Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kwadrat
WItam ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img836.imageshack.us/i/mg2286.jpg/)
Bartekkw
30-09-2010, 23:13
Hmmmm....wciąż mam w pamięci poprzednią Twoją serię górską i ta fota niezbyt mi pasuje. Dodatkowo odnoszę wrażenie jakby była wyciągnięta do góry
maniak666
30-09-2010, 23:17
I chmury takie jakby to rzekł Borregaard-z lekka jagodowe. ( Ale ja na lapku oglądam-może się myle)
borregaard
30-09-2010, 23:25
Kadr jest,w sumie,ciekawy...Woda mi się wylewa na klawiaturę,niebo strzela w górę...:-D
Nie wiem tylko po co tu kwadrat,bo nie ma nic centralnie do wyeksponowania...? Lekko krawędż gory swieci....Kolor nieba..? No tak..:-D Pewnie tak tam było...,a może i faktycznie....:wink:
W sumie OK.
I chmury takie jakby to rzekł Borregard-z lekka jagodowe. ( Ale ja na lapku oglądam-może się myle)
Bo takie wlasnie byly, jagodowe, przez jakies 2 minuty, potem przyszła szarówa i zero kolorów ;)
Sebastianito
30-09-2010, 23:53
Ale czy aby napewno to jest kwadrat?
Ale czy aby napewno to jest kwadrat?
A co to jest trójkąt ? A może koło ??
Jak już dałeś kwadrat (bo do koła to niepodobne ;) ), to myślę sobie, że tę górę, zwaną motywem, chyba lepiej było by umieścić bliżej centrum. Ale może sobie źle myślę :D
mi się ta kompozycja podoba, kolory równie ciekawe :)
Fajny kadr, kolory ok, ale najbardziej podoba mi się to delikatnie rozciągające ku górze niebo. :)
A mi kompozycja nie bardzo tu pasuje, także pozwolisz Michale, że poczekam na Twoje następne ;).
Mi kolory tutaj pasuja, jedne "ale" to... kwadrat...
To miejsce chyba zasluguje na prezentacje w szerszej wersji ;)
JA to widzę w BW z rozjaśnieniem trochę dolnych partii a wyeksponowaniem nieba. Ogółem pomimo braku światła ciekawy kadr.
Sebastianito
01-10-2010, 10:57
A co to jest trójkąt ? A może koło ??
Przepraszam moj blad... zludzenie optyczne spowodowane chmurami na zdjeciu.
anonymos
01-10-2010, 12:02
Przepraszam moj blad... zludzenie optyczne spowodowane chmurami na zdjeciu.
Trochę rozumiem Sebka bo faktycznie dziwne złudzenie buduje to zdjęcie. Mz perspektywa wpływa niekorzystnie na odbiór i porównując ten strzał do poprzednich jakie ostatnio wrzuciłeś, to ten przypadek właśnie ze względu na kadrowanie (mz w jakiś sposób chaotyczne) działa znacząco na niekorzyść.
Kadr jest,w sumie,ciekawy...Woda mi się wylewa na klawiaturę,niebo strzela w górę...:-D
Nie wiem tylko po co tu kwadrat,bo nie ma nic centralnie do wyeksponowania...? Lekko krawędż gory swieci....Kolor nieba..? No tak..:-D Pewnie tak tam było...,a może i faktycznie....:wink:
W sumie OK.
podpiszę się, w kwadracie nie do końca mnie przekonuje takie kadrowanie - jest za ciasno dla tych górek :)