Zobacz pełną wersję : Co jest? Nikt siatkówki nie ogląda?!!!
No to mamy siatkówkowy mundial, a tu cisza. Nikt tutaj nie lubi siatkówki?!!! Co jak co, ale to jedna z niewielu naszych drużynówek, gdzie cokolwiek znaczymy, a tu cisza. Niech ktoś się odezwie, niech nie będę sam!
Nieśmiało proszę...
EDIT: Jakby to kogoś interesowało, to w pierwszym meczu prowadzimy z Kanadą 2-0 w setach, a w trzecim póki co też jesteśmy do przodu :-)
EDIT2: 3-0. Czyli tak jak miało być! Będzie dobrze!
Kundzior
25-09-2010, 19:12
ja oglądam, siedzę w pracy w galerii naprzeciwko kas reala i widzę jak plebs z siatkami biega :D
Dzisiaj to Kanada tylko w pierwszym secie stawiła opór, jutro z Niemcami już tak łatwo nie będzie ale wierzę że wygramy :)
grudzinsky
25-09-2010, 19:45
o ktorej jutro mecz? dzisiejszy z kanada przegapilem :( chociaz jak znam zycie i zaczne ogladac to nic z teo nie bedzie...wole jednak poczytac wiadomosci juz po ;)
licze, ze chopaki zagraja na 1000% swoich mozliwosci i nie zawiode sie na nich :)
edit:
ostatnio kibicowalem naszym jak w skladzie gral Nowak, Prus, Zagumny, Swiderski, Gruszka...dawno temu to bylo ;)
edit:
ostatnio kibicowalem naszym jak w skladzie gral Nowak, Prus, Zagumny, Swiderski, Gruszka...dawno temu to bylo ;)[/QUOTE]
To były czasy, Brazylia w Polsce dostawała baty, a trenerem był Waldemar Wspaniały. Pamiętam jak dziś mecz z Portugalią o 1:30 w nocy, który przegraliśmy .
Dzisiaj w drugim secie 8-3 dla Kanady, spowodował że zacząłem się bać, czy dogonimy rywali, serwy Nowaka dały 5 punktów z rzędu i wygraną. Jutro i w Poniedziałek mecze są o 21 czasu polskiego na Polsacie( Niemcy i Serbia), wierzę w naszych. Na WP Raul Lozano, twierdził, że widzi Polskę w wielkiej czwórce, oby te słowa były prorocze:smile:
Ogląda ogląda. Jestem fanatykiem siatkówki.
Będą ciekawe mistrzostwa. Głupia ta "drabinka". Teraz trzeba ... przegrać kolejne 2 mecze !
Sendilkelm
26-09-2010, 10:17
Ja też oglądam i fajnie, że ktoś przypomniał, bo bym przegapił ze 2 mecze :)
Ja to jestem takim fanatykiem, że oglądam większość sportów, w których mogę kibicować naszym ... już tak mam.
Głupia ta "drabinka". Teraz trzeba ... przegrać kolejne 2 mecze !
Na czym polega ta drabinka, że musimy przegrać aż 2 mecze?
Dobre pytanie, na czym polega ta drabinka? Tego to nikt do końca chyba nie wie, choć fachowcy twierdzą, że jest tak ustalona, żeby broń Boże Włochom żadna krzywda aż do półfinału się nie stała.
Tutaj jest trochę o tym http://sport.onet.pl/siatkowka/siatkarskie-ms-2010/podczas-siatkarskich-ms-lepiej-przegrywac,1,3693636,wiadomosc.html
Pozdrawiam
No to sytuacja w naszej grupie robi się ciekawa, Serbia - Kanada 1-3
Ciekawe czy w związku z tym wynikiem (jakby nie patrzeć - niespodzianka), rozgorzeją spekulacje na temat kalkulowania wyników, w nawiązaniu do tej już słynnej drabinki.
Naszym zostaje tylko wygrywać, po kolei - jak leci, aż do finału :-D
Pozdrawiam wszystkich sympatyków siatki!
Sendilkelm
26-09-2010, 19:19
No właśnie. Ciekawe czy to była niespodzianka czy "spodzianka" ustawiania miejsc przez Serbów.
