Zobacz pełną wersję : Książki dotyczace lamp blyskowych
Nostradamus
23-09-2010, 20:55
Witam. Panowie, panie pomóżcie. Zakupiłem lampę i chciałbym poczytac o sposobie uzywania lamp, odbijaniu swiatla i kreatywnego wykorzystania blysku. Proszę poleccie mi jakąś książkę lub poradnik. Mile widziane pdf lub jeśli nie to tytuł książki. Pozdrawiam i dziękuję. Mój email jak coś
[email protected]
Quakerek
23-09-2010, 21:14
Witaj, osobiście polecam "Z PAMIĘTNIKA LAMPY BŁYSKOWEJ" Wydawnictwo Galaktyka - ciekawie napisany poradnik kreatywnego wykorzystania lamp reporterskich na bazie konkretnych przykładów.
bright_orange
23-09-2010, 21:20
Witaj, osobiście polecam "Z PAMIĘTNIKA LAMPY BŁYSKOWEJ" Wydawnictwo Galaktyka - ciekawie napisany poradnik kreatywnego wykorzystania lamp reporterskich na bazie konkretnych przykładów.
również polecam tę książkę:) bardzo fajnie napisana ;) McNelly mówi o tym wszystkim z "jajem":)
pozdrawiam ;)
"Światło w fotografii - magia i nauka." Troche więcej o fotografii stydyjnej niz w "Pamietniku Lampy Blyskowej", no i nieco inne podejscie, Pamietnik ... czyta sie jak... pamietnik :-) zdjecia opisane sa na podstawie jakiejs historii autora (naprawde swietka ksiazka). Jesli szukasz jednak bardziej naukowego podejscia, bardziej podrecznikowej wiedzy, lub chcesz rozpracowac temat na kilka roznych sposobow - polecam "Swiatlo w fotografii"
Nostradamus
23-09-2010, 22:05
Zaraz zobacze na allegro jakie to sa koszta. Dzięki i pozdrawiam.
Szprychu
23-09-2010, 23:03
McNelly
McNally.
"Z pamiętnika lampy błyskowej" w sumie ok, trochę inspiracji i pomysłów co gdzie i jak, ale coś konkretnego z tej książki nie wyniosłem. ;)
vince.vega
24-09-2010, 00:20
jest jeszcze "lampy błyskowe w praktyce" wyd. Galaktyka kupiłem ją rano ale jeszcze nie miałem czasu się w nią zagłębić
jest jeszcze "lampy błyskowe w praktyce" wyd. Galaktyka kupiłem ją rano ale jeszcze nie miałem czasu się w nią zagłębić
Poprosze o informację na temat tej książki, też jestem nią zainteresowany. Warto? Mam jedną lampę zewnętrzną - czy znajdę w tej książce informację jak ją kreatywnie wykorzystać, czy może od razu są omawiane przykłady z kilkoma lampami?
Szprychu
24-09-2010, 10:17
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10966 masz tam fragmenty książki, poczytaj sobie ;).
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10966 masz tam fragmenty książki, poczytaj sobie ;).
Dzięki. Umiem korzystac z wujka google :) Spytałem, bo bardziej interesują mnie recenzje od uzytkowników, a nie marketingowców ;)
Poczytam na pewno. :)
Edit:
Poczytałem i właśnie kupiłem. Na alledrogo z przesyłką za 35 zeta - nówka.
Nostradamus
25-09-2010, 16:26
Lampy błyskowe w praktyce? Ciekawe. Muszę to sprawdzic, bo niesłyszałem o takowej książce
Lampy błyskowe w praktyce? Ciekawe. Muszę to sprawdzic, bo niesłyszałem o takowej książce
Kirk Tuck wydawnictwo Galaktyka; kupiłem ją ale jak dla mnie wielkie rozczarowanie, przegrywa z McNally na każdym kroku; prawie 90 stron o sprzęcie - ale taka paplaninanic nie wnosząca nic nowego i opisane kilka zleceń ze schematami rozstawienia lamp
osobiście uważam, że nie warto
Witam. Panowie, panie pomóżcie. Zakupiłem lampę i chciałbym poczytac o sposobie uzywania lamp, odbijaniu swiatla i kreatywnego wykorzystania blysku. Proszę poleccie mi jakąś książkę lub poradnik. Mile widziane pdf lub jeśli nie to tytuł książki. Pozdrawiam i dziękuję. Mój email jak coś
[email protected]
możesz znaleźć dwa fajne poradniki w necie (było o tym na forum):
http://tadgawin.blogspot.com/2010/02/01.html
http://foto.jasiu.pl/
Kirk Tuck wydawnictwo Galaktyka; kupiłem ją ale jak dla mnie wielkie rozczarowanie, przegrywa z McNally na każdym kroku; prawie 90 stron o sprzęcie - ale taka paplaninanic nie wnosząca nic nowego i opisane kilka zleceń ze schematami rozstawienia lamp
osobiście uważam, że nie warto
Dzięki za info.
Właśnie miałem kupić tę książkę, ale jak ją ostatnio przeglądałem, to trochę zraziło mnie, że strasznie dużo tam o sprzęcie, ale myślałem, że to tylko na początku, a tu widzę, że jednak nie.
Czyli tak naprawdę jedyna ciekawa pozycja książkowa to McNelly.
bright_orange
26-09-2010, 11:21
McNally.
oj tam, oj tam :) literówka ;)
a tak btw wiadomo coś o jakiejś nowej pozycji McNally'ego?
A o "Uchwycić Moment" wszyscy zapomnieli? Imo lepsza od "Z pamiętnika..."
Nostradamus
26-09-2010, 14:28
Muszę zakupic jednak tą książkę " Z Pamiętnika..." A o "Uchwycic moment" sobie poszperam. Dzięki. Kupiłem lampe i kombinuje jak mogę, i ze światłem zastanym i z fleszem. Co gdzie lepsze. Co poczytam, tego nikt nie zabierze. Pozdrawiam
bright_orange
26-09-2010, 20:24
aa no tak, rzeczywiście zapomniałem, przeczytałem, sprzedałem i teraz żałuję bo chętnie bym powrócił :) również godna polecenia pozycja ;)
bardzo dobra pozycja, ale nie tylko o lampach a takie było zapytanie :-)