Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Płyń, płyń Noe płyń i ...
... żyj, a utop to kim byłeś.
Płyń, płyń Noe płyń i żyj, jak nawet nie śniłeś.
"Hydropiekłowstąpienie" Lao Che
* Zapraszam *
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/09/f610d9624f7d5390-2.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
* Dziękuję *
coach_lodz
13-09-2010, 17:41
uuuu ładnie
I co tu pisać jak szczęki jeszcze szukam, poczekaj, jak ją znajde to napisze wiecej...
Ja to widzę na 1X.com i tyle :-)
Łódeczka świetnie umiejscowiona,
światło i kolory... magia.
Ja to widzę na 1X.com i tyle :-)
Ja też, moge sie zalozyć ze troche powisi na pierwszej stronie.
GUINNESSts
13-09-2010, 17:55
Utopia totalna i malo realne. Łykam tylko dół.
Wiem, ze nie o realizm Tobie chodzilo. Jakos nie moge tego przełknąć;)
pawel001
13-09-2010, 18:03
Piękna fotka !!
Patrzę i nie wierzę...to natura robi takie numery? Pięknie.
aaaaaa....<wow>
pogratulować:D
Fotografia wgniata w fotel,:)
Świetne! A Lao Che właśnie w odtwarzaczu :)
igusiek21
13-09-2010, 18:51
cudo
Sebastianito
13-09-2010, 18:52
Swietne swietne! Bez zastrzezen...
maniak666
13-09-2010, 19:09
Łooojezu... Pięknie.
RobertSoul
13-09-2010, 19:14
kłaniam się nisko ;) i jeśli by to było możliwe prosze o rozmiar 1920x1440...
zapodam na pupit ;P
Brdzo mi sei podoba, dopracowane w ladnej tonacji, zreszta taka lubisz ostatnio;)
Świetne. Ale szkoda że niebo się zlewa w czerń. Może taki był zamiar, ja preferuje wydobywać szczegóły... Piękny kadr.
Ale dałeś czadu! Świetne zdjęcie!!!
Kasandra
13-09-2010, 19:37
ślicznie, po prostu ślicznie
ale bomba! nie mogę się napatrzeć...
Mało to oryginalne ale napisze również że pozamiatałeś tą pracą .
Bartekkw
13-09-2010, 20:01
hmmm....mam mieszane udczucia. Kadr się broni, ale chyba za bardzo pojechałeś z kolorem. Niemniej jednak plus za eksperymentowanie :)
świetna fotografia, to jest ten ambitny krajobraz który z przyjemnością oglądam, tak trzymaj Pawle i kompletnie się nie przejmuj skrajnymi opiniami, wiem to burzy spokój autora, i człowiek zadaje sobie pytanie czy nie popełnił jakiegoś błędu, przeszkadza to póżniej przy kolejnym zdjęciu, stępia odwagę zrobienia czegoś odważnego, dlatego nie bierz pod uwagę takich opinii, - znakomite zdjęcie, dodam pięknie zrobione - gratuluję :)
wpędzasz innych w kompleksy :mrgreen: po wczytaniu się zdjęcia moja reakcja wyglądała tak - 'wow'.
świetna praca, gratulacje
andrzejp
13-09-2010, 20:37
Łódeczka świetnie umiejscowiona,
światło i kolory... magia.
Tak, magicznie tu i pięknie, podoba mi się,
Pershing
13-09-2010, 20:46
Jedno z lepszych które ostatnio widziałem, i zgadzam się, że na 1x.com może powisieć na pierwszej stronie jakiś czas.
GUINNESSts
13-09-2010, 20:48
"Autor doskonale rozumie o czym myślałem piszac, szanowny prezesie TWA. Nie trzeba znow zaczepiac glupawymi i bezpodstawnymi wpisami niespelnionego fotografa. Czlowieka, ktory odbiera tysiace telefonow dziennie i wszystkim pomaga. Jednak sam niewiele potrafi i bardzo lubi sie promowac tam, gdzie nie powinien. Zamiast uczyć!!! Sam pamietam prezesa posty pod podobnie eksponowanym niebem".
Taki dziwny cytat z jakiegos niedawno ogladanego filmu sciensefiction mi sie skojarzyl i przesłalem;) Dlatego przepraszam za OT:mrgreen:
Fotografia Pawle jest dobra jako tworczy wyraz odczuc chwili i emocji. Nie koniecznie podczas popelnienia foty.
Jest na tyle dobra przekazowo, ze postanowilem napisac jeszcze raz.
Jednak malo realna i tu mam watpliwosci stosownego przekazu.
Nikonozaur
13-09-2010, 21:03
Efektownie i efektywnie, tylko pogratulować.
Piękne dzięki za tak liczny odzew :).
Jestem wielce kontetn, że to zdjęcie wzbudziło trochę emocji :).
Czy się podoba, czy nie, to już zupełnie inna sprawa.
I wielka prośba, aby osobiste wycieczki urządzać sobie poza moim wątkiem.
Dziękuję za wyrozumiałość :).
krzysztofz24
13-09-2010, 21:09
No zesz ja cie przepraszam:-), co za gra swiatla, ktora dla mnie robi ta fote,mega!
P.S Nie wiem czy nie byloby lepiej jakby niebo nie bylo takie ciemne...a moze jakby dac jasniej odjeloby to klimatu, sam nie wiem;-), w kazdym razie gr zdjecia.
wow :D rewelacja :D genialny kadr i miałeś świetne światło :)
... nie wiem jak to zrobiłeś, ...... ale zrobiłeś i szczere gratulacje !!!
lemur126
13-09-2010, 22:04
Super klimat !!!
