PDA

Zobacz pełną wersję : Tytanowa Leica M9

burton
21-09-2010, 21:04
Niezły odjazd. Jak na dalmierzową serię M to design futurystyczny (abstrahując całkowicie od ceny, bo ta w leice "tak ma" ;) ).
http://www.optyczne.pl//3329-nowo%C5%9B%C4%87-Leica_M9_Titanium.html

Cyfrowe wyświetlanie ramek ?! Hm...coś czuję, że następca M9 będzie już w tym stylu. Już widzę te newsy: "Firma Leica, po doskonale sprzedającej się serii M9 Titanum ("aż" 500 sztuk), wychodząc naprzeciw oczekiwaniom miłośników naszej marki, kończy produkcję serii M z optycznym wizjerem i dalmierzem i wprowadza całkowicie nową M10." Poniosło mnie ;) . A za "nowości" trzeba oczywiście więcej płacić i tak w kółko :D . Podoba się mi to tytanowe cacko, ale "współczuję" użytkownikom - nie mogą sobie wkręcić wężyka spustowego do spustu migawki ;) :) . No cóż. Pozostaję przy bidnej, czarnej i "staroświeckiej" M9.

ranbir kapoor
21-09-2010, 21:31
Takie cuda kupuje sie tylko do gabloty
teraz placisz 22 tys euro a za 5 lat chcac sprzedac wezmiesz np 30 tys
podczas gdy sedziwy zdjecnierobiacy d3x bedzie za kilka tysi pln

burton
21-09-2010, 21:35
Tys prowda :) . Wiem, niemniej pewne nowe rozwiązania budzą niepokój - nadzieję ?

sokrates
21-09-2010, 21:36
nie no kupię chyba ze 2 szt. po wypłacie :-)

spiritwood
21-09-2010, 21:49
A ja powiem szczerzem że jedyną Leicą w wydaniu limitowanym, która przyprawila mnie o szybsze bicie serca była M7 Hermes. Ta tytanowa IMHO wygląda dużo, dużo gorzej, niż jej seryjne odpowiedniki gunmetal i black. Jeżeli miałbym mieć o cokolwiek żal, to o wykończenie Black Laquer, które było w M8.2, a nie ma w M9, no ale to inna historia.

M9 Titanium? Nein, danke.

F2 Titanium? Ja, bitte :-D

podczas gdy sedziwy zdjecnierobiacy d3x bedzie za kilka tysi pln

albo i poniżej tysia ;)

.

Czornyj
21-09-2010, 22:34
M9 Titanium? Nein, danke.

F2 Titanium? Ja, bitte :-D

Nie jabite, tylko hai, watashi wa kiite kimasu

spiritwood
21-09-2010, 22:42
Nie jabite, tylko hai, watashi wa kiite kimasu

gomen nasai, wakarimasen ;)

Facet
22-09-2010, 03:52
Ja tam się nie znam, ale tytanowa błyszcząca osłona przeciwsłoneczna nie będzie dawała blików :) Faktycznie sprzęt raczej głównie do patrzenia. Na niego. Nie podoba mi się za bardzo ponadto. Ładniejsza jest standardowa.