PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sobótka

Sebastianito
30-09-2010, 22:33
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/33368955545796011202.jpg)

A jeździć po mnie ile i jak chce ta... w Polsce, kamieniach, na wodzie, na kacu... z reki. I jakaś chołota mi rzucała kamienie, fakt faktem jakaś dziewoja odezwała się, ze ktoś tam robi zdjęcia... na co odparł jej mężczyzna (dzisiaj ich święto), no i co kur#a z tego...? Co mi się udało to wykonałem, achów i ochów nie oczekuje...

JaroPienza
30-09-2010, 22:50
Fajne kolorki .kadr tez moze być .Tylko ta paleta na środku tej wody jakos do "krajobrazu" w sensie czystości i estetyki nie pasuje.

maniak666
30-09-2010, 22:52
MZ :mrgreen:niebo w kolorku:mrgreen: jakby nieco lepsiejszym :mrgreen:aniżeli ostatnio. Światełko:mrgreen:hmm..., przyjemniutkie. Obróbka jak to u Ciebie charakterystyczna - lekki cukiereczek:mrgreen: Znając Twoje wcześniejsze fotki:mrgreen: mz pieniążków:mrgreen: nią byś nie zarobił. Ale ogólnie spoko.
Pozdrowionka:mrgreen:Szybki wiatraczek:p:p:p

Sebastianito
30-09-2010, 23:56
MZ :mrgreen:niebo w kolorku:mrgreen: jakby nieco lepsiejszym :mrgreen:aniżeli ostatnio. Światełko:mrgreen:hmm..., przyjemniutkie. Obróbka jak to u Ciebie charakterystyczna - lekki cukiereczek:mrgreen: Znając Twoje wcześniejsze fotki:mrgreen: mz pieniążków:mrgreen: nią byś nie zarobił. Ale ogólnie spoko.
Pozdrowionka:mrgreen:Szybki wiatraczek:p:p:p

Do lez sie usmialem...

dem
30-09-2010, 23:59
Najbardziej podoba mi się... ta krótka przypowieść pod zdjęciem ;) I wcale nie chciałem przez to powiedzieć, że fotka mi się nie podoba :)

Locter
01-10-2010, 00:15
No fajnie , kolorowo, mz. troche za duzo tego w kadrze, za duzo nawalone tych kamieni, zatem kolorki i ekspozycja na tak, kadr nie bardzo.

Klarens
01-10-2010, 00:23
Ladny cukieras, kolorki przyciagaja uwage , co do kadru to dol bardzo mi sie podoba wraz z paleta:) , przydalo by sie tutaj wiecej oddechu , takie moje odczucie.

wypass
01-10-2010, 02:50
kolorki super, kadr lekko zabałaganiony jak już było napisane:)

PABLOOK
01-10-2010, 10:01
A jeździć po mnie ile i jak chce ta...

No ja jeżeli pozwolisz pojadę sobie ;).
Mi nie leży zupełnie ta fota. Począwszy od kadru, zbyt mocno przeładowanego. Moje oko błądzi jak szalone szukając jakiegoś punktu zaczepienia. Paleta, jakaś drewniana budowla, kawałek koparki, to elementy, które na pewno nie dodadzą atrakcyjności do tej kompozycji. A skończywszy na kolorkach, które są moim zdaniem zbyt mocno "pojechane".
Chciałeś, masz :).

Bartekkw
01-10-2010, 10:05
No nie rzuca Sebastianie, ale źle też do końca nie jest. I znowu pod Pawła się podepnę z nacikskiem na pojechane kolorki :)

Hoobie
01-10-2010, 10:16
Ciekawe miejsce - to na pewno ;) Podoba mi sie podloga... :D
Kadr - chetnie zobaczylbym cos z tego miejsca w poziomie... Choc podejrzewam, ze moglo byc trudno.
Kolory - akceptowalne, choc mz mozna by jeszcze "poeksperymentowac" z nimi ;)

jendryn
01-10-2010, 10:20
Tez nie jestem w gronie w 100 % przekonanych o wyjątkowości tego zdjęcia:) Kolory kamieni dziwnie kontrastują z zielonym kolorem wody, plus niebieskie niebo tworzą taki misz-masz , oczywiście w moim postrzeganiu... Wiem że stać na więcej Seba! czekam na kolejne:) pozdrawiam!

Sebastianito
01-10-2010, 10:34
Tez nie jestem w gronie w 100 % przekonanych o wyjątkowości tego zdjęcia:) Kolory kamieni dziwnie kontrastują z zielonym kolorem wody, plus niebieskie niebo tworzą taki misz-masz , oczywiście w moim postrzeganiu... Wiem że stać na więcej Seba! czekam na kolejne:) pozdrawiam!

Jedryn wrociles... ale sie ciesze, ze twoja morde znowu widze!

Chlopaki dzieki za szczere zdanie, lubie wasze opinie... powiem szczerze, ze lubie takie kolorki, ale... widocznie sie nie przyjmuja wiec bede znow musial popracowac... Dzieki jeszcze raz!

jendryn
01-10-2010, 10:39
Jedryn wrociles... ale sie ciesze, ze twoja morde znowu widze!

