Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : grip do NIKON D80 firmy Meike

byms
30-09-2010, 20:59
Czy ktoś słyszał o firmie MeiKe i jej zamiennikach? Zamówiłam w sklepie internetowym wprawdzie Alphe Digital, a otrzymałam MeiKe Ltd. Hongkong (mkgrip.com). Teraz nie wiem, czy mam ten grip zwrócić do sklepu, bo wkońcu nie otrzymałam tego co zamawiałam.

Grand.
30-09-2010, 21:04
To alpha digital by meike - Miałem takie same.

BoloSr
01-10-2010, 07:24
Czy ktoś słyszał o firmie MeiKe i jej zamiennikach? Zamówiłam w sklepie internetowym wprawdzie Alphe Digital, a otrzymałam MeiKe Ltd. Hongkong (mkgrip.com). Teraz nie wiem, czy mam ten grip zwrócić do sklepu, bo wkońcu nie otrzymałam tego co zamawiałam.

skad i za ile jak mozna wiedziec ???

jacool
01-10-2010, 08:07
Parę dni temu również zamówiłem Alphe Digital a dostałem gripa MEIKE. Moim skromnym zdaniem wygląda zupełnie jak Alpha, więc nie będę się spierał o nalepkę z nazwą firmy. Musiałem zastosować ten patent z taśmą izolacyjną żeby trochę go usztywnić, ale poza tym wszystko jest ok. Nie rozładowuje aku (a to chyba jest najważniejsze), nie wiem jak będzie z przełączaniem z jednego aku na drugi, bo jeszcze nie zdążyłem go rozładować (może w ten weekend mi się uda). Na razie jestem zadowolony, komfort pracy zdecydowanie się poprawił, szczególnie z lampą.

barto28
01-10-2010, 08:16
Parę dni temu również zamówiłem Alphe Digital a dostałem gripa MEIKE. Moim skromnym zdaniem wygląda zupełnie jak Alpha, więc nie będę się spierał o nalepkę z nazwą firmy. Musiałem zastosować ten patent z taśmą izolacyjną żeby trochę go usztywnić, ale poza tym wszystko jest ok. Nie rozładowuje aku (a to chyba jest najważniejsze)

Kolego jak ja mialem Alphe by Meike na poczatku tez bylo wszystko Ok , ale do pewnego czasu , nie caly miesiac juz byly problemy z rozladowywaniem aku , reklamowalem tegro gripa 3 razy - za czwartym razem oddali mi kase bo juz nie mialem sily , i co zrobilem ? Kupilem oryginal i mam swiety spokoj :D

jacool
01-10-2010, 08:26
Kolego jak ja mialem Alphe by Meike na poczatku tez bylo wszystko Ok , ale do pewnego czasu , nie caly miesiac juz byly problemy z rozladowywaniem aku , reklamowalem tegro gripa 3 razy - za czwartym razem oddali mi kase bo juz nie mialem sily , i co zrobilem ? Kupilem oryginal i mam swiety spokoj :D

Więcej optymizmu Kolego, a będzie nam się łatwiej żyło. Jak będę miał takie problemy z tym gripem jak Ty to wtedy będę się ewentualnie martwił. Jak na razie jestem zadowolony i mam nadzieję, że tak pozostanie (przynajmniej w tym temacie). Dam znać za parę tygodni czy coś się zmieniło. Pozdrawiam

barto28
01-10-2010, 08:37
Spokojnie , absolutnie nie nastawiam Cie negatywnie do gripu Alpha , ja albo mialem takiego pecha ze 3 gripy rozladowywaly mi aku albo popsrostu cos z tymi gripami jest nie tak :) zycze z calego serca aby twoj egzemplarz byl sprawny i oby sluzyl jak najdluzej :D

jacool
01-10-2010, 08:48
Spokojnie , absolutnie nie nastawiam Cie negatywnie do gripu Alpha , ja albo mialem takiego pecha ze 3 gripy rozladowywaly mi aku albo popsrostu cos z tymi gripami jest nie tak :) zycze z calego serca aby twoj egzemplarz byl sprawny i oby sluzyl jak najdluzej :D

Zanim zdecydowałem się na zakup przeczytałem chyba większość wątków dotyczących tego gripa, dlatego mój wybór był w pełni świadomy. Również w pełni świadomy jestem konsekwencji tego wyboru. Po prostu uważam, że przy takiej różnicy w cenie warto zaryzykować, tym bardziej, że alpha i oryginał są bardzo podobne w wyglądzie i w użyciu 8-)

barto28
01-10-2010, 08:59
Zanim zdecydowałem się na zakup przeczytałem chyba większość wątków dotyczących tego gripa, dlatego mój wybór był w pełni świadomy. Również w pełni świadomy jestem konsekwencji tego wyboru. Po prostu uważam, że przy takiej różnicy w cenie warto zaryzykować, tym bardziej, że alpha i oryginał są bardzo podobne w wyglądzie i w użyciu 8-)

No dokladnie tak :) ale teraz wiem ze wolal bym dolozyc i kupic oryginal :) uzywane chodza po 300 , 350zł takze tez to jest jakas alternatywa.

byms
01-10-2010, 09:52
zakupiłam go na fotozakupy.pl za 219 zł

BoloSr
01-10-2010, 10:05
zakupiłam go na fotozakupy.pl za 219 zł

podziekował :)

byms
01-10-2010, 20:53
To alpha digital by meike - Miałem takie same.

Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie zaczynam zabawę z MeiKe.

prawiejakzywiec
11-10-2010, 20:28
Alpha Digital jest produkowany przez Meike.