Zobacz pełną wersję : Nietypowe klocki drewniane
Ja z takim niebanalnym pytankiem: czy ktos moze wie, gdzie mozna dostac klocki drewniane o wymiarach 25x25x15mm, lub zblizonych (jedna z plaszczyzn musi byc kwadratem), ale nie wiekszych niz 30x30x20.
Poszukuje firmy, ktora albo ma cos takiego w ofercie, albo moze mi takie wykonac (interesuje mnie 200 sztuk, moze wiecej, ale raczej nie wiecej niz 300-350).
Od biedy moga to byc elementy z tworzywa.
Ew, moze ktos z warszawiakow zna zaklad stolarski, ktory podjalby sie pociecia listwy drewnianej (np. takiej 25x25x1000) na odpowiednie elementy?
teh_14m3
13-09-2010, 21:43
każdy stolarz ci to zrobi. Ze znanych mi zapytaj w Forpłyt i Mimar. Dodatkowo proponuję poptyać w tartaku (ale pewnie nie będzie im się chciało) albo nawet w jakimś praktikerze czy castoramie bo oni też przycinają pod wymiar. Oczywiście wszystko zależy jeszcze z jaką dokładnością potrzebujesz tego wyciętego ;)
grudzinsky
13-09-2010, 21:45
ostatnio widzialem zestawy drewnianych klockow w Lidlu (UK)...zobacz w lokalnym. oni jak cos rzucaja na siec to mozna znalezc w kazdym sklepie ;)
każdy stolarz ci to zrobi. Ze znanych mi zapytaj w Forpłyt i Mimar. Dodatkowo proponuję poptyać w tartaku (ale pewnie nie będzie im się chciało) albo nawet w jakimś praktikerze czy castoramie bo oni też przycinają pod wymiar. Oczywiście wszystko zależy jeszcze z jaką dokładnością potrzebujesz tego wyciętego ;)
Castorama, Leroy Merlin i inne markety budowlane odpadaja, pytalem: albo sie dziwnie na mnie patrzyli, albo dostawalem odpowiedz w stylu "minimalna wielkosc elementu 10cm".
Jesli chodzi o dokladnosc: to ma posluzyc jako elementy do wlasnorecznie wykonanej gry planszowej, wiec o ile dokladnosc nie jest super-hiper istotna, to powtarzalnosc tak. Tzn. jesli klocek bedzie mial 26x26x17mm, zamiast 25x25x15, to nic sie nie stanie, natomiast jesli jeden bedzie mial 15mm grubosci, drugi 18, a trzeci nie bedzie sciety prostopadle, to beda problemy (elementy w grze sa niejawne dla przeciwnika, wiec klocki powinny byc identyczne).
może jakaś polska firma robi klocki do gry "jenga" to może coś tam się uda - albo kup deskę i każdy stolarz Ci to pięknie potnie i obrobi :)
Rafał_Sz
13-09-2010, 22:07
Zapytaj tu (http://www.zorka.pl/) , kiedyś byli potentatem w tych klockach :). Może będą mieli coś gotowego.