Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschód nad Brandon Bay......
...........Irlandia, zatoka Brandon Bay na półwyspie Dingle
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img204.imageshack.us/img204/2545/dsc8105jpgr1.jpg)
pozdrawiam :)
No pięknie ten wschód wyczarowałeś :-) piękne przebłyski światła na pierwszym planie :-)
Toś pozamiatał... :twisted:
Pieknie! :D
Sebastianito
16-09-2010, 14:35
Zdjecie typu a'la David Noton. Takie mialem pierwsze skojarzenie.
Zapewne znajdzie wielu zwollennikow jak i przeciwniekow.
Dla mnie to zdjecie jest bardzo fajne ale co mnie razi to jakis taki dziwny podzial tego zdjecia... ni to zle ni to dobrze.
Bartekkw
16-09-2010, 14:45
Dla mnie zdjęcie jest BDB - coprawda odbiega od utartego podziału 1/3-2/3, ale to co przykuwa uwagę i pozwala zatrzymać się na dłużej to kolory, światło i niebo.....
Czy w tym kadrze czegoś brakuje? Mewy w mocnym punkcie, kamlota na podłodze czy samotnego drzewka, choć przyznam, że dziwnie by tu wyglądało :shock:.
Dla mnie jest piękne światło delikatnie muskające znakomicie oddaną fakturę piachu i rewelacyjna kolorystyka :).
Nic mi więcej nie potrzeba. Piękne i już :)!
jurek1906
16-09-2010, 15:07
Kurcze Jasiu,ta fotografia wsysa do środka :).
Szkoda ze na podłodze nic sie nie dzieje, dla mnie to średnie zdjęcie, Janku - może mi sie nie podobać czy nie może ? ;)
RobertSoul
16-09-2010, 15:15
deczko rozjaśnić te wzgórza i będzie mniam :)
Kurcze Jasiu,ta fotografia wsysa do środka :).
Mam takie samo wrażenie :)
Podoba mi się.
nic nie będziemy rozjaśniać :):) często robisz wschody pod słońce ? jeżeli tak to wiesz jak jest wówczas eksplozja swiatła, jeżeli nie, to możesz zobaczyć na tej fotce jak zapisują się na matrycy właściwe relacje
maniak666
16-09-2010, 15:37
"Wciągające" jest. Kolorki bardzo się widzą.
Nikonozaur
16-09-2010, 16:51
Góra koncertowa, ale dół ciężko mi odcyfrować. To piach? Woda?
Szkoda ze na podłodze nic sie nie dzieje, dla mnie to średnie zdjęcie,podobać czy nie może ?
Jak dla mnie to na podłodze się właśnie dużo dzieje. fajnie zdjęcie czuć przestrzeń.
Oczywiście można marudzić ze linia horyzontu nie jest jakaś spektakularna :)
Zdjęcie jak zwykle bardzo poprawne technicznie, no i to tyle. ;)
borregaard
16-09-2010, 17:33
Bardzo sympatyczny wschodzik.
Góra koncertowa, ale dół ciężko mi odcyfrować. To piach? Woda?
Mokry piach, no widze ze wybrales te trudniejsza wersje.....no podoba sie;)
Dla mnie ta fotografia jest przemyślana i skończona, .... nic dodać, nic ująć. :D
Pablo 77
16-09-2010, 19:02
Niczego tu nie trzeba rozjaśniać!!!
Trzeba obejrzeć wieczorem gdy już słońce nie świeci:)
Bardzo dobra podłoga ze świetna fakturą piasku i co dla mnie ważniejsze niebo bardzo ładne:)
Całośc świetnie zrobiona:)
pieknie i z wielka mocą!
Przyjemnie sie patrzy !
Proac150
16-09-2010, 20:06
Jest Harbowo, ładnie, ładne światło, dobrze zrobione.
wojtek6308
16-09-2010, 20:41
Ładny ten wschodzik, dobre niebo, ... i dół z bardzo ładną fakturą :-) .
