Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Erie - Dingle Peninsula.......
.........oczywiście to Irlandia, półwysep Dingle Peninsula, okolice Slea Head, po prawej w tyle wyspa nazywana przez tubylcow Spiący Gigant (Sleeping Giant)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img837.imageshack.us/img837/5285/dsc8839orgarc.jpg)
pozdrawiam :)
Kadrowo jest pieknie, ale konwersja to Panie Kolego... niestety, ale...
.... bardzo pasuje do tego kadru/miejsca i jak najbardziej mi sie podoba :D
A ja bym chętnie zobaczył kolor, bo te B&W nie do końca do mnie przemawia.
Pablo 77
26-09-2010, 20:09
Kadrowo bardzo na tak ale konwersja na nie:)
Też bym kolorek zobaczył:)
Nikonozaur
26-09-2010, 20:27
Co Wy z tą konwersją, co widzicie nie tak? Jak dla mnie jest OK, ale może ostatnio jestem mniej wymagający. Dobra fota.
Dla mnie w tym kadrze jest zbyt dużo elementów. Główny motyw nie jest ani na środku, ani za bardzo w mocnym punkcie. W dodatku prawa strona kadru jest dużo cięższa niż lewa. Przycięłabym to w kwadrat dając skałę na środek. Wydaje mi się, że kompozycja na tym zyskuje. Motyw przedni, a obróbka mi się podoba. Surowa, tak jak treść zdjęcia.
pzdr ;)
Bartekkw
26-09-2010, 20:54
kadr jest ok, ale osobiście wolałbym kolorek
Konwersja na nie, kadr taki ? Sam nie wiem, ogólnie wrażenie na nie tym razem, bardziej za sprawą szarości.
ostrytux
26-09-2010, 22:41
Mnie natomiast kadr jak oraz czernie i biele pasują, no może delikatnie więcej kontrastu ale to dlatego że jak tak lubię bardziej smoliście ;) :twisted:
Mnie natomiast kadr jak oraz czernie i biele pasują, no może delikatnie więcej kontrastu ale to dlatego że jak tak lubię bardziej smoliście ;) :twisted:
bo to był taki właśnie dzień,pochmurny, ddżysty, swiatła zero i miejsce surowe, dlatego konwersja bardziej w kierunku Proacowej choć do niego wiele mi brakuje - mnie się podoba pójdzie do galerii, oczywiście szanuję wszystkie opinie :)
... W dodatku prawa strona kadru jest dużo cięższa niż lewa.
pzdr ;)
Podziel zdjęcie na pół,potem zważ każdą połówkę i zobaczysz że ważą tyle samo:-)Mnie,tu wszystko pasuje-przestrzeń,konwersja,motyw.B.dobre.
ps hymm może tylko szukałbym tu lepszej ostrości bo jakoś tak przymykam leciutko powieki jak patrzę na główny motyw
Jedno z twoich lepszych. Konwersja pasuje mi do tematu.
....... mnie akurat taka konwersja bardzo pasuje
Patrzę na to zdjęcie już od wczoraj i za czarta nie mogę się przekonać. Jednak kadrowo lepiej, niż obróbkowo (konwersja). Ja chyba dałbym więcej kontrastu, żeby wydobyć charakter tego miejsca, bo teraz trochę szarawo jest.
Zdecydowanie wolę Twoje zdjęcia w kolorze :)
Kadr trochę eksperymentalny jest i za to duży plus :).
Czernie i biele na klifach także wydają się dość rzadką sprawą i za to drugi plus :).
Trzeci plus za ogólny klimat :)
Czyli jak dla mnie: +++ :).
Kadr bardzo dobry i obróbka jak na moją wiedzę pasuje do klimatu.Pozdrawiam
Kadrowo jest pieknie, ale konwersja to Panie Kolego... niestety, ale...
.... bardzo pasuje do tego kadru/miejsca i jak najbardziej mi sie podoba :D
I tymi slowy kolego skierowales wiekszosc odpowiedzi na taki tok myslenia, niewielu doczytalo to co napisales do konca:D:D:D
Konwersja jak najbardziej, kadr tez mi sie podoba....pieknie niebo wycisniete;)
Świetne, fajnie znowu oglądać prace Kolegi:)
anonymos
28-09-2010, 13:34
Do obróbki nic nie mam, zwłaszcza, że ta pierwsza skała ma extra kontrast. Co do kadru zaś to faktycznie nieco za dużo elementów upchanych w jeden kadr choć nie uważam, by był to duży problem. Ot, warto tam jeszcze raz zajrzeć z aparatem :D .
I tymi slowy kolego skierowales wiekszosc odpowiedzi na taki tok myslenia, niewielu doczytalo to co napisales do konca:D:D:D (...)
Greg, a od kiedy to pierwsza opinia decyduje o pozostalych komentarzach? :evil: :p :p :p
Choc czesciowo mozesz miec racje, to jednak mysle, ze kazdy z wypowiadajacych sie napisal swoje (i tylko swoje) zdanie ;)
A jesli nawet tak bylo, to przepraszam Janka - nie takie miałem intencje. :/
Greg, a od kiedy to pierwsza opinia decyduje o pozostalych komentarzach? :evil: :p :p :p
Choc czesciowo mozesz miec racje, to jednak mysle, ze kazdy z wypowiadajacych sie napisal swoje (i tylko swoje) zdanie ;)
A jesli nawet tak bylo, to przepraszam Janka - nie takie miałem intencje. :/
co Ty chłopie niepoważny jesteś, każdy ocenił tak jak odebrał - jednemu się może podobać innemu nie :) i nie piszmy takich rzeczy bo ja jako autor głupio się czuję
krzysztofz24
28-09-2010, 18:20
Pomijajac konwersje, to mam ogolnie mieszane uczucia co do tego zdjecia....czyli raz mi sie podoba, szczegolnie ta skala po srodku i taka ogolna ostrosc i detalicznosc zdjecia... a raz cos mi w tym zdjeciu nie pasuje, moze kadrowo?
Kurde, co za zawily i niejednoznaczny koment, no ale tak mi sie pomyslalo:razz:
I znowu u Janusza zwada :evil:
Mz jest pokazane zdjecie w B/W bardzo naturalnie bez tzw. dopalaczy , patrzac na nie widze stare zdjecia cz-b. moze tylko za ostro ale to juz kwestia gustu .
co Ty chłopie niepoważny jesteś, każdy ocenił tak jak odebrał - jednemu się może podobać innemu nie :) i nie piszmy takich rzeczy bo ja jako autor głupio się czuję
.... jestem powazny, jak 9-ty miesiąc :lol: ;)
Ale sam widzisz co tu Greg wypisuje... I jak mam to zostawic? :p
KONIEC OT!