PDA

Zobacz pełną wersję : Kalendarze

Budziko
16-09-2010, 23:34
Hi.

Dla zaprzyjaźnionego przedszkola mam zrobić kalendarz. Początkowo pomyślałem (i zrobiłem w PS) wykorzystując znaleziony układ miesięcy. Chciałem to wydrukować w labie który oferuje odbitkę 30 x 60cm.
Układ: na górze zdjęcie, ponizej 12 m-cy. Jednak zobaczyłem u znajomej kalendarz z przedszkola gdzie było 12 oddzielnych miesięcy, i na każdej stronie był wycięty otwór przez który widać był zdjęcie dziecka przyklejone na ostatniej stronie.
Każdy z miesięcy miał namalowanego np strażaka i miejscu głowy widać było zdjęcie dziecka.

Oczywiście nie porywam się na zrobienie sam tego w PS ale domyślam się, ze można to kupić. Googluje ale nie mogę znaleźć firmy z takimi kalendarzami. Może Wam coś się rzuciło w oczy? Ewentualnie macie inny pomysł? Chętnie posłucham.

Jacek S
17-09-2010, 09:41
Ja się podłączę z pytaniem pod ten wątek:
Może ktoś wie, czy i gdzie ewentualnie można znaleźć jakieś szablony kalendarzy pod CorelDraw??? Albo inny wektorowy format?

Rafał_Sz
17-09-2010, 10:04
Ja się podłączę z pytaniem pod ten wątek:
Może ktoś wie, czy i gdzie ewentualnie można znaleźć jakieś szablony kalendarzy pod CorelDraw??? Albo inny wektorowy format?
Plik > nowy z szablonu > szablony CorelDraw > kalendarz

Tak mam w wersji 9 - wymagana jest płyta nr 2. Możesz też zassać trial X5 http://www.bfmsa.com.pl/pobierz,szablony_zaprosze%C5%84_do_cs3,1097.html - podejrzewam, że będzie z czego wybierać.

O to Ci chodziło? :)