Ogólnie zdjęcia NG mi się nie podobają - moje oczy urzekły tylko dwa kadry - foka i podwodna góra lodowa oraz hipcie podczas deszczu :D
Mnie osobiście podoba się więcej zdjęć. Ale jest też parę takich które mnie nie przekonują m. in reportaż "Rap z Konga". MZ "Fala" jest zdecydowanie lepszym repo.
Dla mnie mistrzowski jest odchodzący Superman.
bukowy dziad
01-10-2010, 11:28
Mz. dobry poziom większości prac. Szczególnie na tle ostatnich kontrowersyjnych decyzji w tego typu konkursach, gdzie wygrywały foty przez wielu uznawane za zwyczajnie słabe.
Co do reportażu to mz. oba wyróżnione reportaże (cardiff i wilków) dużo ciekawsze niż nagrodzony rap - który chyba wygrał za egzotykę tematu (raczej nieciekawie pokazaną).
Zgadzam się z Bukowym Dziadem. Mnie bardzo podoba się zdjęcie Nińas, przepiękne.
48 000 zdjęć, jak oni dali sobie z tym radę?
w skrócie dla mnie poziom dobry, acz na taki konkurs dość przeciętnie. (niezrozumiale sie wypowiedziałem ;) )
kilka kadrów bardzo dobrych, ale nie znalazłem nic takiego "łał!". hipopotamy jakoś mnie urzekły i ten strzał szeroko z człowiekiem w samochodzie obładowanym gratami...
KATEGORIA: FOTOREPORTAŻ. Wyróżnienie. Jacek Szydłowski, „Fala”
exif
# Producent aparatu: Canon
# Model aparatu: EOS-1D Mark II N
# Ogniskowa: 17
# Przesłona: f/7.1
# ISO: 125
# Pomiar światła: Czółciowy
co to jest czółciowy pomiar światła???
może w eNce coś takiego jest ;)
Tak przeglądnąłem te zdjęcia i szczerze mówiąc jakoś nie w bijają mnie w ziemie.
Zdjęcie z kategorii Zwierzęta jest dla mnie słabe, gdyby nie ten tytuł chyba bym tylko zobaczył pająka....
(No chyba że ktoś mi wyjaśni zjawiskowość tego zdjęcia to zrobie ukłon w jego strone;))
W tamtym roku zdjęcie w/w kategorii, było o wiele lepsze