Spytałbym, ale raz - serbskiego nie znam, dwa - i tak mi prawdy nie powiedzą;-)
Ale szkoda, że w ogóle będą jakieś spekulacje i domysły. I bez tego siatkówka jest wystarczająco ciekawa i trzymająca w napięciu.
Pozdrawiam
No właśnie. Ciekawe czy to była niespodzianka czy "spodzianka" ustawiania miejsc przez Serbów.
Ponoć Serbowie nie chcieli się spotkać z Brazylią, dlatego przegrali z Kanadą. Moim zdaniem te nowe przepisy prowadzą do absurdów(celowe przegrane), co wypacza tą fajną dyscyplinę!
. Ciekawe czy to była niespodzianka czy "spodzianka" ustawiania miejsc przez Serbów.To pytanie za 100 punktów :)
Serbowie zawsze lubili wydatkowac jak najmniej energii i może to sobie wykalkulowali.
W tej sytuacji być może nam będzie łatwiej i pewniej zająć pierwsze miejsce w grupie, niż 3-cie.
Jak Polska przegra z Niemcami to dopiero będzie bój o trzecie miejsce :mrgreen: (bo taka przegrana może wskazywac, że kalkulujemy)
Na szczęście to my mamy ostatni mecz w grupie, bo gramy w poniedziałek o 21.00 z Serbami, to będzie po meczu Niemcy - Kanada. I w trakcie meczu sobie pokalkulujemy co jest możliwe. Najfajniej będzie jeśli i Polacy i Serbowie będą chcieli go przegrać :mrgreen:
Najlepiej w takim układzie ma Kanada, bo raczej nie ma nic przeciw, aby zająć 1 albo 2 miejsce :-D
A jeżeli Serbia faktycznie się podłożyła, to chętnie zobaczę ją na ostatnim miejscu w tabeli.
Ale dość już, teraz nasi grają. I niech będzie 3-0 dla nas :-D
Pozdrawiam
Sendilkelm
26-09-2010, 21:34
Jest dobrze po 1 secie :)
Boryszuk
26-09-2010, 21:36
ma ktoś jakiegoś dobrego streama? ten z meczyki.pl mi zacina potwornie
no ja też nie mam mozliwości oglądania :-(
2-1 dla nas, ale lekko nie jest.
Z drugiej strony, co nas nie zabije, to nas wzmocni :-D
POLSKA!!!
Sendilkelm
26-09-2010, 22:34
Jak tak oglądam to taki przedwczesny finał tak zawzięcie grają.
No i mam wątpliwości co do tej akcji co Niemcy grali do końca po przerwie tech. To była pierwsza akcja po przewie technicznej czyli było 16:15. Po tej akcji gdzie Polacy zablokowali, podnieśli ręce do góry, a niby od nogi się odbiło i Niemcy zagrali do końca. Po tej akcji piłka była dla Polski. Wydaje mi się, że nie doliczyli punktu, bo po następnej akcji było dopiero 17:15. Czyżby sędzina znów anulowała i cofnęła gra z powodu swojej pomyłki?
Może specjalnie nie doliczyła i kazała powtórzyć serwis.
Sendilkelm
26-09-2010, 22:49
Może specjalnie nie doliczyła i kazała powtórzyć serwis.
No właśnie o to mi chodzi, bo nikt nic nie powiedział, że tak się stało, a komentatorzy chyba nie zwrócili uwagi.
2:2. Szkoda bo w tym ostatnim secie moglismy skończyć mecz..
Ale ładna walka.
snakemaycry
26-09-2010, 23:22
Horrorek jak zwykle ...14:13
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
No, wszystko dobre co się dobrze kończy!
UFFFF!!!
Sendilkelm
26-09-2010, 23:24
Najpierw osiwiałem, a później wyłysiałem ... ale gęba się cieszy
Jeeeeeeeeest pięknie, brawo !!!!! :grin:
ależ emocje były :)
Siatkarski horror, przestoje naszych zrobiły swoje. Przyznaje w pewnym momencie straciłem w naszych wiarę:sad:
Emocje do samego końca. Bardzo wyrównana bitwa pod Grunwaldem :D
Emocje do samego końca. Bardzo wyrównana bitwa pod Grunwaldem :D
Na szczęście kolejna wygrana :mrgreen:
Pewne wyjście z grupy. Oby tylko przyzwoicie trafić w dalszych rozgrywkach, bo nie wiadomo jak to może być przy tym nowym regulaminie.
