Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachód nad Zatoką.
Nikonozaur
29-09-2010, 14:39
Z tegorocznej szuflandii...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
No ładna ta Twoja szuflada :-) taki kadr kisić !!! przyjemne, miękkie światło i ładne kolorki :-)
Bartekkw
29-09-2010, 14:42
No i pięknie jest Andrzeju - fajny kadr i ciekawe kolorki
Ja bym to widział centralnie, może dobrze, może źle....poczekamy na opinie innych
Co do kolorków-świetne
Jest piknie tak jak jest :).
Zarówno pod względem kadru, kolorystyki i co najważniejsze klimatu :).
Bardzo plastyczne + znakomita jakość. Świetnie się prezentuje. Jedyna uwaga - PD załapało się trochę piasku.
Bardzo przestrzennie i ....... podoba mi się kolorystyka. :smile: Gratulacje.
Piękny obraz namalowałes.
Bardzo przyjemne, tchnie spokojem i ciszą.
Pozdrawiam.
RobertSoul
29-09-2010, 16:12
fiu fiu :D pozamiatane !!!! ;)
Nikonozaur
29-09-2010, 16:44
Bardzo przestrzennie i ....... podoba mi się kolorystyka. :smile: Gratulacje.
Dzięki Romku. Zabrzmi może niezbyt mądrze, ale właściwie tak tam było... ;)
podoba mi się spokój, który bije z tego zdjęcia. o kolorkach koledzy już napisali.
no kolega znowuż dołożył do pieca, i to wszystko z gościnnych występów :)
jurek1906
29-09-2010, 19:01
Ładna tonacja ,kadr chyba wolałbym centralny,a może nie :).
Pieknie w kadrze sie dzieje... Bajka!
P.S. Pytanie poza konkursem: jak Ty mozesz takie kadry trzymac w szufladzie? :twisted:
Bardzo subtelna,pastelowa kolorystyka,.. poprawny kadr, kwadrat też by się bronił, chociaż szkoda było by ciąć niebo po prawej...Pozdrawiam.
Nikonozaur
29-09-2010, 19:42
[...] kwadrat też by się bronił, chociaż szkoda było by ciąć niebo po prawej...Pozdrawiam.
Właśnie dlatego nie jest kwadratem. ;) Pozdrawiam.
Piekne zdjecie, kolorki na niebie bajka!
Nie wiem, czy to jest technicznie dopchnięte, nie znam się na widoczkach, ale to zdjęcie zapadnie mi w pamięć na długi czas. Ono po prostu gra na emocjach. Coś niesamowitego...
To jest typowy kadr pod kwadrat, ale rozumiem dlaczego zostawiłeś poziom. To niebo i kolory. Podoba się, a jakże, choć wolał bym kwadrat ;)
Bardzo dobry kadr,światło i kolor.Pozdrawiam
Podpisuję i ja listę z zachwytami-proste acz wyborne!Tylko poziom z tym niebem i klimatem!
igusiek21
30-09-2010, 15:23
mily widoczek
anonymos
30-09-2010, 16:25
Wielokrotnie powracam do tej pracy i ciągle coś jest w niej takiego co powoduje, że mam świadomośc, że wolę Twoje poprzednie. Swoją drogą używałeś masek przy obróbce? Bo z prawej strony mniej więcej na linii horyzontu, a właściwie tuż pod nim na wodzie jest taki ciemniejszy pasek. Ogólnie nie chcę byś odebrał to jako atak, i to taki bez uzasadnienia, ot wolę Twoje poprzednie prace.
Piękne. Super kolory. Oglądając odpoczywam. Pozdrawiam
Nikonozaur
30-09-2010, 17:16
Wielokrotnie powracam do tej pracy i ciągle coś jest w niej takiego co powoduje, że mam świadomośc, że wolę Twoje poprzednie. Swoją drogą używałeś masek przy obróbce? Bo z prawej strony mniej więcej na linii horyzontu, a właściwie tuż pod nim na wodzie jest taki ciemniejszy pasek. Ogólnie nie chcę byś odebrał to jako atak, i to taki bez uzasadnienia, ot wolę Twoje poprzednie prace.
Absolutnie nie traktuję Twojej wypowiedzi jako atak, wręcz przeciwnie, czerpię z Twoich uwag wiele nauki.
Co do prawej strony, widać tam partię nieoświetlonych słońcem chmur schowanym już za klifem (mam go za plecami) między Babimi Dołami a Mechelinkami. Odbicie w wodzie jest tego pochodną z jednym wyjątkiem - wywaliłem stamtąd sławną budowlę znaną pod nazwą Torpedownia, lecz leciutki jej cień na wodzie pozostał. Stąd może delikatnie zaburzona harmonia kolorów w tamtym miejscu.
Oczywiście posługuję się maskami, ale nigdy nie miałem problemów ze "świeceniem" elementów w kadrze, no, ewentualnie schrzaniłem zdjęcie jak chociażby niedawne Niebo i ziemię. (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=159208)
I pisz Marcinie pisz, bo z Twoich zwięzłych uwag można się naprawdę wiele nauczyć. A chyba o to tu przede wszystkim chodzi. ;)
borregaard
30-09-2010, 20:14
Mogę tylko napisac,że jest b.ładnie...z kolorem ,w szczególności....Opieram swój pogląd na wrażeniu i podanym formacie...:wink::grin: