Zobacz pełną wersję : D90 problem z zamiennikami aku EN-EL3e
Witam.
Jestem posiadaczem D90 i mam problem z zamiennikami akumulatora EN-EL3e.Po włożeniu phottixa lub delty do aparat wyświetla się mrugająca baterię z jedną kreska; jest to inf.o rozładowanym aku. mój aparat ani drgnie. Sprawdzałem na innym body i wskaźnik baterii wskazuje 3/4 naładowania, aparat działa poprawnie. Podpinałem gripa i ta sama sytuacja.Jeżeli ktoś wie co to za przyczyna to proszę o pomoc.
bright_orange
24-09-2010, 15:26
spróbuj wymienić na inny sztukę jeżeli się da, miałem coś podobnego, jak na innej będzie to samo, to.. kup może orginał po wcześniejszym sprawdzeniu :P
pozdrawiam
Ja jeszcze nie kupiłem ale sprawdziłem już 7 szt aku i za każdym razem to samo.
photoaddict
24-10-2010, 10:41
Witam.
Jestem posiadaczem D90 i mam problem z zamiennikami akumulatora EN-EL3e.Po włożeniu phottixa lub delty do aparat wyświetla się mrugająca baterię z jedną kreska; jest to inf.o rozładowanym aku. mój aparat ani drgnie. Sprawdzałem na innym body i wskaźnik baterii wskazuje 3/4 naładowania, aparat działa poprawnie. Podpinałem gripa i ta sama sytuacja.Jeżeli ktoś wie co to za przyczyna to proszę o pomoc.
musisz kupi akumulator z nowych chipem do d300 i d90
nie kupuj akumulatorów delta, to najtańsze chińczyki, phottix ma dobre ogniwa
musisz kupi akumulator z nowych chipem do d300 i d90
nie kupuj akumulatorów delta, to najtańsze chińczyki, phottix ma dobre ogniwa
Akumulatory phottix które sprawdzałem w sklepie były właśnie przeznaczone do D90 i D300.
Natomiast pożyczyłem dwa aku od znajomej,firma jw.i o dziwo działają w moim body.
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.
Zamiast zastanawiać się co może być przyczyną, kup oryginalne ogniwa i po problemie. Tak to juz jest z zamiennikami - dzisiaj działają poprawnie, a jutro klops ;-)
witam
tez mam D90, kupilem zamiennik Energizera (chyba dobrze :) )
nie ma zadnej roznicy do oryginalu ( na kazdym okolo 850 zdjec)
wiec mysle, ze nie warto przeplacac, a Twoj zamiennik pewnie wadliwy...
Pozdrawiam
ja mam zamiennik z opticama ze sklepu na F... i działa jak oryginał i z d80 i z d90. Phottixa miałem ale zaraz padł i zwróciłem do sklepu.
witam
tez mam D90, kupilem zamiennik Energizera (chyba dobrze :) )
nie ma zadnej roznicy do oryginalu ( na kazdym okolo 850 zdjec)
wiec mysle, ze nie warto przeplacac, a Twoj zamiennik pewnie wadliwy...
Pozdrawiam
Jak to by był tylko jeden zamiennik to może tak też bym myślał,ale ja jak pisałem sprawdzałem już około 10 szt.
Energizera nie testowałem z moją puszką bo akumulatory są zablistrowane i sprzedawcy nie mogą,nie chcą go otworzyć a ja nie kupię bez sprawdzenia.
Propaganda
06-11-2010, 10:19
Polecam Wam zakup oryginalnych aku http://allegro.pl/bateria-akumulator-nikon-en-el3e-nowy-d90-d200-i1306586533.html lub tu http://allegro.pl/nowy-oryginalny-aku-nikon-en-el3e-d80-d90-d200-i1296492517.html (ja zamówiłem)
rockabilly
06-11-2010, 10:53
kolego, na moje oko akumulator z pierwszego podanego linka(Lukovic90) to chamska podróba jakich pełno na tym dziadowskim alegro.
więc może nam tu oszustów nie reklamuj co?
