PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Aniołki Sailora

Czornyj
27-09-2010, 13:56
Taka mała komercha, wstawiam jako ciekawostkę - Piotrek focił, ja trochę podretuszowałem.
Potem jeszcze znęcali się nad tym graficy zleceniodawcy, więc proszę nie komentować tła :mrgreen:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.photoheaven.net/_files/nowosci/39/s_avon.jpg)

sensualna
27-09-2010, 14:35
Nono, nieźle to wygląda. Zdjęcie dobrze oświetlone. Jedyna rzecz jakiej można się czepić to to, że blondynka nieładnie ma rozwiane te włosy, Na reklamie niezbyt atrakcyjnie to wygląda, ale na szczęście tło odwraca uwagę od błedów.
Swoją drogą ciekawie wykonane.

R
27-09-2010, 14:38
fajne tlo.

Me_how
27-09-2010, 14:48
Jak by się czepiać blondynki, to według mnie górne oświetlenie głowy dziwnie wygląda.
Pozdrawiam

morzon
27-09-2010, 15:34
Mi się jakoś w oczy rzucają strasznie niebieskie oczy blondi :P poza tym to wiadomo, świetna robota.

fIlek
27-09-2010, 17:06
Jak by się czepiać blondynki, to według mnie górne oświetlenie głowy dziwnie wygląda.
Pozdrawiam

A coś bliżej, bo asystowałem przy tej sesji i nie bardzo wiem, o co Ci chodzi....

Me_how
27-09-2010, 18:07
A coś bliżej, bo asystowałem przy tej sesji i nie bardzo wiem, o co Ci chodzi....
A no o to, że światło z góry wypaliło kolor z włosów. Trochę wygląda tak, jakby miała czapeczkę (z przedziałkiem) i tylko niesforne kosmyki z przodu spod niej się wydostały.

RomanZWrocławia
27-09-2010, 18:38
Me_how napisał
"światło z góry wypaliło kolor z włosów"
nie wiem jak to powiedzieć delikatnie ..... może ...zmień monitor?
Na moim starym trupie CRT - ale wczoraj kalibrowanym - nie ma mowy o wypaleniu kolorów.
PS. Zdjęcie hm... słodkie
PS2 Autorów, współałtorów i asystentów mogę spytać czy to jedno zdjęcie czy składanka trzech, po jednym dla każdej modelki? W temacie fotografii studyjnej i glamour jestem prawie dziewicą proszę o wybaczenie jeśli pytanie jest zbyt banalne

Me_how
27-09-2010, 20:53
Me_how napisał
"światło z góry wypaliło kolor z włosów"
nie wiem jak to powiedzieć delikatnie ..... może ...zmień monitor?
Na moim starym trupie CRT - ale wczoraj kalibrowanym - nie ma mowy o wypaleniu kolorów.
PS. Zdjęcie hm... słodkie
PS2 Autorów, współałtorów i asystentów mogę spytać czy to jedno zdjęcie czy składanka trzech, po jednym dla każdej modelki? W temacie fotografii studyjnej i glamour jestem prawie dziewicą proszę o wybaczenie jeśli pytanie jest zbyt banalne
Chyba użyłem niewłaściwego słowa. Włosy nie są oczywiście wypalone do 255,255,255 - to u mnie też widać. Według mnie są zbyt rozjaśnione silnym światłem i w tym sensie kolor został "wypalony".
A monitor mam skalibrowany i stosunkowo nowy, więc raczej nie będę go zmieniać.;)

fIlek
27-09-2010, 22:12
Chyba użyłem niewłaściwego słowa. Włosy nie są oczywiście wypalone do 255,255,255 - to u mnie też widać. Według mnie są zbyt rozjaśnione silnym światłem i w tym sensie kolor został "wypalony".
A monitor mam skalibrowany i stosunkowo nowy, więc raczej nie będę go zmieniać.;)

Chyba jednak Czornyj ma lepiej skalibrowany monitor. Przepałów tam nie ma i nie było. Wszystko dokładnie przemierzone, szczegóły też są :)

Me_how
27-09-2010, 23:10
Pewnie ma. A dla mnie te włosy są za jasne i tyle. A nadużycie słowa "wypalone" już odszczekałem.

admin
28-09-2010, 10:34
Jak na materiał docelowy to trochę niedopracowane. Szyja modelki po lewej, ułożenie ręki wskazującej modelki w środku (podstawowa rzecz której uczy się na warsztatach, prostowanie łokcia). Trochę też za bardzo "mazane" twarze albo kompresja trochę zjadła (faktura skóry). Koło wokół zrobiłbym symetryczne. Poza tym ok :)

Pantani
29-09-2010, 03:24
faktycznie włosy wyglądają dziwnie w tym oświetleniu...

Me_how
29-09-2010, 09:51
faktycznie włosy wyglądają dziwnie w tym oświetleniu...

O, widzę, że nie tylko ja mam kłopoty z monitorem ;)

Pozwolę sobie na jeszcze dwa spostrzeżenia.
Mianowicie zwinięte w pięści dłonie bocznych modelek (zwłaszcza tej z lewej strony) nie zupełnie współgrają z szerokimi uśmiechami. Otwarte dłonie oraz ręce w gestach bardziej tanecznych a mniej bojowych byłyby chyba lepsze.
No i trochę za mocno jest widoczny inny sposób oświetlania modelki środkowej i bocznych.
Pozdrawiam

pinokio
02-10-2010, 00:44
Bardzo ładne i dobre zdjęcie. Obróbka i swiatło doskonałe. Możesz to wrzucić bez tła?

mibartek
02-10-2010, 01:05
mam takie zdanie co do włosów co Me_how i porównanie z "czapką" wg mnie idealnie to obrazuje.
i nie to żebym widział tam przepał - chodzi o samą różnicę włosy na czubku głowy/grzywka.
ale zdjęcie i tak super ;-)