Zobacz pełną wersję : Efekt kolorystyczny
Witam.
Potrafi ktoś powiedzieć jak uzyskać taki efekt,chodzi mi o kolorystykę http://fotobia.fotologer.pl/galeria/foto/13360
Szukaj pod hasłem duotone, tritone lub quadrotone + teksturki + dłubanie w PS-ie - tak mi się wydaje. Albo jakiś zmyślny plugin do "szopy" :)
Albo to zwykla, rasowana sepia z tekstura jako tlem.
Albo to zwykla, rasowana sepia z tekstura jako tlem.
No przecież mówię, że sepia... i tekstura ;)
No przecie zmowie ze mnie te tony zmylily :)
wie ktoś może gdzie można znaleźć taka teksturę ?
Pewnie na cgtextures albo jakimś flickr wpisanym w google...
malawika
12-10-2010, 14:16
Najlepiej zacząć od znalezienia pakietu jakichś fajnych tekstur - papier, cement, ściana ... itp. w dobrej rozdzielczości i wtedy zacząć się bawić z przenikaniem przez siebie warstw (np. mnożenie, mnożenie odwrotności itp.)
W praniu wyjdzie czy warto zamieniac na duotone. Czasem można zostawić sobie oryginał, bo po jakimś czasie będzie się chciało spróbować czegoś innego lub zmodyfikować odrobinę.
Pozdrawiam.
Najlepiej zacząć od znalezienia pakietu jakichś fajnych teksturNie ma co -- pierwszej klasy porada dla fotografa. ;)
Czy fotograf musi szukac pakietu tekstur? Co za problem wyjsc z domu z aparatem i obstrykac kawalki scian, zardzewialych blach, popekanych plyt betonowych, luszczacej sie farby, itd.