Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na przekór morzu
Sylvester
20-09-2010, 19:58
kolejne zdjecie z głębokiej szuflady 11,10,2009
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/09/5k1u94-4.jpg
źródło (http://i52.tinypic.com/5k1u94.jpg)
Pozdrawiam S
Bartekkw
20-09-2010, 20:04
wow...fajnie.Dobre BW i kadr
Al Koholik
20-09-2010, 20:07
Dorysuj kawałek prawej strony i będzie BOMBA :wink:
Mupe Bay :) Odszumiales to ? Bo jakos tak dziwnie calosciowo wyglada
niebo by pasowalo odszumic w stosunku do dołu który jest tutaj bardzo mieciutki , nie ukrywam ale kadr mi sie bardzo widzi i konwersja do b&w
Sylvester
20-09-2010, 20:21
Mupe Bay :) Odszumiales to ? Bo jakos tak dziwnie calosciowo wyglada
odzumiane NIK w ps wygląda gładko a po zapisie do jpg i wstawieniu na forum znowu szum wyłazi :/ ale mysle ze w BW tak szum nie przeszkadza .... :)
odzumiane NIK w ps wygląda gładko a po zapisie do jpg i wstawieniu na forum znowu szum wyłazi :/ ale mysle ze w BW tak szum nie przeszkadza .... :)
moze zła konwersja do jpeg? sprawdz to , po zapisie musi byc dobrze!
Nie chodzilo mi o to ze wylazi. Ja lubie. Chodzilo mi o to ze od razu widac ze odszumiane. ja na taka spcefike odszumiania jetem strasznie uczulony. Wole najwiekszy szum niz rozmyta papke jaka wiekszosc odszumiaczy serwuje
coś z tym odszumianiem nie tak ale poza tym bardzo fajne, dobre BW
Sylvester
20-09-2010, 20:27
moze zła konwersja do jpeg? sprawdz to , po zapisie musi byc dobrze!
zapisuje jak zawsze W ps używając [ save for web and devices ] nic tam nie grzebałem i nie zmieniałem
Sylvester
20-09-2010, 20:28
Nie chodzilo mi o to ze wylazi. Ja lubie. Chodzilo mi o to ze od razu widac ze odszumiane. ja na taka spcefike odszumiania jetem strasznie uczulony. Wole najwiekszy szum niz rozmyta papke jaka wiekszosc odszumiaczy serwuje
Strusiek jak zawsze inny :)
Strusiek jak zawsze inny :)
No co ja poradze :mrgreen:
zapisuje jak zawsze W ps używając [ save for web and devices ] nic tam nie grzebałem i nie zmieniałem
...... poobserwuj w trakcie tej czynności histogram :lol:
A zdjęcie fajne.
Sylvester
20-09-2010, 20:45
...... poobserwuj w trakcie tej czynności histogram :lol:
A zdjęcie fajne.
faktycznie ginie sporo danych histogram robi sie dziurawy .... Wingeo a Ty w jaki sposób zapisujesz pliki do jpg ? ( zapisz jako ? )
faktycznie ginie sporo danych histogram robi sie dziurawy .... Wingeo a Ty w jaki sposób zapisujesz pliki do jpg ? ( zapisz jako ? )
Wywołuję w NX, więc już trochę inaczej, ....... potem kończę obróbkę w PSE.
Duże pliki obrabiam w RGB (pod kątem ewentualnego wydruku), potem przechodzę na 8 bitów i robię konwersję RGB - sRGB i tu histogram lekko "drgnie" , mała korekta, zmniejszenie, wyostrzenie .... zapisz jako ...... jpg.
Przetestowałem to na wielu plikach i wydaje mi się, że bardziej nad wszystkim panuję niż zlecając proces "zapisz dla web". Pozdrawiam.
GUINNESSts
21-09-2010, 17:04
Widze w duzym formacie. Dobry spokojny kadr i konwersja.
Proac150
21-09-2010, 17:40
Bw i kadr bdb, ale Strus racji trochę ma :)