PDA

Zobacz pełną wersję : Error D80

mirov
22-09-2010, 14:46
Proszę o pomoc - mam Nikona D80. Na panelu kontrolnym nagle pojawił się napis "error", choć żedne ustawienia nie były wcześniej zmieniane. Aparat nie robi zdjęć. Napis pojawia się po naciśnięciu przycisku spustu migawki. Słychać dźwięk charakterystyczny przy robieniu zdjęcia, jednak zdjęcia nie ma. Nie pomaga jednoczesne wciśnięcie tych dwóch przycisków oznaczonych zieloną kropką aby przejść na ustawienia fabryczne. Również podpięcie innego obiektywu jak i wymiana karty nic nie pomaga. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

kacap1
22-09-2010, 14:48
sprawdz kartę pamięci to pierwsze, drugie to bateria, zrestartuj ustawienia aparatu ! zobacz może pomoże :)

kacap1
22-09-2010, 14:48
ja tak miałem okazało się, ze karta j.... EDIT wulgaryzm

mirov
22-09-2010, 21:16
Resetowanie aparatu nie pomogło, nie pomogła wymiana karty i obiektywu. Czyżby tylko serwis ? A może ktoś ma pomysł?

mirov
02-10-2010, 22:45
...dla zainteresowanych, wyszło że uszkodzony jest element podnoszenia lustra. Całość kosztuje 390 zł, (nowy element, synchronizacja body) w tym 139 zł koszt naprawy Polecam firmę elektrooptyka w Warszawie ul. Jagiellońska 5a szybko i solidnie. Nie pobierają kosztów ekspertyzy usterki.

bEE
24-10-2010, 14:48
Dla zainteresowanych również polecam ten serwis.
Oddałem aparat ten sam problem co wyżej. Kwota taka sama 390zł. Gwarancja 6mscy.
Co mnie miło zdziwiło to po odbiorze naklejona folia ochronna na wyświetlacz.
W tej cenie podklejono również element obiektywu.
Gorąco polecam. Jakość, szybkość i zaangażowanie na 6-tkę.