PDA

Zobacz pełną wersję : Trent Palmer i 7D

Przemek Paśnik
24-09-2010, 08:51
Wrzucę tu jako zajawkę, w razie potrzeby proszę o przeniesienie. Świetny materiał, jestem pod wrażeniem

http://vimeo.com/13774420

prz3mo
24-09-2010, 09:17
No tylko, że tu tutaj fakt, że jest to nagrane Canonem niewiele ma do rzeczy, bo jest to po prostu świetnie nakręcone :)
BTW, to też chyba z 7d

http://vimeo.com/13762496

Majek
24-09-2010, 11:57
Ciekawe, czy na takim RC helikopterku aparat był jakoś stabilizowany. Wygląda, jak by był na sztywno zapięty do manipulatora. Ale jeśli tak, to jak pozbyli się wibracji tego całego ustrojstwa. Bo raczej nie wierzę w to, że stabilizacja w szkle załatwiła sprawę. Tak czy siak, zrealizowane to jest super.

Aaa... Zastanawiam się jeszcze nad transmisją obrazu na ziemię.

prz3mo
24-09-2010, 13:25
Ciekawe, czy na takim RC helikopterku aparat był jakoś stabilizowany. Wygląda, jak by był na sztywno zapięty do manipulatora. Ale jeśli tak, to jak pozbyli się wibracji tego całego ustrojstwa. Bo raczej nie wierzę w to, że stabilizacja w szkle załatwiła sprawę. Tak czy siak, zrealizowane to jest super.

Też mnie to zastanawia. Za ładnie to wygląda jak na nagrywane z takiego helikopterka.

Aaa... Zastanawiam się jeszcze nad transmisją obrazu na ziemię.

Jaka transmisja? :) Przecież to się na kartę nagrywa, to nie było "live" ;)

Majek
24-09-2010, 13:59
Jaka transmisja? :) Przecież to się na kartę nagrywa, to nie było "live" ;)Ne, ne, ne... Aparat jest zamocowany na obrotowym manipulatorze umożliwiającym obrót w dwóch osiach. Jak na kranie kamerowym. Z resztą na niektórych ujęciach widać, że obraz podąża innym torem niż śmigłowiec, śmigłowiec mija obiekt, kamera go śledzi odwracając się tyłem do kierunku lotu. Tym manipulatorem obsługuje jakiś koleżka. Nawet w creditsach jest wyszczególniony osobno pilot i cam. operator. Ale żeby mógł toto jakoś obsługiwać, musi cokolwiek widzieć, gdzie obrócić tę kamerą.

mcl
24-09-2010, 21:24
na filmiku widać, że jest coś podczepione pod aparatem, może to prosta kamerka z transmisją bezprzewodową

Majek
24-09-2010, 22:13
Albo po prostu nadajnik podpięty bezpośrednio do aparatu.