PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki koszt focenia ślubu i wesela?

rafakow
23-09-2010, 14:45
Witam....
Pragnę się dowiedzieć ile można wziąć pieniążków za fotografowanie ślubu i wesela????
Nie jestem ani zawodowcem, ani też profesjonalistą. Bawię się w totalnie amatorską fotografię. Raz wyjdzie kiepsko, czasami uda się sfocić coś ciekawego.
Kolega poprosił o zrobienie ślubu i wesela, nie jest wymagający i nie zależy mu na super jakości. Widząc moje wcześniejsze "dokonania" z rodzinnych imprez i wesel był zadowolony. Zależy mu żeby nie było za dużo ludzi latających z aparatami na ślubie i weselu (oni są od tego żeby się bawić). Koniecznie chce mi za tą "pracę" zapłacić, jednak nie mam pojęcia ile od niego wziąć. Czas focenia od godz. 15-ej do 3-ej, w tym wyjazd po młodą, ślub, wesele (na noc poślubną już się nie zgodził, he he).
Proszę Was o pomoc w "wycenie", nie chcę też oczywiście go "skaleczyć" kwotą.
Pozdrawiam

R
23-09-2010, 14:47
skoro Cie zaprosil, to miej gest i daj mu w prezencie slubnym.

DonArturo
23-09-2010, 14:57
jestem tego samego zdania- miej gest. Jeśli już to weź za wywołanie i album
a robiąc zdjęcia na ślubie zawsze czegoś się nauczysz i to będzie gratyfikacja dla Ciebie

ryszkut
23-09-2010, 15:13
skoro już musi płacić (bo np bardzo się uparł) to weź symboliczne 100zł za które kupisz blendę na plener ;)
i kazdy będzie zadowolony i do tego w dobrym smaku :) tak mi sie to widzi

kwiatek6324
23-09-2010, 15:23
Jak juz musi to niech kupi dobre piwo/wodke/rum/whisky i juz.

Jak pisali poprzednicy, Ja bym sie uparl i powiedzial ze jak chce zebym to ja mu robil zdjecia, to
niech sie pogodzi z tym ze jest to free. A jesli sie nie zgadza to powiedz mu ze niech sie przyzwyczai ze po
slubie to juz nie on bedzie decydowal i zrobil mu te zdjecia tez free ;-)

Pozdr
AK

swider
23-09-2010, 15:24
Cena za reportaż ślubny waha się od ~800zł do ~10000zł.

Tomek Konopka
23-09-2010, 16:44
jestem tego samego zdania- miej gest. Jeśli już to weź za wywołanie i album
a robiąc zdjęcia na ślubie zawsze czegoś się nauczysz i to będzie gratyfikacja dla Ciebie

nic dodać nic ująć :-D popieram

stock
23-09-2010, 17:15
z takim podejściem, sprzętem, zapewne umiejętnościami to ja myślę ze w granicach 30-40zł. Czyli mów koledze, ze za flachę mu wesele trzaśniesz.

hostman22
23-09-2010, 17:21
Najlepiej nie bierz nic.

Robiąc zdjęcia na ślubie naprawdę sporo się nauczysz jak i zweryfikujesz nabytą wiedzę :).
Jeżeli kumplowi się spodobają, pewnie coś Ci odpali ;).

GL
23-09-2010, 17:49
Najlepiej zaproponuj koledze, żeby wynajął profesjonalistę, znam przypadki gdzie nieudane zdjęcia ze ślubu stały się przyczynkiem do końca przyjaźni...