Bardzo relaksujący widok. Osobiście, bardzo mnie się podoba.
dorzucę bonusik, to samo miejsce pół godziny po wschodzie, do słońca odwróciłem się plecami (no bardziej bokiem )
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img824.imageshack.us/img824/8082/dsc8182orgrc.jpg)
Bonus duuużo lepszy, jest delikatnie i pastelowo, podoba sie.
Wybiorę 2, oba mają coś w sobie, jednak druga odsłona bardziej do mnie mówi, więcej w niej życia.
borregaard
16-09-2010, 22:32
Bonus jest super...to jest to.!
Nikonozaur
16-09-2010, 22:34
Wchodzę w bonus bez pytania, świetne kolory.
No wiecie co - ja się spodziewałem komentarzy w stylu "turystyczne foto" człowiek się męczy dwie godziny nad fotą, robi ją na ambitną i dorzuca bonus zrobiony w 10 minut i to ten drugi się bardziej podoba - nie no ja się tak nie bawię :)
Hehe, no janku, widzisz to w 10 min. mi sie tez bardziej podoba:D Super!
ostrytux
16-09-2010, 23:19
Co tu można powiedzieć :) obie fotografie przedstawiają niesamowitą wręcz przestrzeń, do tego okraszone światłem takim jak lubię, dopracowany pierwszy plan, który nie jest tylko wprowadzeniem. Jednym słowem kawał pejzażu.
maniak666
17-09-2010, 00:23
No i mnie się bardziej widzi to na chybcika(10min.)zrobione. Choc jedynka też jest piękna.
ech bonusik rowniez znakomity
Proac150
17-09-2010, 09:07
Bonus nawet lepszejszy
jurek1906
17-09-2010, 09:31
Tak czytam że bonus lepszy od pierwszej fotografii i deczko mnie zdziwko chapło :).Dwie różne fotografie są do siebie porównywane,a przecież inne kadry inna pora robienia zdjęć i co tu porównywać ?Druga praca równie dobra jak pierwsza.
RobertSoul
17-09-2010, 10:44
nic nie będziemy rozjaśniać :):) często robisz wschody pod słońce ? jeżeli tak to wiesz jak jest wówczas eksplozja swiatła, jeżeli nie, to możesz zobaczyć na tej fotce jak zapisują się na matrycy właściwe relacje
:) staram się nie robić zdjęć pod słońce bo to dla mnie jeszcze odległy temat :) więc dzięki za uwagę i przepraszam za "głupstwo" :) pozdrawiam ;)
jacekz40
17-09-2010, 11:05
No wiecie co - ja się spodziewałem komentarzy w stylu "turystyczne foto" człowiek się męczy dwie godziny nad fotą, robi ją na ambitną i dorzuca bonus zrobiony w 10 minut i to ten drugi się bardziej podoba - nie no ja się tak nie bawię :)
To ja Cię też rozczaruję, dwójka dużo bardziej mi się podoba... Janek wniosek prosty, za długo siedziałeś nad pierwszym zdjęciem :mrgreen:
To ja Cię też rozczaruję, dwójka dużo bardziej mi się podoba... Janek wniosek prosty, za długo siedziałeś nad pierwszym zdjęciem :mrgreen:
być moze że za długo, ale zapewniam Cię że fotka nr dwa szybciej się opatrzy, a do jedynki będzie się wracać :)
Obie prace sa bardzo ladne i kazda z nich ma cos w sobie... ja przynajmniej tak je odbieram... :p
Rozni je glownie swiatlo (ktore w pierwszej odslonie gralo wg mnie pierwsze skrzypce). Lubie takie klimaty... nawet bardzo :D
Tak czytam że bonus lepszy od pierwszej fotografii i deczko mnie zdziwko chapło :).Dwie różne fotografie są do siebie porównywane,a przecież inne kadry inna pora robienia zdjęć i co tu porównywać ?Druga praca równie dobra jak pierwsza.
Ależ oczywiście!
Też uważam,że nie można porównywać tych fotografii do siebie.
Każda jest piękna na swój sposób a jeżeli jeżeli 1-ka jest średnim zdjęciem to może ja z oczami coś mam:wink: bo mnie podoba się bardzo.
Przestrzeń, kolorystyka i staranność to siła tych prac.
Pablo 77
17-09-2010, 21:43
2 też fajna:)