Zobacz pełną wersję : Tokina 20-35/2.8 ATX PRO Pytanie
Witam czy ktoś z Szanownych forumowiczów zna ten obiektyw?? Szukam już jakis czas czegoś konkretnego i nic nie moge odkryć. Chce go podpiąć do D700. Może ktoś go używał ??
Co prawda na dx, ale podpinałem dwa takie szkła, oba mydło na 2.8,dla mnie ostrość nie była zadowalająca, choć nie jestem w tym względzie wymagający jakoś nadmiernie. Może nie miałem szczęścia do egzemplarzy? Zbudowany nawet solidnie. Podobno ciemniejsza wersja tokiny 20-35 jest lepsza od tej 2.8, ale z ciemniejszą nie maiłem do czynienia.
Teraz mam Nikkora 20-35/2.8. to co innego, zupełnie inna bajka, może słabszy na dłuższym końcu względem szerszego, ale nie ma jakiejś lipy.
Podzieliłem się wszystkim, co wiedziałem ;)
pozdrawiam, MC
Zobaczymy jak bedzie sie zachowywalo na FX. Wiadomo ze nie jest to szkło takie jak nikor 20-35 bo za dużo mniejsze pieniążki. No ale sie okaze jak je bede mial byc moze juz w środe :)
No i otrzymałem ten obiektyw co w temacie i mam już problem ehhh.
Mianowicie kiedy pierścień tokiny jest przesunięty w tryb MF on się obraca mi w ręku i wydaje ciężki odgłos heh raczej nie jest to normalne????
Raczej nie jest to normalne.
Mam te szkło i jest ciche w pracy. Pierścień chodzi z pewnym oporem ale miała tak każda Tokina którą posiadałem.
Co do mydełka na 2.8 to raczej jest to normalne zachowanie dla tego szkła.
A powiedz mi drogi kolego czy na ustawionym pierścieniu MF tez się obraca ??