Ciekawie. Niemcy mają 2 przegrane i będą grali z Kanadą, która to wygrała z Serbią.
Niemcy są zmęczeni po 5 setach dzisiaj i maja jutro mecz o godz 17 - mało odpoczynku.
Walka o 3 miejsce będzie pasjonująca :mrgreen:, a my idziemy na 1 miejsce :)
Jeśli Kanada wygra z Niemcami, a Serbia z nami, to Niemcy będą bez wygranego meczu, a pozostałe 3 drużyny - każda z 2 wgranymi.
Mecz reprezentacji oglądany ze swoją drużyna (w której aktualnie gram w siatkówkę) przy popijaniu whisky, bezcenne:)
Brawo Polska!!!
grudzinsky
27-09-2010, 06:17
no ladnie...dobrze, ze nie ogladalem meczu do konca bo zszedlbym na zawal :mrgreen:
tak czy inaczej bedziemy mieli niezlego przeciwnika w II rundzie. Kuba lub Brazylia ;)
dzisiaj mecz o to by grac jednak z Kuba...
Brazylia nie błyszczy. Hiszpanie na własne życzenie przegrali mecz. Oglądałem spore fragmenty tego meczu.
Sendilkelm
27-09-2010, 21:01
UP
Start Polska - Serbia :)
No jakoś to lekko i przyjemnie idzie, niecała godzinka i już 2-0. Nasi grają bardzo fajnie, tylko jakoś tak Serbowie poniżej swoich możliwości trochę. I co o tym myśleć?
Wygraliśmy, 1 miejsce w grupie, ostatnia zagrywka meczu w naszym wykonaniu bezcenna:mrgreen:
No to teraz mamy fajną grupę: Polska, Brazylia i Bułgaria. Czyżby medaliści sprzed 4 lat?
A jeszcze kilka dni temu ludzie gadali, że w grupie śmierci jesteśmy :mrgreen:
Gdybyśmy zajeli 2-gie miejsce mielibyśmy lżej. Byłaby tam co prawda silna Kuba, ale i słaby Meksyk, a przechodzą 2 drużyny. Czyli łatwiutko Kuba i my.
Jeszcze fajniej mają Niemcy, co prawda trafiają na Włochów, ale i na Portoryko. I potem ida łatwiejszą ścieżką taką jak dla gospodarzy.
Wygranie tej grupy było bez sensu. Niepotrzebnie tracimy siły. Jaka będzie kolejność w grupie Polska-Brazylia-Bułgaria? wróżka.pl
Pierwsze 3 miejsca poprzednich mistrzostw świata spotykaja sie juz w 2-giej rundzie mistrzostw i ktoś wypada za burtę. O to chodziło Włochom. To skandal.
Inne grupy.
USA - Czechy - Kamerun. USA to nie te same co na olimpiadzie. Łatwa grupa. Najłatwiejsza.
Rosja - Hiszpania - Egipt. Wiadomo. Rosja. Hiszpanie sa do złamania, sfrajerowali się z Brazylią.
Francja - Argentyna - Japonia. Francuzi górą.
Kuba - Serbia - Meksyk
Włochy - Niemcy - Portoryko
Wszystkie te grupki w porównaniu do naszej wyglądają jak przedszkola. Wiadomo kto odpadnie, w części wiadomo kto będzie pierwszy. Stawiam na taką kolejność jak wymieniłem. Tylko w naszej grupie nie mam pojęcia jak to będzie.
Sendilkelm
28-09-2010, 09:23
Mam nadzieję, że Włosi odpadną. Niemcy pojadą ich 3:0,a Portoryko wygra nawet 3:2.
Mam nadzieję, że Włosi odpadną. Niemcy pojadą ich 3:0,a Portoryko wygra nawet 3:2.
Chyba nie Ty jeden, w tych mistrzostwach Włosi nie mają za wielu kibiców, pomijając oczywiście fakt, że grają u siebie ;-) Z drugiej strony do czego to doszło, że Niemcom już kibicujemy :mrgreen:
A tak poważnie, to nie jest aż tak bardzo to znowu nierealne. Niemcy grają naprawdę dobrą siatkę, nie wiem jak to Serbowie zrobili, że tak się po nich przejechali. A w swoim ostatnim meczu z Rosją, Portoryko przegrało 2-3, więc jakąś nadzieję można mieć.
