Zobacz pełną wersję : Photoshop CS 5 i zwiechy Win XP
stachmuszel
15-09-2010, 10:10
Witam!
Mam mały problem. Mój pc: CPU Quad 8300, 4GB Ram, HDD 1TB, NVIDIA, Windows XP HE. Po wymianie z CS3 na CS5 podczas stemplowania itp czasami dochodzi do krótkiej zwiechy systemu, po chwili wraca do pracy. Po zamknięciu PS i ponownym uruchomienie problem ustępuje na jakiś czas. Na CS3 tego nie miałem. Spotkaliście się z takim zachowaniem CS5?
Dziękuję i pozdrawiam!
Pokazuje po zwisie jakiś komunikat w postaci błędu sterownika grafiki i odzyskania go przez system? Masz włączone wsparcie Open GL? Folder tymczasowy nie jest za mały? Przyczyn może być kilka. U mnie występowały wszystkie. Wciąz został jeden, ze sterami do grafiki.
stachmuszel
15-09-2010, 16:40
Żadnych komunikatów. Poprostu "zatrzymuje" się na kilka sekund i później rusza. Taka przerwa w podróży :-)
stachmuszel
20-09-2010, 07:42
Nikt nie pomoże? :-(
Zmien system, z takim kompem siedziec na xp.....mozesz tez sprobowac aktualizacji sterownikow do grafiki.
U mnie nie ma zazdych zwiech a pracowalem na Viscie 64bit i teraz na W7 64bit
Dlaczego nie uderzysz z problemem do supportu adobe? W końcu za coś się płaci kupując CS' a.
Mam podobną konfigurację, z wyjątkiem grafiki (Radeon 4800) i systemu (Viśta 32bit). Też się zupgrade'owałem do CS5, ale żadnych problemów nie widać, podobnie przyspieszenia/spowolnienia. Jednynie po pierwszym starcie CS5 się wysypał (z wczytanym małym jpegiem - po prostu sobie sprawdzałem różne nowości). Od tego czasu jest uruchamiany codziennie, często na wiele godzin i działa bez problemu.
Za radą Ch4rvela, próbowałbym w Adobe, chociaż w efekty raczej nie wierzę. Ale daj znać, gdybyś się zdecydował, czy w ogóle się zainteresowali? ;)
irek6311
21-09-2010, 16:18
W sieci jest dostępna 90 dniowa wersja Windows 7 http://technet.microsoft.com/pl-pl/evalcenter/cc442495%28en-us%29.aspx?ITPID=sprblog
wersja OS angielska ale w dodatkowych aktualizacjach język polski jest ,
ściągnij zainstaluj i sprawdż czy będą problemy z Photoshopem ,
ja mam tego Windowsa + Photoshopa i zero problemów ,
Windows 7 trochę mi zamula bo mam słabszy procesor i tylko 2 GB RAM .