Propaganda
06-11-2010, 11:29
kolego, na moje oko akumulator z pierwszego podanego linka(Lukovic90) to chamska podróba jakich pełno na tym dziadowskim alegro.
więc może nam tu oszustów nie reklamuj co?
Być może nie sprawdziłem tego pierwszego (sorki) ale za to dokładnie przepatrzyłem ten który ja sobie zamówiłem i jest ok.
Nie mam zamiaru nikogo/niczego tu reklamować w ten sposób. Chciałem jedynie pomóc bo to doskonała alternatywa dla ludzi którzy zastanawiają się nad zamiennikami. Sam miałem taki problem.
Pozdrawiam
Propaganda
06-11-2010, 11:32
Być może nie sprawdziłem tego pierwszego (sorki) ale za to dokładnie przepatrzyłem ten który ja sobie zamówiłem i jest ok.
Nie mam zamiaru nikogo/niczego tu reklamować w ten sposób. Chciałem jedynie pomóc bo to doskonała alternatywa dla ludzi którzy zastanawiają się nad zamiennikami. Sam miałem taki problem.
Pozdrawiam
i żeby była jasność; Nie są to moje aukcje ani moich znajomych. Jak już otrzymam zamówiony aku - dam opinię.
rockabilly
06-11-2010, 11:35
okej okej...
tylko ci złodzieje mnie denerwują , a jeszcze bardziej jak sprzedają swój shit po cenie oryginalnych...
mozna zgłaszać allegro a oni i tak nie reagują. jeden wielki złodziejski cyrk
Propaganda
06-11-2010, 11:45
okej okej...
tylko ci złodzieje mnie denerwują , a jeszcze bardziej jak sprzedają swój shit po cenie oryginalnych...
mozna zgłaszać allegro a oni i tak nie reagują. jeden wielki złodziejski cyrk
To fakt! więc sprawdzajmy i dawajmy sobie opinie abyśmy mogli zoptymalizować nasze zakupy i mieć jak najlepszą jakość za rozsądną cenę. Pozdrawiam
cheyenne
06-11-2010, 11:52
Polecam Wam zakup oryginalnych aku http://allegro.pl/bateria-akumulator-nikon-en-el3e-nowy-d90-d200-i1306586533.html lub tu http://allegro.pl/nowy-oryginalny-aku-nikon-en-el3e-d80-d90-d200-i1296492517.html (ja zamówiłem)
oba te akumulatory obok oryginalnych nawet nie leżały
kup w porządnym sklepie będziesz miał oryginał
np w euro agd zapłacisz 195 zł, to naprawdę niewiele jak za pewność i jakość
a jak Ci już ta Twoja podróbka za 119 zł przyjdzie to sobie ją tu sprawdź i zobacz jak umoczyłeś
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/45132/c/241/r_id/127724
wasilewk
06-11-2010, 11:57
...
Obejrzałem ten drugi. Co z nim nie tak ?
Pzdr.
Propaganda
06-11-2010, 12:09
kup w porządnym sklepie będziesz miał oryginał
np w euro agd zapłacisz 195 zł, to naprawdę niewiele jak za pewność i jakość
a jak Ci już ta Twoja podróbka za 119 zł przyjdzie to sobie ją tu sprawdź i zobacz jak umoczyłeś
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/45132/c/241/r_id/127724
no właśnie. Sprawdzałem wcześniej pod tym linkiem i nie widzę różnicy. Może mnie oświecisz?
cheyenne
06-11-2010, 12:15
no właśnie. Sprawdzałem wcześniej pod tym linkiem i nie widzę różnicy. Może mnie oświecisz?