Pozdrawiam
Serbowie odpuścili mecz. Swoją gwiazdę posadzili na ławce. My zreszta też nie graliśmy w najsilniejszym składzie. Gruszka siedział na ławce, Kurek zresztą po chwili też. Dano im odpocząć, to długi turniej.
Mecz Kuba- Brazylia był super. Walczyli na serio i do końca. Nikt nie chciał być w grupie z Polską i Bułgarią. Niestety te obie drużyny są w formie. Kuba ma niesamowity potencjał.
Ja w czubie tego turnieju widzę Rosję, Kubę, Brazylię i Włochów. Nic specjalnie odkrywczego :)
Jacku, obyś nie był złym prorokiem. Ja też uważam, że te MŚ to jakaś porażka, drabinka, kalkulowanie czy opłaca się wygrać itp. Miejmy nadzieję, że nasi zajdą jak najdalej, życzę im tego z całego serca:D
Mamy nieciekawy układ meczy. Pierw gramy z Brazylią, to będzie ciężki mecz, Bułgaria odpoczywa. Następnego dnia gramy ze świeżą Bułgarią.
Sendilkelm
28-09-2010, 11:31
A propos grupy Niemcy, Włochy, Portoryko to Niemcy maja potencjał na wygranie z Włochami, a Portoryko - no cóż, mają 2 mecze wygrane i trzeci 3:2 z silną drużyną, więc mogą zadziwić Włochów, którzy chyba też źle nie grają na tym turnieju. Nie widziałem meczów drużyny włoskiej.
Układ mamy nieciekawy, ale jak widać Brazylii ostatnio parę wpadek się przydarzyło, więc po prostu musimy z nimi wygrać.
Mamy nieciekawy układ meczy. Pierw gramy z Brazylią, to będzie ciężki mecz, Bułgaria odpoczywa. Następnego dnia gramy ze świeżą Bułgarią.
Tu masz rację, będzie ciężko, ale mam nadzieję że damy radę:D
No to możemy sobie pospekulować, co teraz nam się lepiej opłaca.
Jeżeli zajmiemy pierwsze miejsce w grupie, to w kolejnej fazie trafiamy na zwycięzcę grupy I (Rosja, Hiszpania, Egipt) oraz drugi zespół grupy H (Kuba, Meksyk, Serbia).
Jeżeli zajmiemy drugie miejsce trafiamy na zwycięzcę grupy L (USA, Czechy, Kamerun), oraz drugi zespół grupy G (Włochy, Niemcy, Portoryko)
A teraz można sobie prześledzić różne możliwe konfiguracje, ale jakby nie patrzeć, w tej grupie opłaca się po prostu mieć drugie miejsce, bo jeżeli pierwsze, to w kolejnej fazie najprawdopodobniej będą na nas czekały Rosja oraz Kuba lub Serbia.
Ta drabinka to po prostu mistrzostwo świata :mrgreen:
Pozdrawiam
nic_na_sile
28-09-2010, 20:09
Ogólnie oprócz problemów z drabinką, no bo nie ukrywajmy, problem jest, dochodzi jeszcze problem z zakwaterowaniem. Organizatorzy oszczędzają i chcieli podobno wcisnąć Polakom pokoje dwuosobowe, a zapłacone jest za jednoosobowe, to standardy przecież. Ale jak dla mnie, Polacy mogą udowodnić, że są wielcy wygrywając z tymi przeciwnościami na parkiecie ;-) A jak chcą być Mistrzami Świata, to prędzej czy później spotkają się z najlepszymi...
No to sobie meczu z Brazylią na otwartym Polsacie nie pooglądamy http://mssiatkarzy.wp.pl/title,Mecz-Polakow-w-Polsacie-Sport,wid,12715262,wiadomosc.html
Śmiać się, płakać?
Pozdrawiam
Sendilkelm
30-09-2010, 15:43
No pojechali po Maksie ;/ Jak Max mógł na to pozwolić.
Zwietrzyli kasę, ale nie sądzę, żeby ktokolwiek kupił platformę polsatu na ten mecz.
