PDA

Zobacz pełną wersję : Karta kredytowa (nie płatnicza), ma ktoś?

prz3mo
28-09-2010, 08:40
Chcę kupić pewną rzecz w sieci, a sklep obsługuje tylko płatności kartami (Visa, Maestro). Mógłby ktoś pomóc? Jakby co, może być wiadomość na priv. Z góry dzięki.

adrian
28-09-2010, 09:21
prz3mo, idź do jakiegoś banku po kartę prepaid do płacenia w internecie. Ja mam vise z ing, załatwiasz to od ręki w okienku.

prz3mo
28-09-2010, 09:30
prz3mo, idź do jakiegoś banku po kartę prepaid do płacenia w internecie. Ja mam vise z ing, załatwiasz to od ręki w okienku.

Ale taka karta jest z tego co wiem płatna. Miałem 2 lata kartę płatniczą i ani razu nie wykorzystałem.... (a bulić musiałem).
Teraz potrzebuję tylko do jednorazowego zakupu, dlatego szukam kogoś kto by był tak miły i mi zapłacił taką kartą, oczywiście wcześniej wysyłam potrzebną kwotę na jego konto.

Michał Jędrak
28-09-2010, 09:34
A jaki sklep i jaka kwota? Bo ja mam taką płaską bankomatową z inteligo i płacę wszędzie w internecie. Czasami banki nakładają jakieś ograniczenia i okazuje się, że masz visę electron z banku X i płacisz wszędzie, a taką samą visą electron z banku Y nigdzie nie zapłacisz...

adrian
28-09-2010, 09:35
Ale taka karta jest z tego co wiem płatna. Miałem 2 lata kartę płatniczą i ani razu nie wykorzystałem.... (a bulić musiałem).
Teraz potrzebuję tylko do jednorazowego zakupu, dlatego szukam kogoś kto by był tak miły i mi zapłacił taką kartą, oczywiście wcześniej wysyłam potrzebną kwotę na jego konto.

Moja jest płatna, kosztowała mnie 1zł na miesiąc, płatne z góry, czyli w moim przypadku 20zł na 2 lata. Dla mnie nie majątek, bo całkiem często z niej korzystam.

Dla mnie idealny układ, bo sam mam awersję na karty kredytowe i różnego rodzaju pożyczki.

prz3mo
28-09-2010, 09:41
A jaki sklep i jaka kwota? Bo ja mam taką płaską bankomatową z inteligo i płacę wszędzie w internecie. Czasami banki nakładają jakieś ograniczenia i okazuje się, że masz visę electron z banku X i płacisz wszędzie, a taką samą visą electron z banku Y nigdzie nie zapłacisz...

Konkretnie to chodzi o ProShowGold (69,95$)

Tu strona :
http://www.photodex.com/store
Osbługują Vise, MasterdCard, Discover i Amex...

Slon
28-09-2010, 09:42
jak masz konto w mBanku, to mozesz ustawic limit na platnosci w internecie zwykla karta debetowa (domyslnie jest 0zl, wiec nie mozesz jej uzywac do takich platnosci).
po zmianie limitu zachowuje sie jak kredytowa :)

eagis
28-09-2010, 09:42
Jak coś mam amexa.

Kasandra
28-09-2010, 09:56
jak masz konto w mBanku, to mozesz ustawic limit na platnosci w internecie zwykla karta debetowa (domyslnie jest 0zl, wiec nie mozesz jej uzywac do takich platnosci).
po zmianie limitu zachowuje sie jak kredytowa :)

oooo dobrzy ludzie HELP me;-)
mam konto w mbanku i nie mam żadnej karty, bo odhaczyłam przy wypełnianiu wniosku.
Zdaje się, że potrzebuję debetowej?
Tj. takiej do wybierania pieniędzy w bankomacie i płacenia nią w sklepach. A dodatkowo bym chciała jakiś tam debet mieć na koncie.
I czy to wszystko się łapie pod zwykłą debetową?czy to już kredytówka?
Jak kredytówka to którą w mbanku?jak ich tam z 10;-(
debetowych też mają do wyboru wiele;-(
idealne dla takiego bankowego lamera jak ja;-(((

prz3mo
28-09-2010, 09:57
Jak coś mam amexa.

Zaraz wyślę pw,ok ? :)

Slon
28-09-2010, 10:02
oooo dobrzy ludzie HELP me;-)
mam konto w mbanku i nie mam żadnej karty, bo odhaczyłam przy wypełnianiu wniosku.
Zdaje się, że potrzebuję debetowej?
Tj. takiej do wybierania pieniędzy w bankomacie i płacenia nią w sklepach. A dodatkowo bym chciała jakiś tam debet mieć na koncie.
I czy to wszystko się łapie pod zwykłą debetową?czy to już kredytówka?
Jak kredytówka to którą w mbanku?jak ich tam z 10;-(
debetowych też mają do wyboru wiele;-(
idealne dla takiego bankowego lamera jak ja;-(((

zwykla debetowka wystarczy - taka z delfinem :)
tylko nie mam pojecia jak to jest z debetami, bo jakos nie musialem korzystac ;) ludziki z mLinij pomoga :)

prz3mo
28-09-2010, 10:22
OK, na tę chwilę mam już pomocne dusze :)
Dzięki wszystkim, którzy mi na pw zaoferowali pomoc :) Kochane chłopaki ! :-D

Sokolik Wędrowny
28-09-2010, 12:21
zwykla debetowka wystarczy - taka z delfinem :)
tylko nie mam pojecia jak to jest z debetami, bo jakos nie musialem korzystac ;) ludziki z mLinij pomoga :)

W mBanku nie ma możliwości "legalnego" zrobienia debetu na koncie, zamiast tego oferują kredyt odnawialny (w skrócie KO). Praktycznie niczym nie różni się on od debetu, poza jednym drobnym szczegółem - jego uruchomienie i coroczne odnowienie jest płatne. Mam, bardzo rzadko korzystam, ale kasują mnie co roku na 25 zł. Raz zdarzyło się, że możliwość zjechania poniżej zera na e-koncie uratowała mi tyłek, dlatego też nie decyduję się na rozwiązanie umowy płacąc corocznie powyższy haracz...

Co do mbankowych kart "niekredytowych" - dają wybór pomiędzy Visa (delfinek) a MC. Ta druga obsługuje płatności PayPass - i chyba tyle różnic między nimi. Można mieć obie do jednego rachunku, ale wówczas jedna z nich jest płatna...