Fajnie :) Szkoda że z ocenianiem moich wypocin bedziesz musiał jeszcze 4 miesiące poczekac:) W tej chwili jetem bez sprzętu bo kolejna zmiana systemu przedemna:)

anonymos
01-10-2010, 12:40
Fajnie :) Szkoda że z ocenianiem moich wypocin bedziesz musiał jeszcze 4 miesiące poczekac:) W tej chwili jetem bez sprzętu bo kolejna zmiana systemu przedemna:)

A co tym razem będzie? :)

Co do zdjęcia zaś to 2/3 dołu są extra. Ale ta 1/3 zwłaszcza z niebem w moim odczuciu gryzie się z dołem.

jendryn
01-10-2010, 13:27
A co tym razem będzie? :)

Tym razem powrót do korzeni:) Nikon:)

anonymos
01-10-2010, 13:39
Tym razem powrót do korzeni:) Nikon:)

Gdyby mnie było stać to wolałbym uderzyć w średni cyfrowy :D. Sorki za ot.

jendryn
01-10-2010, 13:42
Gdyby mnie było stać to wolałbym uderzyć w średni cyfrowy :D. Sorki za ot.

Gdyby mnie było stać , kupiłbym Hassela 3 i BMW G-POWER Hurricane :) Sorry za offtopp:)

anonymos
01-10-2010, 13:44
Gdyby mnie było stać , kupiłbym Hassela 3 i BMW G-POWER Hurricane :) Sorry za offtopp:)

Wiesz, ja skromnie. Mi wystarczyłaby Mamiya a do tego BMW e34 540i w M-pakiecie :D ( i tylko bym bym szperę dorzucił jeśli wiesz co to jest :))

jendryn
01-10-2010, 13:48
Wiesz, ja skromnie. Mi wystarczyłaby Mamiya a do tego BMW e34 540i w M-pakiecie :D ( i tylko bym bym szperę dorzucił jeśli wiesz co to jest :))

Też nieźle, ale jak już to 550i M :) Seba chyba ma nas dość , zaśmiecamy mu wątek:)

anonymos
01-10-2010, 13:50
Też nieźle, ale jak już to 550i M :) Seba chyba ma nas dość , zaśmiecamy mu wątek:)

Eee tam, kto by się przejmował, on też lubi tę markę :D.
Ja akurat lubie tylko stare modele wyzej wymienionej marki. Te nowe już nie mają "tego czegoś".

Sebastianito
01-10-2010, 14:18
Lancer Evo 9 bo piekny i na cztery lapy ma kopa... A co do BMW... lubie ale nie przepadam, wole japonce... (wiem wiem, niemcem jezdze)

harb
01-10-2010, 17:54
No ja jeżeli pozwolisz pojadę sobie ;).
Mi nie leży zupełnie ta fota. Począwszy od kadru, zbyt mocno przeładowanego. Moje oko błądzi jak szalone szukając jakiegoś punktu zaczepienia. Paleta, jakaś drewniana budowla, kawałek koparki, to elementy, które na pewno nie dodadzą atrakcyjności do tej kompozycji. A skończywszy na kolorkach, które są moim zdaniem zbyt mocno "pojechane".
Chciałeś, masz :).

zgadzam się a i z kolorystyką mocno przesadziłeś, przesaturowałeś :)

krzysztofz24
01-10-2010, 18:35
Widzialbym to bardziej w kolorystyce zblizonej do naturalnej niz landrynkowej, ktora wybrales...albo moze po prostu zdjac troche nasycenia...kadrowo lekko przeladowane zdjecie, brakuje jak ktos napisal przestrzeni.

Mimo ze jestem osoba ktora znasz tylko z netu i kojarzysz z avatara, to jednak zapytam. Co cie powstrzymuje przed tym zeby wziasc statyw, apart i zrobic mega zaj...ste zdjecie np; fal rozbijajacych sie o skaly. Do dzisiaj pamietam te twoje "morskie" wymiatajace foty. Czemu nie robisz (nie chcesz?) juz takich zdjec? Zerknalem w twoj profil i naprawde masz imponujaca galerie watkow z super zdjeciami.

Dawaj jakas wymiatajaca fote jak fale rozbijaja sie o klif, albo jakis wschodzik/zachodzik z wybrzeza w twoim stylu:-) Tego sie nie zapomina, to jak z jazda na rowerze:-).

Klarens
01-10-2010, 19:04
Widzialbym to bardziej w kolorystyce zblizonej do naturalnej niz landrynkowej, ktora wybrales...albo moze po prostu zdjac troche nasycenia...kadrowo lekko przeladowane zdjecie, brakuje jak ktos napisal przestrzeni.

Mimo ze jestem osoba ktora znasz tylko z netu i kojarzysz z avatara, to jednak zapytam. Co cie powstrzymuje przed tym zeby wziasc statyw, apart i zrobic mega zaj...ste zdjecie np; fal rozbijajacych sie o skaly. Do dzisiaj pamietam te twoje "morskie" wymiatajace foty. Czemu nie robisz (nie chcesz?) juz takich zdjec? Zerknalem w twoj profil i naprawde masz imponujaca galerie watkow z super zdjeciami.

Dawaj jakas wymiatajaca fote jak fale rozbijaja sie o klif, albo jakis wschodzik/zachodzik z wybrzeza w twoim stylu:-) Tego sie nie zapomina, to jak z jazda na rowerze:-).

Pięknie napisane :)
...sam ,jak już mi się trafi landrynka zaczerpuje inspiracje z dawnych fotografii Sebastianito :)
Twoje foty kiedyś były mega ...(cenzura) !!!!