Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trzy??? cztery??? kolory...
maniak666
01-10-2010, 00:15
Bardzo głęboka szuflada.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
Nie ukrywam ,ze bardzo ciekawy kadr i przyciaga uwage , popraw horyzont bo jest krzywy i usun paprocha na niebie, a jak by tak wiecej bylo tego nieba?
maniak666
01-10-2010, 00:21
Nieba więcej niet niestety. Paprochem na matrycy to niech się martwi złodziej:mad:(pierwsza puszka niestety skradziona) jak pisałem kadr z głębokiej szuflady.
Sebastianito
01-10-2010, 00:22
Nie ukrywam ,ze bardzo ciekawy kadr i przyciaga uwage , popraw horyzont bo jest krzywy i usun paprocha na niebie, a jak by tak wiecej bylo tego nieba?
Fakt horyzont Ciut ucieka a paproch na niebie to pierwsze co zauwazylem... ale ogolnie BARDZO pozytywnie.
maniak666
01-10-2010, 00:26
Fakt horyzont Ciut ucieka a paproch na niebie to pierwsze co zauwazylem... ale ogolnie BARDZO pozytywnie.
Człek stary i ślepawy co nieco. Szczególnie jak w nocy przed lapkiem siedzi;-) Następnym razem obiecuję poprawę. Sorki za przeoczenie.
jest dobrze, bardzo ladna kompozycja
Kompozycja ciekawa, jednak moim zdaniem lekko niedopracowana ;).
Jak już podajesz trzy plany to fajnie by było, aby były w miarę jednakowej wysokości. Czyli niższa perspektywa lub wyżej obiektyw. I jeszcze łódki. Widział bym to w kwadracie i wtedy jedna łódeczka centralnie lub poziom i też jedna, ale w mocnym punkcie.
A co do plamki na niebie, to powiedzmy, że to mewa na kacu ;):mrgreen:.
Bartekkw
01-10-2010, 09:59
Paweł ma rację, aczkolwiek fot mi się podoba. Ma coś w sobie co pozwala na dłużej oko na nim zawiesić
(...) Ma coś w sobie co pozwala na dłużej oko na nim zawiesić
dokładnie, na pierwszy rzut oka nie dół nie jest taki oczywisty, dla mnie na +
Świetne zdjęcie, jeżeli bym je zrobił , zdecydowałbym się chyba na całkowite ścięcie nieba, żeby wyglądało jeszcze bardziej zagadkowo:)
maniak666
01-10-2010, 18:51
Dzięki za komentarze. Uwagi przyjęte i do serca wzięte, choć tytułem usprawiedliwienia: to kadr z samego początku mojej przygody z fotografią, pierwsze delikatne próby odejścia od zielonego trybu:smile:, ale jeszcze wtedy nie NEF tylko jpeg, tak że w tej chwili uratować cos ciężko. Mam jeszcze parę kadrów z tej miejscówki. Dziś chyba jeszce wrzucę.
Pablo 77
01-10-2010, 19:31
Z uwagami za Pawłem,ale przyjemnie sie patrzy:)
ostrytux
01-10-2010, 21:58
Chciałem jeszcze coś dodać ale Paweł wyczerpał temat ;) miejsce bardzo ciekawe.
Mnie takie kadrowanie odpowiada.
Woda wpada w przyjemny turkus.
Podoba mi się.
jurek1906
02-10-2010, 11:45
Przyjemna praca,woda na skałkach wygląda jak lukier na babce Wielkanocnej :).