Ja na szczęście w jakiejś tam kablówce mam polsat sport, ale szkoda mi tych co chcą obejrzeć a nie mogą.
Też chyba mam w kablówce ale taka zagrywka poza tym, że chamska wydaje się po prostu głupia. Przecież reklamodawcy zapłaciliby wielokrotnie więcej za czas w przerwach meczu dwóch najlepszych drużyn poprzednich mistrzostw niż za durny serial.
Sendilkelm
30-09-2010, 16:27
A może ostatnio więcej ludzi obejrzało ten serial niż mecz siatkówki :) Ze statystyk wynika, że im się bardziej opłaca ;p
Musimy dziś wygrać pomimo tego, że nie będzie nas w otwartym polsacie. Niech tylko z tego powodu się nie załamią. :)
PS
A może w szefostwie polsatu siedzi jakiś Brazylijczyk
Ja dziś meczu nie oglądam, za nerwowy jestem. Liczę na Was, że podacie końcowy wynik:)
To może być koniec duzych imprez sportowych na otwartym Polsacie. Od niedawna jest on na Cyfrze+
grudzinsky
30-09-2010, 16:55
ja tez dzisiaj meczu nie bede ogladal :) to nie na moje nerwy :D bedzie ciezko z Brazylijczykami, ale co...damy rade :)
będzie również na RAI SPORT 2 jest to na N - ce i bodajże na Cyfrze tak więc na plus można zaliczyć brak osłabiającego komentarza naszych fachowców ;)
Sendilkelm
30-09-2010, 18:28
Dziwny ten turniej :)
Serbowie wygrywają z Kubą 2;1, Czesi z USA 2:0:) jak na razie
piter123789
30-09-2010, 19:10
Wie ktoś może gdzie na necie można te meczyki podejrzeć???:)
Sendilkelm
30-09-2010, 19:25
Tu jest podana jedna transmisja z Sport TV 3 jakas portugalska chyba.
http://meczyki.pl/
ale trzeba miec Veetle zainstalowane
a tu sa 4 nawet przez WWW
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale
probuj
piter123789
30-09-2010, 19:45
Ściągnąłem iplę. Zobaczymy, może tam będzie.
A ja już myślałem że pomylił mi się dzień meczu bo nie widziałem w programie TV na Polsacie nic... Niby na kablówce mam Polsat Sport ale nie pojmuję takiego posunięcia.
... a i tak wszystko weźmie w łeb bo ojciec zdecydował że mi będzie okupował TV i oglądał jakieś ojce Mateusze czy coś innego... :?
grudzinsky
30-09-2010, 20:49
ja chyba bede ogladal Lecha :D to bedzie o wiele mniej stresujace :D
chcial bym zobaczyc jak nasi graja z Brazylia, ale to juz nie na moje sily ;)
Sendilkelm
30-09-2010, 20:55
No ja będę oglądał symultanicznie Lecha i Siatkę w zależności od tego o będzie się gdzie działo :)
No ja będę oglądał symultanicznie Lecha i Siatkę w zależności od tego o będzie się gdzie działo :)
No ja chyba też, tym bardziej że za bardzo wyjścia nie mam. Jak mi będzie zrywało streama, to rzucę okiem w tv na poczynania Lecha. Takie życie, na pewno Włosi przekupili Polsat, normalnie nie wiedzą kiedy przestać i ile jeszcze nam kłód pod nogi rzucić ;-)
Oj złotali nas w pierwszym secie -- 16:25.
Sendilkelm
30-09-2010, 21:32
:(
Oj złotali nas w pierwszym secie -- 16:25.
Tak samo Kuba zlała Serbów, a potem przegrała.
No co, jakoś trzeba się pocieszać ;-)
Drugi set i już 3 punkty w plecy...
Oooo... odrabiamy po błędzie Brazylijczyków 2:3.
[edit]: 3:4.
[edit]: Po długiej wymianie i błędzie Brazylijczyków (outowa kiwka) 6:6.
[edit]: Wychodzimy na prowadzenie 7:6.
[edit]: 8:7.
piter123789
30-09-2010, 21:41
8:8
10:9 dla Brazylii
13:10
15:11:(
17:13
już tylko 17:16 :D
Noo.. to co się teraz dzieje to aż miło patrzeć. Walka godna finału! Woli walki chłopakom nie można dzisiaj odmówić.