ŁAŁ!!! :O
Kapitalna praca, kolejna zreszta! :twisted: Brawo.
ostrytux
13-09-2010, 22:18
Fotografia bardzo ciekawa i na pewno pozostająca na dłużej w pamięci.
Dla mnie osobiście nie ma znaczenia w jaki sposób powstała liczy się efekt końcowy ;)
Mnie się bardzo podoba.
Nawiąże jeszcze jedno zadanie do poniższej wypowiedzi:
... i kompletnie się nie przejmuj skrajnymi opiniami, wiem to burzy spokój autora, i człowiek zadaje sobie pytanie czy nie popełnił jakiegoś błędu, przeszkadza to później przy kolejnym zdjęciu, stępia odwagę zrobienia czegoś odważnego, dlatego nie bierz pod uwagę takich opinii ...
Przejmować się na pewno nie ma czym, niemniej osobiście uważam że każda opinia jest ważna a tym bardziej ta skrajna/krytyczna/inna itd. W historii fotografii mamy wielu Artystów, których prace byłby krytykowane, niezrozumiałe a do wielu widzów zupełnie nie trafiały z formą przekazu. I to właśnie te opinie sprawiały że owi Artyści się rozwijali, tworzyli, szli czasem zupełnie inną drogą niż wcześniej zamorzona czasem nawet wbrew sobie to właśnie wtedy tworzyli te odważne dzieła – niejednokrotnie wychodziło im to na dobre :)
Osobiście więc nie ignorowałbym tychże opinie bo każdy głos jest ważny ;) ot taka mała dygresja.
Marcin T
13-09-2010, 23:55
Pozamiatałeś.
Piękna praca !!
Psychotrop
14-09-2010, 00:06
zawsze mówiłem, że chrzanić szczegóły techniczne, jeśli zdjęcie powoduje opad szczeny, czy zaparcie tchu.
tutaj tak właśnie jest.
mimo tego czarnego u góry, do którego każdy "purysta" się przywali.
olać go.
ja podziwiam zdjęcie - to jedno z takich, gdzie chciało by się tam być, zasiąść na brzegu, rozmarzyć się ....
piękne zdjęcie.
mam nadzieję, że wysłałeś je do "Tapeciarni" :)
Serdecznie Wszystkim dziękuję za poświęcony czas i pozostawienie komentarza :).
Kilka słów wyjaśnienia odnośnie zdjęcia.
Kadr ustrzelony na chorwackiej wyspie Vis. Wracając z focenia z innej części tego urokliwego zakątka moim oczom ukazał się taki oto widok. Myślałem, że się w swoje kończyny zakałapućkam wyskakując z auta.
Jednak udało się nacieszyć oczy moje, jak i kilku innych uczestników tego spektaklu :). Uwierzcie mi, na żywo wyglądało to przepięknie. Choć starałem się to oddać, to i tak uważam, że nie do końca podołałem.
Co do chmury i jej "ciemności". Mogę napisać bardzo popularne określenie: tam po prostu tak było. Ale nie w tym rzecz. Mi chodziło o uzyskanie klimatu, przekazu. Oczywiście, że posiadam różne wersje obróbkowe, ale ta wersja mi osobiście najbardziej się podobała i taką zaprezentowałem. Dla mnie w takim rodzaju zdjęć najważniejszy jest klimat. I ten właśnie chciałem w miarę moich skromnych umiejętności oddać.
A tak na marginesie, u mnie na monitorze dokładnie widać zróżnicowanie nieba i jego poszczególne odcienie i kolory. Dla mnie to niebo jest owszem ciemne, ale nie czarne ;).
A co do komentarzy zamieszczanych pod moimi zdjęciami, to jak już nie tak dawno pisałem, wszystkie dla mnie są bardzo ważne i wszystkie czytam z uwagą. A szczególnie te konstruktywnie krytyczne :).
Jeszcze raz wielkie dzięki :).
jacekz40
14-09-2010, 14:46
To ja się tylko dołączę do achów i ochów ... super :)
P.S. ale farta to trzeba też mieć ;) .. nie każdemu będzie dane
"Legendary!"
pozamiatałeś w ch..
jurek1906
14-09-2010, 15:07
Nic mnie nie obchodzi jak,gdzie i dlaczego :),zdjęcie robi wrażenie i tyle.
klimatycznie, kadrowo i kolorystycznie bardzo dobra fota...wracam już 3 raz chyba;)
oj miazga kompletna :) gratuluję!
No cóż ja mam powiedzieć rewelacja.Pozdrawiam
Nic mnie nie obchodzi jak,gdzie i dlaczego :),zdjęcie robi wrażenie i tyle.
No może to gdzie się tak "zadziało" budziło moją ciekawość ale już wyjaśniłeś, z całą resztą wypowiedzi zgadzam się w 100%
nic tylko oprawić w ramkę i na ścianę powiesić...super
=Iwona=
Proac150
15-09-2010, 18:37
Ślicznie i ... tyle
borregaard
15-09-2010, 18:46
Dla mnie też bomba.Nie ma jak taki śliczny "kiczyk" ,w/g niektórych,ofc.....:D
Pamiętam Twoje zdjęcie pt: "Hydropiekłowstąpienie", zrobiło na mnie spore wrażenie. To jest równie genialne.
Genialnie !!
Podpisuje się...
Pablo 77
15-09-2010, 20:38
Miażdży mnie ta fota:)
Pięknie Pawle:)
Fota inna niż te do których przywykliśmy chyba ... Super
O widzę, że Noe wrócił ;). A ja myślałem, że już popłynął w daleką podróż ;).
Nie pozostaje nic innego, jak w imieniu tytułowego bohatera i moim, jeszcze raz pięknie podziękować :).