Zobacz pełną wersję : zwariowane filiżanki
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img820.imageshack.us/img820/6884/39566603.jpg)
Podoba mi się. Czy można prosić w kolorze no i kilka słów na temat powstania tego zdjęcia. Jestem pod wrażeniem :)
>Borbet- Dzięki.
Koloru nie będę pokazywał, chociaż też jest ok. Po prostu w BW wrażenie dynamizmu jest trochę większe.
Fotka wykonana w pomieszczeniu, gdzie ozdobę stanowią podwieszone do sufitu filiżanki.
Zrobiłem zdjęcie pod takim kątem, aby wydobyć wrażenie przestrzenności.
Miałem do dyspozycji ultrajasny obiektyw, który właściwie "rozpuścił" żyłki, na których wisiały naczynia.
Jai pur dziękuję Ci za tak obszerną odpowiedź :)
Piotrek 77
12-10-2010, 20:39
swietna fota
Efekt świetny,przez chwilę się zastanawiałem nad rozwiązaniem zagadki i muszę przyznac,że nie wpadłbym na to - wszystko zasługa "znikniętych" nitek.BTW myślałem,że może pływają w wodzie.Jednak fotografia to iluzja.
Swietne, ja zastanawiam sie nad tym jeszcze ile tych fili uzyles? czy poprzestałes na kilku a potem jakies odbicia czy faktynie tyle ich dyndalo ? :)
Rafał_Sz
29-10-2010, 11:28
Jak z krainy Oz. Świetna praca.
Łee.. myślałem, że zorganizowałeś rzut filiżankami i sfociłeś kiedy osiągnąłeś zamierzony bezład ;)
Gratuluje pomysłu
.
to by się musiało udać za pierwszym rzutem ;) ale już kilka razy- dla żartu- tak właśnie tłumaczyłem powstanie tego zdjęcia znajomym
dzięki za pochlebne komentarze
judith_manson
07-11-2010, 15:45
prawde mowiac, jak sie przeglada ostatnie gnioty w tej sekcji, to widac kto trzyma poziom a kto wprowadza w zycie 'blyskotliwe pomysly' pozbawione sensu i dobrej realizacji.
Tobie wyszlo dobrze - pozbawiona sensu abstrakcja ALE z dobrym wykonaniem. i tego tu oczekujemy.
evilseed
20-11-2010, 08:55
Genialne! Idealnie pasuje tu BW. Gratuluję pomysłu :smile:
myślę, że to jest zdjęcie ciekawe pod wieloma względami :) po pierwsze przestrzenne ułożenie filiżanek ale też nie bez znaczenia ma tu tło, które gra świetny kolejny plan - brawo