Zobacz pełną wersję : Funkcja Pivot.
Jak właczyć funkcję Pivot w Nec P221 pracując w programie Capture NX2 lub innym?
Czy jest taka możliwość? Może jest potrzebne dodatkowe oprogramowanie?
Dołączam się do pytania dotyczącego P221W. Czy można wymusić auto rotacje obrazu po zmianie pozycji ekranu ?
Pozdrawiam
maniek
Co prawda Neca raz w życiu widziałem na oczy, ale kwestia jest taka sama: pivota załatwia karta graficzna, a nie konkretny soft (a przynajmniej nie CNX2). Rotacją obrazu steruje się z poziomu sterowników (XP) lub samego systemu (7, Vista?).
Do autorotacji potrzebny jest czujnik w monitorze, pytanie, czy ten Nec go ma.*
* Po kiego grzyba czujnik, jak w Windows 7 to jest do zrobienia w 3 sekundy? PPM na pulpicie > Rozdzielczość ekranu > orientacja: pionowa/pozioma > OK.
Szczerze mówiąc, to nie wiem czy P221W ma czujnik. W końcu to od niego zależy jak "ułożyć" pulpit. Ale jak już wspomniałeś Windows 7 (ja mam Vistę) załatwia ten problem. Sprawdzałem i Vista też ma taki sterownik co Siódemka.
Zobaczę co z tym czujnikiem. Jeśli nie ma, to pozostaje ręczne sterowanie.
Dziękuję za informacje.
Pozdrawiam
M.
Karta graficzna załatwia taka sprawę, jeśli nie ma czujnika orientacji w monitorze.
Potem należy sobie ustalić skrót klawiszowy odpowiedzialny za obrót ekranu i gdy jedną ręką obraca się ekran, drugą naciska klawisz i już po kłopocie.