zdjęcia w aukcji być może zrobiono oryginałowi, choć oryginalne opakowanie posiada jeszcze zawieszkę której tu brak (być może jest ukryta), boczne napisy na pudełku też wyglądają inaczej niż na oryginale
proponuję porównanie z linkiem tego akumulatora który przyjdzie
pamiętajcie że w opakowaniu musi znajdować się wielojęzykowa (w tym PL) instrukcja użytkowania akumulatora
zwróćcie uwagena hologram który zapewne nie będzie wyglądał tak jak powinien
nie wierzę by oryginał kosztował tylko 119 zł bo jego cena hurtowa jest wyższa
niska cena sugeruje mi jakiś kant
osobiście polecam zakup tak kart pamięci jak i akumulatorów w renomowanych sklepach, unikniecie rozczarowań
Propaganda
06-11-2010, 14:29
zdjęcia w aukcji być może zrobiono oryginałowi, choć oryginalne opakowanie posiada jeszcze zawieszkę której tu brak (być może jest ukryta), boczne napisy na pudełku też wyglądają inaczej niż na oryginale
proponuję porównanie z linkiem tego akumulatora który przyjdzie
pamiętajcie że w opakowaniu musi znajdować się wielojęzykowa (w tym PL) instrukcja użytkowania akumulatora
zwróćcie uwagena hologram który zapewne nie będzie wyglądał tak jak powinien
nie wierzę by oryginał kosztował tylko 119 zł bo jego cena hurtowa jest wyższa
niska cena sugeruje mi jakiś kant
osobiście polecam zakup tak kart pamięci jak i akumulatorów w renomowanych sklepach, unikniecie rozczarowań
porownam dokladnie,mozecie byc pewni.jesli to kant to firma bedzie miala powazne problemy bo ja im nie popuscze. to bedzie zwykle oszustwo.
cheyenne
06-11-2010, 15:39
a nie lepiej przespacerować się do sklepu i wydać te 70 zł więcej, po co szarpać sobie nerwy
z zasady nie ufam tanim ofertom z allegro bo mi "śmierdzą"
może czasami na tym tracę bo mógłbym coś kupić taniej ale po prostu nie jestem w stanie zrozumieć jak można sprzedawać towar poniżej jego wartości
jest parę możliwości uzyskania niższej ceny i wszystkie mi się nie podobają
Wy róbcie jak chcecie ale dla 70 zł ja nie ryzykuję
rockabilly
06-11-2010, 15:56
i koniecznie negatywa mu wystaw chocby obiecywal ci zwrot gotówki za baterię.
cheyenne
06-11-2010, 15:58
i koniecznie negatywa mu wystaw chocby obiecywal ci zwrot gotówki za baterię.
ale ja się przecież mogę mylić
może ta osoba sprzedaje oryginały (pamiętajmy o paragonie by gwarancja była ważna)
rockabilly
06-11-2010, 16:10
moim zdaniem ten drugi link pokazywał oryginalną baterię ale jak slusznie zauważył kolega, to co na obrazku a to co u ciebie w przesyłce to mogą być dwie różne rzeczy.
a na allegro świetnie się sprzedają podróby i ludzie albo nie wiedzą co kupują, albo boją się wystawić negatywa dla oszusta.
więc sprawdź
Propaganda
06-11-2010, 18:50
moim zdaniem ten drugi link pokazywał oryginalną baterię ale jak slusznie zauważył kolega, to co na obrazku a to co u ciebie w przesyłce to mogą być dwie różne rzeczy.
a na allegro świetnie się sprzedają podróby i ludzie albo nie wiedzą co kupują, albo boją się wystawić negatywa dla oszusta.
