Zobacz pełną wersję : LR3 ver. EDU
Witam,
Ktoś może ostatnio rejestrował tą wersję i ma jakąś wiedzę na ten temat?
Tz. jak wygląda walidacja tych załączników, które trzeba wysłać do Adobe?
Się okazało, że kupiłem dla córki (szkoła podstawowa) LR3 i z tego co widzę
na stronach Adobe, że szkoły podstawowe się nie kwalifikują do LR3 natomiast
PS jak najbardziej ;-).
Pozdrawiam.
Się okazało, że kupiłem dla córki (szkoła podstawowa) LR3
Pozdrawiam.
rotfl :mrgreen:
w nasatepnej licencji na pewno podlacza zlobki, zeby tatusiowie mogli na legalu kupowac szkolne wersje... zanim dzieci podrosna to pare zlecen sie obleci...
p.s. myslalem ze wiedza dzieci podstawoych z zakresu obslugi kompa ogranicza sie do mario bros. a tu prosze bardzo... warto pomyslec o programie mam talent... 7 latek zajmujacy sie prof. obrobka fotografii ;)
rotfl :mrgreen:
w nasatepnej licencji na pewno podlacza zlobki, zeby tatusiowie mogli na legalu kupowac szkolne wersje... zanim dzieci podrosna to pare zlecen sie obleci...
p.s. myslalem ze wiedza dzieci podstawoych z zakresu obslugi kompa ogranicza sie do mario bros. a tu prosze bardzo... warto pomyslec o programie mam talent... 7 latek zajmujacy sie prof. obrobka fotografii ;)
Gościu ale nie wiem o co Ci chodzi??? Moja córka na ver. Trial radziła sobie przyzwoicie więc chciałem jej
kupić wersję edu. Coś w tym dziwnego??? A ja nie wykonuje komercji dot. branży foto więc możesz być
spokojny nie będę na tym zarabiał!!
Witam, ja swojemu synowi kupiłem komplet: Lightroom 3 i PS CS5, wysłałem gdzie trzeba skan jego legitymacji szkolnej ( gimnazjum - 15 lat)i kod aktywacyjny dołączony do programów, i po dwóch godzinach dostałem klucze do pełnych wersji obu programów. Nie zauważyłem nigdzie żeby była jakaś różnica w dostępie dla szkół podstawowych pomiędzy CS5 a LR3.
Znam wielu młodych ludzi, którzy zajmują się fotografią - niekoniecznie zarobkowo, którzy dzięki tej akcji Adobiego mogą sobie pozwolić na pracę na profesjonalnym programie. Myślę, że to dobry pomysł antypiracki.
felipe
http://www.adobe.com/pl/education/students/studentteacheredition/faq.html
wg zapewnień na tej stronie LR3 w wersji "edu" przysługuje także uczniom SP.
Jeśli dokumenty potwierdzające wyślesz rano/do południa ( i wypełnisz ankietkę on line po angielsku :) to klucz raczej dostaniesz tego samego dnia (no, max do 3 dni)
Wersja ma wszystkie "prawa" wersji komercyjnej, wiec można ją użytkować także zarobkowo, podobno są ograniczenia do upgrad'u, ale z kolei upgrade kosztuje mniej więcej tyle samo co wersja edu więc nie ma bólu.
Vinci - dzięki.
Znalazłem też na stronie Adobe ale nie było tam informacji o szkole podstawowej (może to zmienili??)
Ale teraz mam zaraz to sobie wydrukuję i mogę "spać spokojnie" ;-)
Dzięki.
Tak dostałem key.Wysłałem dokumenty ze szkoły i po 5h dostałem key w pdf-ie na maila ;-)
Pozdr.
P.S.
córka już "walczy" w LR3;-)