Dobrze, że się obudzili bo pierwszy set to przespali.
Niestety 10:14 -- uciekają Brazylijczycy.
No ale sędzia mógłby wrażym nie pomagać..
Kolejny set przegrany -- 20:25.
Sendilkelm
30-09-2010, 22:00
Żeby im jutro na Bułgarów sił starczyło ...
Kolejny set przegrany -- 20:25.
Ostatni set kończy się takim samym wynikiem. Przegrywamy 0 do 3.
jak fajnie się ogląda taki mecz na RAI, bez tych przerw co chwila na reklamy :)
pierwsza część planu poszła ok czyli przegrana z Brazylią, teraz muszą wygrać z Bułgarami
i jak się nie mylę to potem dzięki drugiemu miejscu będzie troszkę lżej ...
a Lech gra dalej... na razie 2:0 dla nas
No i jeszcze ostatni wynik z siatki, Argentyna wygrała z Francją. W sumie też niespodzianka mała.
grudzinsky
30-09-2010, 23:06
po cichu wierzylem, ze uda sie ograc Brazylie, ale jaki wynik meczu bedzie wiedzialem od samego poczatku ;)
no to co? final Polska-Brazylia jak sprzed 4 lat? :D
Sendilkelm
30-09-2010, 23:11
Tez wierzę, że jest jakaś nadzieja wyjść, ale nawet jak pokonamy Bułgarów to może nie być wesoło. Wtedy trzeba liczyć na wygraną Brazylii lub dużą wygraną naszą z Bułgarami.
rozgrywanie dziś leży , blok leży i nawet nie kwiczy , obrona piłek .... :(
bez zmian to dziś tym składem chyba nie dadzą rady
ale miejmy nadzieję ...
całą naszą dzisiejszą grę obrazują pierwsze sekundy reklamy Polsatu w przerwach
mam nadzieję że Bułgarzy dostaną zadyszki i w trzecim secie nasi wygrają
Faktycznie, tylko nadzieja nam została.
Nie tak to miało wyglądać, nie tak...
Rafał_Sz
01-10-2010, 18:04
lv38j4lPzd0&feature
;)
Ja z niedowierzaniem patrzyłem na końcówkę meczu :( To coś więcej niż lepszy przeciwnik....Ale nie narzekajmy, każdemu się zdarza mieć chwilę słabości.
Szkoda chłopaków, naprawdę. Niestety widać, że po wczorajszej przegranej z Brazylią, nie pozbierali się do końca i wyszli na boisko pełni kompleksów... a niepotrzebnie.
Mi też Naszych szkoda. Niestety nad psychiką musimy jeszcze musimy dużo pracować...
psychika, psychiką ale tak naprawdę to większość drużyn ma rozpracowane rozegranie Zagumnego ( wyjątkowo kiepskie w tym meczu ) zabrakło również lepszych zmienników ( Kadziewicz , Bąkiewicz czy Pliński ) nigdy osobiście nie podobała mi się gra Ignaczaka więc to pominę, no i na koniec brawo dla Bułgarów za te loby za blok ośmieszające tych naszych kołków ( trenerzy powinni chyba ich wysłać na jakieś treningi gibkości )
Lozano wróć ...
...... trenerzy powinni chyba ich wysłać na jakieś treningi gibkości ...
Za późno. Takie sprawy to się załatwia w wieku 15-16 lat, jak człowiek jest jeszcze młody, a nie koło 30-tki.
Moim zdaniem ta kadra wymaga radykalnego odmłodzenia. Zagumny, Gruszka, Pliński, Ignaczak, Gacek, czy nawet Wlazły i Winiarski to już praktycznie sportowi emeryci. Jeden lub dwóch takich może ewentualnie pomóc drużynie, ale jeśli większość kadry już myśli o spokojnej emeryturze, to wiele z tego raczej nie będzie. Zwyczajnie musi im brakować siły, szybkości i kondycji, bo za dużo tych meczów jest do rozegrania. W 7 dni rozegrali 5 ważnych i trudnych spotkań, a do ewentualnego medalu zostały jeszcze 4 następne. Moim zdaniem, to stanowczo za dużo jak na taki "geriatryczny" skład.