Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W odstepie 30min.
Dwa zdjecia zrobione na Moherach, klif ten juz pokazywalem, ale niebo tym razem zagralo piekny koncert......
Mam jeszcze trzecie ujecie kiedy slonce bylo jeszcze ponad horyzontem, ale zostawiam to dla siebie;)
1. Pierwsze jest zrobione w chwile po tym jak slonce schowalo sie za horyzont.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img832.imageshack.us/i/dsc6150ver3.jpg/)
2. Drugie juz po zachodzie jakies 30 min, zaraz po tych zdjeciach sie zbieralismy bo robilo sie naprawde ciemno a zbyt bezpiecznie tam nie jest:D W tle na wyspie widac juz swiatlo latarni;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img21.imageshack.us/i/dsc6191i.jpg/)
Piękne światełko i miejsce. Jedynka bardziej naturalna. Na dwójce trochę za bardzo widoczna obróbka, Niemniej podobają mi się.
Też wybiorę jedynkę, bardziej odpowiada mi kolorystyka.
W 2 kolor wydaje się być zbyt intensywny... aż nie wieżę, że to piszę bo bardzo lubię barwne foty. :D
Sebastianito
14-09-2010, 19:17
Dwojka... jako zem fachowiec od hawajskich widoczkow. :)
Bartekkw
14-09-2010, 19:21
Piękne światełko i miejsce. Jedynka bardziej naturalna. Na dwójce trochę za bardzo widoczna obróbka, Niemniej podobają mi się.
Się podpisze. Ładny widoczek
Kolorki na dwójce bardzo mi się widzą, tylko niebo się trochę posypało, ale ogólnie super :-)
Bardzo fajna miejscówka pokazana o odpowiedniej porze.
krzysztofz24
14-09-2010, 20:04
Jesli to nie prowokacja;-) i nie wyjde na naiwniaka:-)...to napisze ze bardzo podoba mi sie wersja pozachodowa. Moze obrobka kolorow ciutke za mocna,(z akcentem na moze...), ale uwielbiam takie pozachodowe niebo...ladnie jest.
A kadrowo to oba dobre;-).
Jesli to nie prowokacja;-) i nie wyjde na naiwniaka:-)...to napisze ze bardzo podoba mi sie wersja pozachodowa. Moze obrobka kolorow ciutke za mocna, ale uwielbiam takie pozachodowe niebo...ladnie jest.
A kadrowo to oba dobre;-).
Nie to nie jest zadna prowokacja;) Obawialem sie tej wersji czerwienszej, ale na NEFie tak juz jest:D
Do mnie jedynka ładniej mówi :)
Zdecydowanie dwójka ...kolory bajka
Skasuj jedynkę ;)
Dwójeczka wymiata.
Do mnie 1 przemawia, niebo współgra z kolorem traw, 2 już zbyt dla mnie za daleko poszła, chodzi o niebo.
Jedynka. Nie lubię różu.:smile:
Nikonozaur
14-09-2010, 21:16
Kadry prawie takie same, zawartość za to zupełnie inna. Hawajska dwójka nęci ferią barw jednak postawię na spokojniejszą jedynkę. Różnica w odbiorze jest minimalna. Fajne foty.
2 jest super!! Niesamowicie wyszły te kolory.
bardzo dobra miękka jedynka, ale dwójka jest znakomita :)
Też wybiorę jedynkę, bardziej odpowiada mi kolorystyka.
W 2 kolor wydaje się być zbyt intensywny................ :D
Jedynka naturalniejsza ...... kupuję :grin:
Gdzie D90 ma opcję "seria 2 pstryki co 30 minut"? ;)
Obie fotki ok.
Każda pora ma swój urok, chociaż interwał nie aż taki wielki, a różnica w obrazkach spora.
W czasie tegorocznego urlopu nad naszym polskim morzem wysiadywałem na plaży w okolicach zachodu słońca i nie mogłem się nasycić zmieniającymi się kolorami i nastrojem.
Ehhhh....
ostrytux
14-09-2010, 23:12
Obie fotografie mają to co jest w krajobrazie ważne - czyli porządne światło :D
Dwójka ma więcej tego tego czegoś - ja to nazywam landrynkowym landszaftem :) Świetnie się dzieje!
Obie fotografie mają to co jest w krajobrazie ważne - czyli porządne światło :D
Dwójka ma więcej tego tego czegoś - ja to nazywam landrynkowym landszaftem :) Świetnie się dzieje!
To samo mam na mysli !
Podpisuje sie !!!
Jest pieknie, It’s beautiful a dwójka to Beautiful Predator!!!! :D
Ładnie jest na jedynce, tak bardzo przyjemnie, pastelowo, naturalnie :).
Ale dwójka to jest to! Bez dwóch zdań, jak dla mnie rewelka :).
I ja bym się nie bał jeszcze bardziej suwaczkami jechać ;). To przecież sama natura tworzy czasami takie cuda, a naszym zadaniem jest to w miarę atrakcyjny sposób pokazać :).
Gratuluję dwójki :).
Dzikuje, nie spodziewalems ie ze dwa znajdzie tylu zwolennikow:D
Ta strona Moherow tez jest ladna, ale w takiej odslonie (mam na mysli swiatlo, ktore tutaj gra pierwsze szkrzypce) jest pieknie.
Wciagam obie wersje, ale bardziej sklaniam sie do 2-ki :D
borregaard
15-09-2010, 16:59
Jedynka.
Grzesiu,powinieneś już nie mieć problemów ze świecącą krawędzią.....?...!
Jedynka.
Grzesiu,powinieneś już nie mieć problemów ze świecącą krawędzią.....?...!
Heh, czlowiek uczy sie cale zycie a nawet czasami trzeba sie cofnac i uczyc od nowa....niestety ucze sie od nowa po zakupie polowek, calkiem inna obrobka i jak widac popelniam tak banalne bledy;)
judith_manson
15-09-2010, 19:39
warto bylo poczekac te 30min - 2ka powala.
(mam takie widoki 15minut od domu :P)
warto bylo poczekac te 30min - 2ka powala.
(mam takie widoki 15minut od domu :P)
No to ladnie bo ja mam 50 min jazdy od domu:D