Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Perla polwyspu Dingle
Panoramiczny widok na pasmo gorskie na polwyspie Dingle.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img816.imageshack.us/i/connor1024.jpg/)
Zalecany rozmiar 1600x391 (http://img266.imageshack.us/img266/6262/connor1600v2.jpg)
borregaard
15-09-2010, 17:51
Dla mnie za szybko sie kończy ...u dołu...:wink: :D
Nikonozaur
15-09-2010, 17:58
No co? No elegancko jest. Fajne, ciepłe kolorki i przestrzeń.
borregaard
15-09-2010, 18:00
No co? No elegancko jest. Fajne, ciepłe kolorki i przestrzeń.
Fajnie,ale kadr kulawy,mz...:D
Fajnie,ale kadr kulawy,mz...:D
Tak to juz jest z panoramami, co innego z pojedynczym kadrem, oczywiscie nawet zalecane jest oprzec sie o jakis konkretny motyw. Tutaj pokazuje widok ogolny i oczywiscie ma prawo sie tobie nie podobac;) Swiatelko mnie tak urzeklo, ze sie skusilem pokzac:D
Nikonozaur
15-09-2010, 18:07
Tak to już jest w kategorii "widoki ogólne". Brak lokatorów w mocnych punktach trzeba czymś nadrobić, i wg. mnie to piękne światełko spełnia tę rolę.
borregaard
15-09-2010, 18:16
Tak to już jest w kategorii "widoki ogólne". Brak lokatorów w mocnych punktach trzeba czymś nadrobić, i wg. mnie to piękne światełko spełnia tę rolę.
O świetle nie dyskutuję,jedyna moja uwaga to kadr.Nie napisałem, że żle jest,ogólnie...:-)
Zresztą Grześ,ogólnie, robi fajne foty....
Zresztą Grześ,ogólnie, robi fajne foty....
Ooo....dziekuje;)
Wolę mniejszą wersję jest bardziej kontrastowa i światłocień mocniejszy prze co dla mnie ładniej się to prezentuje.
Wolę mniejszą wersję jest bardziej kontrastowa i światłocień mocniejszy prze co dla mnie ładniej się to prezentuje.
Darku ale to jest to samo zdjecie w dwoch roznych rozmiarach, wiec nie rozumiem:D
Bardzo przyjemne, piękne kolory. :)
judith_manson
15-09-2010, 19:35
dla mnie spox, ale miales lepsze poprzednio ktore bardziej zaspokajaly oko
Brakuje mi dołu. Poza tym bez zastrzeżeń.
zgodzę się z Andrzejem za mało dołu Grzesiu :)
Pablo 77
15-09-2010, 20:11
I ja się podpiszę:)
Bartekkw
15-09-2010, 20:12
Grzesiu - super wyszło. Kolorystyka jaką lubię i świetne niebo. Cacy fot
No Ty najlepiej wiesz jak tam bylo, dolu malo bo to praktycznie z drogi robione a podloga to bylo zbocze;)
Kolejna rzecz na moja obrone, gdybym dal wiecej dolu to ten brzydki usmiech byl by jeszcze bardziej widoczny a takoewych nie lubie.....
Jedno jest pewne, nastepnym razem jak zobacze takie warunki to bede bardziej myslal a nie tylko papule cieszyl:D:D
Ładny kawał przestrzeni w eleganckiej kolorystyce zapodany :).
No Ty najlepiej wiesz jak tam bylo, dolu malo bo to praktycznie z drogi robione a podloga to bylo zbocze;)
Kolejna rzecz na moja obrone, gdybym dal wiecej dolu to ten brzydki usmiech byl by jeszcze bardziej widoczny a takoewych nie lubie.....
Jedno jest pewne, nastepnym razem jak zobacze takie warunki to bede bardziej myslal a nie tylko papule cieszyl:D:D
nie zawsze na plenerze można ocenic warunki do panoramki, ale po złozeniu pewnie to widać, tak czy inaczej mnie tutaj przeszkadza ten brak dołu, wszystko inne jest jak zwykle na wysokim poziomie, ale widzę po komentarzach ze są głosy na tak, więc fotka moze się podobać :)
nie zawsze na plenerze można ocenic warunki do panoramki, ale po złozeniu pewnie to widać, tak czy inaczej mnie tutaj przeszkadza ten brak dołu, wszystko inne jest jak zwykle na wysokim poziomie, ale widzę po komentarzach ze są głosy na tak, więc fotka moze się podobać :)
:D nie neguje tego ze brak dolu;) Przydala by sie tam jakas podloga......pewnie gdyby nie to swiatelko bym tego nie pokazal;)
Darku ale to jest to samo zdjecie w dwoch roznych rozmiarach, wiec nie rozumiem:D
Ja też ;) ale tak mam
maniak666
15-09-2010, 22:24
Połogi mało? Uśmiech brzydki? I co z tego. Ale jakie światło! Gratki.
Tak to juz jest z panoramami, co innego z pojedynczym kadrem, oczywiscie nawet zalecane jest oprzec sie o jakis konkretny motyw. Tutaj pokazuje widok ogolny i oczywiscie ma prawo sie tobie nie podobac;) Swiatelko mnie tak urzeklo, ze sie skusilem pokzac:D
bede za Andzrejem , pokusilo cie ale mozna bylo dac mniej nieba . Swiatlo cie pokusilo a swiallo bylo na glebie .
bede za Andzrejem , pokusilo cie ale mozna bylo dac mniej nieba . Swiatlo cie pokusilo a swiallo bylo na glebie .
Ale niebo ladne:D
Ta a dolu z swiatlwm niet :D
Ta a dolu z swiatlwm niet :D
Bo na dole swiatla nie bylo, cale swiatlo pokazalem na obrazku, ponizej juz byl cien bo gora za plecami.
Oczywiscie nie wyklucam sie i nie obrazil bym sie gdyby na podlodze bylo wiecej i ciekawiej;)
Bo na dole swiatla nie bylo, cale swiatlo pokazalem na obrazku, ponizej juz byl cien bo gora za plecami.
Oczywiscie nie wyklucam sie i nie obrazil bym sie gdyby na podlodze bylo wiecej i ciekawiej;)
i właśnie o to mi chodziło , masz 1 cm dołu w cieniu i dla mnie byłaby gitarka . Ale każdemu inne się podoba :wink:
ostrytux
15-09-2010, 22:47
Pięknie się dzieje, zresztą można by kilka fotografii ze tego kadru zrobić :) jest też coś na długą lufę.
jest też coś na długą lufę.
Nie boj, nie boj, byl 70-200 w akcji, przyjdzie pora:D
pierwsze co też o tym pomyślałem a poza tym elegancko
Sebastianito
16-09-2010, 11:14
No swietne jest! Ale niestety mam mieszane odczucia co do dolu... i tak i nie... ale niech tak zostanie jak jest!
Piękne kolorki... co do kadru to już napisano
Krotko: piekny widok zaserwowales, zreszta zauwazylem, ze tylko takie starasz sie serwowac :p ;)
Czekam na kolejne odslony z dlugiej lufy :D
igusiek21
16-09-2010, 13:06
ladnie sie prezentuje