Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] My Fair Lady
Może tym razem ktoś wogóle skomentuje moje "arcydzieło"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img237.imageshack.us/img237/9410/dsc6797ev5.jpg)
pozdro
Archangel
28-12-2006, 18:53
arcydzieło powiadasz ;)
przede wszystkim światło, pobaw sie nim troche, ten cień za włosami dobija, weź kilka lamp jak światło bedzie za ostre przyłóż chusteczki higieniczne etc. i probój tak zeby bylo ładnie, rozne rzeczy sie robilo heh, chyba lepiej by było b&w, pobaw sie troche w PS "wyładnij" modelke, i ubierz w cos "zmysłowego"[?] bo ten sweterek taki ciut brutalny jest, chociaz jakos daje rade
to jest moje zdanie, chociaz na aktach nie znam sie wogole :)
jak pisze bzdury to niech mnie poprawiaja :)
Masz SB-600 i błyskasz nią prosto po oczach? :shock:
Zastosuj światło odbite np. od sufitu, ustaw dziewczynę dalej od ściany, albo chociaż zobacz co daje lampa zasłonięta złożoną na pół kartką od drukarki trzymaną od lampy jakieś 20 cm ;)
w całej swoim rozdmuchanym ego nigdy bym nie przyjął że to akt, gdyż do aktu chyba temu daleko zwazywszy głównie na poziom zdjec w galerii akt"" na tym forum:)
.. lampe mam tylko jedną a rozpraszałem i stofenem i od sciany a i tak widac za ostro
Niestety na PS-ie sie nie znam zupełnie i na obróbce, także i tu leże, wyciągnąłem troche kontrast
Tak czy siak dziękl za uwagi
Masz SB-600 i błyskasz nią prosto po oczach? :shock:
Zastosuj światło odbite np. od sufitu, ustaw dziewczynę dalej od ściany, albo chociaż zobacz co daje lampa zasłonięta złożoną na pół kartką od drukarki trzymaną od lampy jakieś 20 cm ;)
vide post wyżej... zastosowałem odbicie od sciany czy też sufitu i jeszcze nasadke stofena
Jak odbijasz od scian, to na wala Ci ta nasadka? Przeciez wlasnie przez nia czesc swiatla miast w sufit czy sciane -- bije wlasnie w modelke i rysuje te paskudne cienie... Jesli odbijasz od sciany czy sufitu, to palnik ustaw w manual, zebys mogl maksymalnie zmniejszyc kat swiecenia lampy...
dziewczyna ladna...
i to tyle dobrego:P
brzydki cien, ponadto nierownomiernie rozlozone swiatlo- dol wyraznie mniej oswietlony. wal lampa w sufit- w sciane faktycznie przywaliles i to konkretnie- na wysokosci oczu modelki... :P
spiritchaser
28-12-2006, 22:13
pomysł dobry, ale realizacja nieco gorsza, cień bardzo przeszkadza i jest mało plastyczne, ale kierunek wydaje się słuszny, cóż trening czyni mistrza...
dobrze ze ma cos zarzucone, bo z takim kolorem skóry to w naturze występują inne zwierzątka ;)
hehe, a niby jakie zwierzatka? kolor skory to tu akurat maly problem:)