Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ślubne dwie sztuki

tito
14-09-2010, 10:59
Dwie sztuki z soboty.
Na blogu jest sesja narzeczeńska tej pary.
http://sipiera.blogspot.com/

1.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/09/tn_IMG_8190-2.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/_taTtRwAwpWQ/TIyFQF9UuwI/AAAAAAAAClY/WWsCjXLN8J0/s1600/tn_IMG_8190.jpg)

2.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/09/tn_IMG_8353-2.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/_taTtRwAwpWQ/TIyFJ1ppviI/AAAAAAAAClQ/j6Xxp_PPsig/s1600/tn_IMG_8353.jpg)

kuman
14-09-2010, 12:22
jedynka ok. dwójka na nie - skos, ucięte stopy i płatek na twarzy młodego.

Radek Radziszewski
14-09-2010, 12:29

dokładnie - jedynka świetna

mycza
14-09-2010, 12:30
Jedynka jest super.

wlopis
14-09-2010, 13:01
no to konsekwentnie, w jedynce szkoda "uciętego" chłopca po prawej stronie, zdecydowanie szkoda

hobbits
14-09-2010, 13:06

I ucięte dłonie ;) Czy raczej wszystko poza nimi :)

no to konsekwentnie, w jedynce szkoda "uciętego" chłopca po prawej stronie, zdecydowanie szkoda

Tak, szkoda. Ale to zdjęcie i tak przykuwa :)

segl
14-09-2010, 15:46
sorry ale musicie mnie oświecić co jest takiego super w 1-ce, Panna Młoda wychodzi z obskurnej klatówy - dla mnie to raczej standard w Polsce

Tomek Konopka
14-09-2010, 16:38
sorry ale musicie mnie oświecić co jest takiego super w 1-ce, Panna Młoda wychodzi z obskurnej klatówy - dla mnie to raczej standard w Polsce

radość jej i dzieci :) - proste.

tito
14-09-2010, 16:45
radość jej i dzieci

a szczególnie tej małej dziewczynki
myślę, że więcej pisać nie trzeba :smile:

segl
14-09-2010, 18:33
a szczególnie tej małej dziewczynki
myślę, że więcej pisać nie trzeba :smile:

no to ja chyba prosty chłopak jestem bo dla mnie to nadal bardzo standardowa fota.

btw - znam Tomek Twoje wcześniejsze zdjęcia i trzymają poziom, te jednak są dla mnie ślubnym "standardem" i przy całym dorobku ślubnym jaki posiadasz chyba nic nowego nie wnoszą.

himi
14-09-2010, 18:35
segl - dołączam do twoich wątpliwości. Dla mnie klatka jakich tysiące. Nie znaczy, że jakaś zła, ale nic super w niej nie widzę. Zwłaszcza, że dzieciak z prawej orżnięty. To nie jest jest kard - moment, żeby wybaczać taką kompozycję.

pank
14-09-2010, 22:05
Też nie widzę w 1 niczego specjalnego.

pastrana
15-09-2010, 13:55
1 jest ok ale bez przesadyzmu :)

Archibald
15-09-2010, 19:14
Ani jedno ani drugie. Może i moment fajny na 1, ale pokazany co najmniej kiepsko. Sorry, ale nie rozumiem zachwytów...

PS.W porównaniu z tym co pokazujesz na blogu te zdjęcia wyglądają jak robione przez inną osobę.

jozek
17-09-2010, 01:20
mogę się nie znać ale na jedynce można wyciągnąć jeszcze ciemne obszary, wtedy zobaczymy znacznie więcej.

ZgReDoL
17-09-2010, 01:33
Jak dla mnie, to pierwsze posty z zachwytami nad 1-ką to zwykłe TWA. Tez w tej fotce nie widze nic ciekawego, i nie rozumiałem tych zachwytów.
Powiedzmy sobie szczerze, gdyby takie zdjecie wstawił ktos mniej znany, swieżak na forum, to bylby skrytykowany i zjedzony żywcem.
A tak TWA, uskutecznia ochy i achy nad byle gniotem, pozniej dorabiajac ideologie ze radosc panny młodej, dziewczynki, itd, itp.......
TWA na tym forum to silna, i zwarta grupa, ktora krzywdy sobie nie da zrobic.

tito
17-09-2010, 07:43
Powiedzmy sobie szczerze, gdyby takie zdjecie wstawił ktos mniej znany

nie wiedziałem, że jestem znany ;-)

nad byle gniotem

ZgReDoL...
gdyby twój dorobek fotograficzny był ciekawszy niż zaprezentowałeś tutaj na forum, to bym się przejął tym co napisałeś, a w tym wypadku piszę tylko: miłego dnia ;)

Tak to jest, że jednym się zdjęcie podoba, a innym nie.
Mnie się podoba, niektórym koleżankom i kolegom fotografom których osobiście nie znam, także się podoba.
Co najważniejsze... Para Młoda też jest zadowolona.

ZgReDoL
17-09-2010, 09:46
nie wiedziałem, że jestem znany ;-)

ZgReDoL...
gdyby twój dorobek fotograficzny był ciekawszy niż zaprezentowałeś tutaj na forum, to bym się przejął tym co napisałeś, a w tym wypadku piszę tylko: miłego dnia ;)

Ano własnie! Skoro mam kiepski dorobek (co Ty o tym mozesz wiedziec, skoro bardzo długo nic tu nie wstawiam) to moja opinie ignorujesz. Własnie to jest to o czym pisze i co robisz. Twoj tok myslenia jest taki:
"Co mi tu bedzie pisal gosciu ktory ma "kiepski dorobek", taki postom do moich zdjec mowimy zdecydowane NIE!"
I jestem pewien, ze jesli bym wstawil za jakis czas swoje fotki, to nie odmówił bys sobie negatywnego komentarza pod nimi bo "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", Tak działa TWA.

Jestem pewien ze gdybym,: zaczal innym pisac ochy, achy do ich zdjec, bardziej sie poudziełał w pozytywnych komentarzach, pojechał na forumowy zlocik, wypił tam pare piwek i sie skumplowal z TWA, to tez moj "słaby dorobek" zaczał by byc "ahtystyczny". Ale nie na tym mi zalezy, ja robie dla siebie zdjecia, i dopoki nie bedzie tu pewnosci o tylko i wyłacznie konstruktywnych opiniach, to sie nie dziele moim "skromnym dorobkiem".

A to, ze zdjecie sie podoba PM, to doskonale rozumiem. Wszyscy wiedza ze osoby nie siedzace w foto, maja inny odbiór zdjec, nie zwracaja uwagi na wiele szczegółów, zwłaszcza jesli podchodza do nich emocjonalnie, i ta fotka dla ich jest OK. I po to ona powstała.
Ale tu na forum, to zdjecie nie przedstawia zadnej warsztatowej wartosci, i błędy powinny byc wytkniete, bo jest to zwykly pstryk.

Za wczesniejszego gniota przepraszam.

tito
17-09-2010, 15:00
I jestem pewien, ze jesli bym wstawil za jakis czas swoje fotki, to nie odmówił bys sobie negatywnego komentarza pod nimi bo "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie".

za stary na to jestem

miłego weekendu dla wszystkich 8-)

laughterafter
18-09-2010, 15:22
Dwa naaajzwyklejsze na świecie zdjęcia, nic w nich szczególnego ani pięknego. Nie ma się czym chwalić.