Zobacz pełną wersję : nikkor 50mm f1.4
witam drodzy specjalisci
sa wersje G, D ale znalazlem wersje bez zadnej literki
macie jakies inforamcje na temat tego egzemplarza ? czy jest rownie dobry jak wersja D ?
Moim zdaniem, powinieneś poszukać info na stronach anglojęzycznych. Mz może to być, dobre szkło jak w przypadku 50 1.8 wersja z szybką rzadko spotykaną, jak ktoś ją ma to nie rozstaje się z nią.
Ten ? http://allegro.pl/nikon-af-nikkor-50-mm-1-1-4-super-50mm-i1238763205.html
marcin_G
28-09-2010, 17:50
Na pewno nie będzie gorszy niż 50/1,4D, bo te wcześniejsze chyba wszystkie montowane były w Japonii a nie Chinach.
Brać, brać!
Wersja D przesyla wiecej informacji do body np poprawia wspolprace lampy. Optycznie nie ma sie co zastanawiac, to samo bedzie raczej. Jedyno to to, ze Made in Japan z mojego doswiadczenia sa ostrzejsze od tych produkowanychw Chinach, ale reguly bym z tego nie robi.
tak ;)
Ja się nad nim zastanawiałem, w końcu kupiłem 85 1.8. Gość był chętny przy odbiorze osobistym i kupnem poza Allegro sprzedać go za 850, także pisz do niego. Jesteś z W-wy, masz możliwość przetestowania tego szkła.
masz do niego jakis kontakt mozesz mi ewnetualnie przeslac na priv ?
masz do niego jakis kontakt mozesz mi ewnetualnie przeslac na priv ?
Pisałem przez Allegro.
kupilem. obiektyw stary ale w soczewki w stanie prawie idealnym. zdjecia piekne - swietnie odcinaja tlo i dobry kontrast i nadzwyczajna ostrosc
prawidziwy ideal made in japan
Ten z Allegro, za ile go kupiłeś?
za tyle ile mowiles
To niech ci dobrze służy:)