Zobacz pełną wersję : Awaryjnosc lamp YN
Witam,
Chcialem zapytac czy ktos z Was, korzystajacych z lamp YN mial z nimi problemy techniczne?
Pytam poniewaz sam nabylem dwie takie lampy i niestety po 2 sesjach jedna z nich padla, nie wiem czy jest sens wymiany na kolejna YN jesli to takie badziewie :)
Dodam ze sesje nie byly dlugie, lampa na malej sile blysku, podczas jednej sesji max 50 razy byl wyzwalany blysk.
michup91
23-09-2010, 21:49
hmm... no ja mam 2 miesiące 460 mk2, na razie problemów nie widzę, a już tak z 200-300 błysków za mną.
a tak w ogóle to jeszcze nie słyszałem specjalnych narzekań na te lampki.
Szprychu
23-09-2010, 23:01
ok ~1.5-2tyś błysków na różnych mocach do max. Może miałeś po prostu pecha, w sumie co można oczekiwać od lampy która kosztuje 150zł ;).
ja kupilem nowke. upadla z łóżka około 20 cm. nie włącza się. szit jakich mało
Szprychu
24-09-2010, 00:19
ja kupilem nowke. upadla z łóżka około 20 cm. nie włącza się. szit jakich mało
A mi poleciała z 1,5metra i co? Działa dalej i się ma całkiem nieźle.
Mam całkiem odmienne zdanie nt tej lampy, jestem b. zadowolony, szczególnie za taką cenę.
przem426
24-09-2010, 09:14
a ja mam 2x yn-460 + 2x yn-460mk2.
Jedna już nie żyje, ponieważ spadła z ~1,80m na beton - i uważam że miała prawo przestać działać.
Pozostałe działają, błyskają, problemów nie sprawiają...
Mam yn-460 i yn 460 mark 2, pierwsza zaliczyła spotkanie z betonem z 1,5 metra, obie działają
No wlasnie ja rowniez czytam same pozytywne opinie... pozostaje miec w takim razie nadzieje ze trafila mi sie felerna sztuka i zamowic nowa.
Mam pewnie od okolo wiosny. Lampy mają za soba pare wesel, przedszkolne błyski i jakieś domowe testy. Działają. Nie spadły mi nigdy.