Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tajemnicze plony ...
... ;).
* Zapraszam *
Pszenica
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotosik.pl)
Lucerna
Rzepak
* Dziękuję *
Ehh rzepak, panie rzepak! genialne :)
Rzepak wspanialy....reszta ladna ale mam wrazenie ze gryzie sie podloga z niebem....
Secik marzenie, jeszcze muszę popatrzeć i zobaczę które naj. Każdy ma coś w sobie, piękna chwila na każdym i te światło.
maniak666
17-09-2010, 18:37
Cały secik fajny, no ale żółte rządzą Panie,żółte...
Jednak 3 za, dwie pierwsze zbyt mocno potraktowane softem, zbyt widocznie mz.
Nikonozaur
17-09-2010, 19:08
Ale żeś teraz przywalił, efektowności odmówić nie sposób. ;)
jurek1906
17-09-2010, 19:20
Pojechałeś z obróbką na maxa .Na trójce masz na niebie wytop surówki :).Może się podobać,ja osobiście ma mieszane uczucia.
Bartekkw
17-09-2010, 19:55
Wybieram 2-ke, ale zasadniczo fotki za bardzo pojechane obróbkowo
No dla mnie to kawał porządnego landszaftu :-) wszystkie trzy prezentują się wspaniale, ale mnie osobiście ZACHWYCIŁA trójka, nieważne jak to zrobiłeś i jakich środków użyłeś, ale odbiór jest powalający :-)
Pomimo ze nienawidze zdjeci rzepaku, to 3 jest świetna. Najwiekszy efekt zrobiło tam swiatło. I nie zgodze sie ze niebo gryzie sie z glebą (ogolnie o zdjciach). Moze sa troche mocno podkrecone suwaczki, ale mi sie tak widzi. Nie lubie zbytniej naturalnosci. Wszystkie trzy mz super.
GUINNESSts
17-09-2010, 20:19
Marc Adamus nam rosnie. I bardzo dobrze. Nie moge sie jedynie doszukac landszaftu jak napisal Artur;)
Wrazenie jest...jednak nie jestem fachowcem od krajobrazu;):)
Niemniej mi sie to podoba:)
bardzo mi się podobają te zdjęcia, słyszę głosy o zbyt mocnym użyciu softu, nie widz na tych zdjęciach żadnego z tym problemu bo wszystko jest zrobione topowo, ale gusta są gustami jeżeli się komuś nie podoba takie jego prawo - ja jestem na tak we wszystkich odsłonach, oczywiscie wygrywa trójka, rozumiem jednak że nie stanie się ten sposób obróbki Twoim stylem i wrócisz do normalnych zdjęć, ale raz kiedyś taka inowacja jest wskazana :)
jacekz40
17-09-2010, 20:27
Pojechałeś z obróbką na maxa .Na trójce masz na niebie wytop surówki :).Może się podobać,ja osobiście ma mieszane uczucia.
Paweł miał tak zwany odlot :mrgreen:
Oczywiście nie tylko niebo jest nienaturalne, podłoga też :wink: ... ale jak szaleć to szaleć na całego. Ja nie mam mieszanych uczuć jak Jurek :wink: przyjmuję zabawę suwakami w całości, mają chaaaaaaarakter - wszystkie 3.
Proac150
17-09-2010, 20:35
Biorę jak jest, może i bajkowo trochę, ale pięknie.
... ale mam wrazenie ze gryzie sie podloga z niebem....
Grzegorz, wielka prośba, abyś bardziej sprecyzował swoje odczucia. Będą mi bardzo pomocne i przydatne przy obróbce następnych tego typu zdjęć :).
Marc Adamus nam rosnie. I bardzo dobrze....
