Zobacz pełną wersję : D70s - komunikat CHR (CHA?)
MaciejTomczak
21-09-2010, 16:45
Dzień dobry
Zgodnie z instrukcja uzytkownika komunikat ten oznacza błąd karty pamięci. próbowałem wymieniać karty, zawsze jest to samo. Czy taka usterkę jest w stanie naprawić tylko serwis, czy warto próbowac w jakiś inny sposób?
Będę wdzięczny za poradę.
PS. Jestem nowym użytkownikem forum, czy jest jakaś opcja wyszukiwarki tematów / fraz?
pozdrawiam
MaciejTomczak (Poznań)
Prawdopodobnie padnięty slot CF. Sprawdź, czy nie ma widocznych uszkodzeń pinów wewnątrz slotu.
Edgar Bungo
21-09-2010, 17:48
Cześć
Mam też nikona D70s. Również miałem przyjemność widzieć komunikat CHA/CHR. Na Twoim miejscu zmieniłbym kartę CF na coś lepszego :)
wodstock
21-09-2010, 20:47
Miałem też problem CHR z D70s - tutaj opisane http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=65255
MaciejTomczak
22-09-2010, 09:45
Dzięki za wasze posty
w piątek mam możliwość osobiście odwiedzić serwis Nikona w Wawie. Czy to dobry pomysł, czy lepiej jednak próbować przez niezgodność z umową (kupowałem w salonie Fotojoker w Poznaniu na wiosnę 2007 roku)
pozdr
MaciejTomczak
Dzięki za wasze posty
w piątek mam możliwość osobiście odwiedzić serwis Nikona w Wawie. Czy to dobry pomysł, czy lepiej jednak próbować przez niezgodność z umową (kupowałem w salonie Fotojoker w Poznaniu na wiosnę 2007 roku)
pozdr
MaciejTomczak
Srwis nikona raczej pociągnie za sobą spore koszty, proponuje serwis na ul. Czerniakowskiej 71 pok. 110 w Warszawie, sama diagnoza będzie tańsza jak nie darmowa. Tel. 851 19 65. U mnie w moim d70s tez występował ten błąd ale to była wina karty pamięci.
adolfik9501
22-09-2010, 14:13
Dzięki za wasze posty
pozdr
MaciejTomczak
Czy mi się wydaje, czy minęło od tego czasu już 3,5 roku...
Wysłano z domu. Południowo wschodnia część pokoju.
proprelalegende
05-11-2011, 00:00
Witam,
Również mam ten sam problem. Mam dwie karty SanDisc Extreme III 2GB, żadna z nich nie jest czytana... Nie wiem co mam robić, czy kupić innej firmy czy oddać od razu do naprawy? Proszę o pomoc, formatowanie nic nie pomaga...
proprelalegende
05-11-2011, 00:00
a może ktoś z Was się orientuje ile kosztuje naprawa w serwisie Nikona lub innym?
pioter m
05-11-2011, 08:51
a może ktoś z Was się orientuje ile kosztuje naprawa w serwisie Nikona lub innym?
O ile dobrze sie orientuje, to nawet tak beznadziejny serwis jak ten (Nikon PL) ma jakis telefon. Zadzwon. Zapytaj. Nie boli. Oni tez moga zrobic wycene naprawy i wtedy zadecydujesz, czy i gdzie naprawiac.
Przy okazji - zaprzyjaznij sie z wyszukiwarka.