Zobacz pełną wersję : Tania i ladna malpka :) :) :)
Niby moglbym w Innych systemach ale malpka ma z systemem tyle wspolnego co Pudzian z boksem :)
Mam od chyba 6ciu lat Nikona coolpixa 3700. Pierwszy w zyciu wlasny aparat hehe. Tego sprzetu uzyw czasem zonka. A to na jakies wypady z kolezankami a to czasem mnie uwieczni jak ja cos uwieczniam.... No i wlasnie chcialbym sie sam zobaczyc w lepszej jakosci :) Ale nie w super zajebiaszczo dobrej tylko w lepszej. Aparacik ma pstrykac ladne fotki w trybie AUTO i nie wlazic na ISO pierdylion bez potrzeby. Poza tym ma byc jak najmniejszy (plaski chyba teraz bedzie adekwatnym slowem) i ma byc cholernie tani. Tak powiedzmy do 500 zeta. Czy w tej kategorii w ogoile cokolwiek ma znaczenie czy kierowac sie wygladem ?
i ma mieć pewnie 20x zoom optyczny, stabilizację obrazu i kręcić filmy w Full HD ;)
Sorki, nie mogłem się powstrzymać.
A więc co do małych kompaktów, osobiście poleciłbym ci coś ze stajni Samsung'a.
Wiem, że to młoda firma i nie ma jeszcze mocno wyrobionej pozycji, ale jeśli chodzi o kompakty, to uważam, że na chwilę obecną ma najlepszy stosunek cena/jakość.
Jeśli szukasz czegoś małego, co zmieści ci się do kieszeni to rozpatrz model ES60 (3x zoom, wyś. 2,5") /ES70 (5x zoom, wyś. 2,7").
Dostaniesz je za ok. 300 zł, więc cena atrakcyjna, a sam aparacik przyjemny.
Jest jeszcze Panasonic F2, ale ma trochę gorsze parametry od Samsungów (mniejszy zoom i mniejszy wyświetlacz).
Natomiast jeśli chodzi o aparat płaski, to w tej cenie dostaniesz Panasonic'a DMC-FP1.
W podobnym segmencie cenowym dostaniesz jeszcze nikona S3000/4000 lub L21/22, ale powiem ci szczerze, że jakoś nie mam zaufania do kompaktów Nikona.
i ma mieć pewnie 20x zoom optyczny, stabilizację obrazu i kręcić filmy w Full HD ;)
hehe Az tak bujnej fantazji to ja nie mam. Choc optyka na poziomie N200 2.0 by byla wskazana :)
A tak serio dzieki za konkrety. Zaraz sobie pogogluje wspomniane modele
EDIT - a Fuji AV100 ? Kosztuje to to jakies 250zeta a chyba calkiem przyzwoite....
Nie wiem jak teraz, ale jeszcze jakiś czas temu Panasy strasznie szumiały. Mam TZ1... Jak oglądam z niego zdjęcia, to mam wrażenie, jakby były telefonem robione. Chyba, że w nowszych modelach coś się zmieniło, bo sam aparat jest całkiem przyjemny, ale te szumy...
Rafał_Sz
18-09-2010, 07:56
Mam jakiegoś Coolpixa z serii S i jak na swoją cenę (coś koło 300 zł) robi bardzo słitaśnie zdjęcia. Przynajmniej dopóki jest dużo światła, bo jak się ściemnia, to już tylko szumi.
Ja polecam Canona ixus 100 is. Napaliłem się ostatnio na podwodny aparat, a w rezultacie kupiłem tego canona. :D Robi ładne zdjęcia, można ręcznie ustawić iso. A co przede wszystkim mnie skłoniło aby go kupić to jego wielkość. Jest mniejszy od mojego telefonu komórkowego.
grudzinsky
18-09-2010, 09:35
kumpel polecal mi Canona ixus'a 130, ale skoro chcesz cos za ok £120 to w jessopsie maja Coolpix'a s4000 o £120 funciakow taniej. wygralem go w POTY 2010 i musze przyznac, ze jakosc zdjec nie powala na kolana, ale smiejacego sie synka uchwyci zona, nakreci filmik HD jak sie smieje. maly zgrabny z dotykowym ekranem :)
No właśnie genralnie to ja nie chcę Nikona. Po tym moim 3700 to jakoś tak nie bardzo ......
Mam jakiegoś Coolpixa z serii S i jak na swoją cenę (coś koło 300 zł) robi bardzo słitaśnie zdjęcia. Przynajmniej dopóki jest dużo światła, bo jak się ściemnia, to już tylko szumi.
Hah mam to samo - za wygląd i dotykowy tył mój s60 ma 5 z plusem ale za jakość obrazowania marne 3 :D
EDIT - a Fuji AV100 ? Kosztuje to to jakies 250zeta a chyba calkiem przyzwoite....
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2021779&highlight=Fuji#post2021779 ;)
Ja bym polecal cos od Panasonika, albo Soniaka. Obydwie firmy, chyba jako jedyna daja stabilizaje optyczna do 500zl, poza tym 'robia ladne zdjecia'.
Kasandra
18-09-2010, 14:13
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2021779&highlight=Fuji#post2021779 ;)
O dzięki
właśnie szukałam tego topicu!
Nie wiem jak Wy je odnajdujecie jak już wypadną z widoku;-(
Ja się przymierzam do tego Fujika, ale jakoś zawsze tych niecałych 300 brakuje...
Niemniej jednak za tą cenę sprzęt idealny, żeby go mieć zawsze w torebce.
A ja Sony odradzam za to polecam każdą małpkę Canona. Solidnie wykonane i ładne (idealne dla kobiet) są wszystkie IXUS'Y, które są rewelacyjne. Stabilizację posiada np. ten http://allegro.pl/canon-ixus-95-is-sd1200-sdhc-4gb-aku-lad-i1228302536.html.
Nie wiem jak Wy je odnajdujecie jak już wypadną z widoku;-(
Mam ten wątek w subskrypcji :D
Tia..... a żonka mnie teraz zapytała czy któryś z tych aparatów to taki płaski i fajny jest..... :mrgreen: Chociaż nawet się Jej właśnie czarny fujik spodobał :)
Tia..... a żonka mnie teraz zapytała czy któryś z tych aparatów to taki płaski i fajny jest..... :mrgreen:
Coś takiego znalazłam http://allegro.pl/nowy-fuji-finepix-z300-ekran-dotykowy-karta-4gb-i1228306709.html ale nie wyobrażam sobie dobrego obrazowania z tak małego obiektywu :D
AV120 już w domu :) Czerwony ... hehe Pewnie wystarczy :) dzięki za wszystkie podpowiedzi