Widzę, że kolegę Tomasza na dowcipy dzisiejszego wieczora wzięło ;).
bardzo mi się podobają te zdjęcia, słyszę głosy o zbyt mocnym użyciu softu, nie widz na tych zdjęciach żadnego z tym problemu bo wszystko jest zrobione topowo, ale gusta są gustami jeżeli się komuś nie podoba takie jego prawo - ja jestem na tak we wszystkich odsłonach, oczywiscie wygrywa trójka, rozumiem jednak że nie stanie się ten sposób obróbki Twoim stylem i wrócisz do normalnych zdjęć, ale raz kiedyś taka inowacja jest wskazana :)
Myślę, że jest to bardzo rzeczowy i zawierający dużo prawdy komentarz. Faktycznie nie żałowałem sobie obróbki. Ale ja jestem tego zdania, że tego typu foty jak przedstawiłem w secie dobrze prezentują się jako landrynkowe kicze. I jeżeli tylko materiał na to pozwala to staram się wyciągać z niego ile wlezie. Co innego jeżeli chodzi o fotografię typowo krajobrazową. W tego typu zdjęciach liczy się dla mnie oddanie jak najwierniejszej kolorystyki i naturalności zdjęcia. Także niedługo może wrócę do "normalności" ;).
Dziękuję za komentarze :).
...... Także niedługo może wrócę do "normalności" .......
w to nie wątpię - powiem tak, te Twoje dzisiejsze fotografie to jak piękna kobieta z bardzo mocnym makijażem
czasami jest to wskazane, ja podziwiam Twoja obróbkę :)
Pablo 77
17-09-2010, 21:29
Jak dla mnie przegiąłeś z obróbką,ale trójka jest świetna i najbardziej mi podchodzi:)
MadOnion
17-09-2010, 21:38
Chętnie zobacze to w dziale tapeciarnia oczywiscie w wiekszych formatach :)
ostrytux
17-09-2010, 21:54
Na tych fotografiach widać doskonale jaki potencjał drzemie w matrycy FX :)
Cały zestaw bardzo ciekawy, niemniej może nie powiem że przegiąłeś z obróbką ale na jedynce i dwójce dość wyraźnie widać gdzie była toczona walka ;)
Trójka z racji innego światła i innego pierwszego planu wygląda cacy i bardzo mi się podoba.
Na marginesie gdybym trafił takie niebo gdzieś nad Tatrami będąc w Łapszance bądź gdzieś w Sromowcach to chyba bym się popłakał ze szczęścia – japę bym rozdziawił i pewnie nie zrobiłbym żadnego zdjęcia ;)
Bomba wszystkie, jednak rzepakowe rządzi:roll:
Grzegorz, wielka prośba, abyś bardziej sprecyzował swoje odczucia. Będą mi bardzo pomocne i przydatne przy obróbce następnych tego typu zdjęć :).
Wydaje mi sie, ze podloga jest zbyt jasna do takiego dramatycznego nieba, przez co tak to odbieram, jest jakby nie od tego zdjecia....
borregaard
18-09-2010, 10:12
Piękne trzy wizje.
Szkoda że na 1 i 2 na niebo wlazł fiolet.
krzysztofz24
18-09-2010, 10:30
Makijaz;-), troche za mocny jak dla mnie jednak:-)...ale kadry i swiatlo super. Ale co do obrobki to swiete prawo autora eksperymentowac i sie nia bawic.
P.s A trzymajc sie dalej analogi jaka uzyl >harb< co do zdjec. To set mimo za mocnego makijazu...to ogolnie niezla laska:-).
Piękne kolory... jedynka ,jest dobra
dwójka ,piękna zieleń i niebo
trójka , bomba rzepakowa ...super
Pieknie, ciezko wybrac faworyta :)
wojtek6308
18-09-2010, 11:38
Bardzo mocna obróbka, ale mnie pasuje, rzepak jest świetny :-) .
Takie złowrogie te pola, ale rewelacyjne. MZ 3ka najlepsza z całego setu.
dlugas1982
18-09-2010, 13:58
na ścianę je na ścianęęęęęęęęee
a 3 to na całą ścianę
miodnie
Master95
18-09-2010, 14:02
Trójeczka zwala z fotela ! :)
WOW... rzepakowe jest niesamowite.