więc sprawdź
Nie ukrywam, że poważnie mnie zastanowiliście więc napisałem maila do sprzedawcy żeby przesłał mi zdjęcia egzemplarza który chce wysłać oraz pokazał dokładnie: hologram, zawieszkę z opakowania i samo opakowanie no i aku. Jeżeli nie będzie miał nic do ukrycia - zrobi to chętnie. Ponadto nie dokonałem jeszcze przelewu więc jak coś będzie kręcił to zadziałam odpowiednio na allegro.. Ach i zażyczyłem sobie FV (biorę na firmę), więc jak przyśle lewiznę to zgłoszę to gdzie trzeba i trochę problemów będzie miał. No ale dość już tego dołowania bo może będzie ok. POZDRAWIAM
cheyenne
06-11-2010, 19:04
życzę by było OK
Propaganda
06-11-2010, 20:53
spieszę donieść Wam co następiło na moją prośbę do Sprzedawcy. Właśnie otrzymałem obrażliwego maila; że nie ma on czasu na dosyłanie żadnych zdjęć i w opakowaniu nie ma polskiej instrukcji a on sprzedaje z legalnego polskiego źródła a nie z Chin, więc jak mi się nie podoba to mogę zrezygnować. Zapewne wiecie co zrobiłem? ;) zrezygnowałem! Idę do sklepu i kupię pewniaka. Dziękuję Wam za pomoc i uwrażliwienie mnie. Pozdrawiam
wasilewk
07-11-2010, 11:06
No i bardzo dobrze !
Muszę powiedzieć, że obecnie jest bardzo trudno dostać oryginał, bo zalewa nas podróbkowa chińszczyzna - wszędzie (liczy się cena).
Ja używam dwóch: jeden ma 4 lata (kupiony w komplecie z D80), drugi 2 lata (kupiony w komplecie z D700). Sprawują się wyśmienicie. Myślę, że żadna podróba tego nie wytrzyma, choć... ...przecież oryginały są produkowane w Chinach, więc czemu półprodukty nie miałyby służyć jako 'serce' podróbki ?
Pisałem tu już, że kupiłem kiedyś (4 lata temu) na Allegro akumulator BC-55. Wiadomo było, że to nie oryginał, bo był Li-po - czyli polimerowy. Za to pojemność: 3000mAh. Nie narzekałem ale, gdy kupiłem potem D700, to aparat nie dawał się poprawnie uruchomić z tego akumulatora. Akumulator "poszedł do Żyda" razem z D80, który na nim pracuje do tej pory dłużej niż na oryginale. Tak więc reguły nie ma.
Pzdr.
Propaganda
07-11-2010, 14:01
dodam: że Pani napisała iż, jestem śmieszny oraz ją obrażam moimi watpliwościami bo sprzedała już 178 egzemplarzy i ma klientów takich jak media expert. Wg. niej obrażam także wizerunek jej firmy (zastanawiam się jaki wizerunek bo nawet nie ma strony internetowej a ja jako że mam agencję reklamową trochę się na tym znam;)) i mam uważać bo w tym kraju za pomówienia grozi grzywna a ona założy mi sprawę sądową. No brak słów na taką obsługę klienta.
dodam: że Pani napisała iż, jestem śmieszny oraz ją obrażam moimi watpliwościami bo sprzedała już 178 egzemplarzy i ma klientów takich jak media expert. Wg. niej obrażam także wizerunek jej firmy (zastanawiam się jaki wizerunek bo nawet nie ma strony internetowej a ja jako że mam agencję reklamową trochę się na tym znam;)) i mam uważać bo w tym kraju za pomówienia grozi grzywna a ona założy mi sprawę sądową. No brak słów na taką obsługę klienta.
Oryginały górą tylko ta cena ale coś za coś.Nie ma sensu zaoszczędzić parę zł a później mieć problemy ze sprzętem.Decyzja zapadła,ale zakupy zrobię w renomowanym sklepie.
Propaganda
07-11-2010, 21:13
Oryginały górą tylko ta cena ale coś za coś.Nie ma sensu zaoszczędzić parę zł a później mieć problemy ze sprzętem.Decyzja zapadła,ale zakupy zrobię w renomowanym sklepie.
Jestem za! Pozdrowienia