Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tam gdzie mieszkają Enty
Witam ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img707.imageshack.us/i/mg1342.jpg/)
a co to są Enty ?? , miejsce bardzo fajne i klimatyczne , mam mały niedosyt szczególnie jeśli chodzi o kadr
a co to są Enty ?? , miejsce bardzo fajne i klimatyczne , mam mały niedosyt szczególnie jeśli chodzi o kadr
Hehe co to sa Enty? Zapytaj sie Froda, on je widział :D
Dzięki za komentarz ;)
GUINNESSts
13-09-2010, 18:16
Z tych 40tu wyswietleń odejmij moje 5;)
Nie mam zdania. Niby wiem, ze chodzilo Tobie o zamkniecie kadru tym drzewem z prawej, niby wiem, że...
Jednak odbieram to nie inaczej, jak otwarcie książki gdzieś w środku rozdziału i czytaniu literek o niczym:(
Sebastianito
13-09-2010, 18:53
Z tych 40tu wyswietleń odejmij moje 5;)
Nie mam zdania. Niby wiem, ze chodzilo Tobie o zamkniecie kadru tym drzewem z prawej, niby wiem, że...
Jednak odbieram to nie inaczej, jak otwarcie książki gdzieś w środku rozdziału i czytaniu literek o niczym:(
O kurde na taki wpis bym nigdy nie wpadl ale "rencoma" i nogami sie podpisuje :)
maniak666
13-09-2010, 19:15
Chyba już kiedyś pokazywałeś coś w tym klimacie. Tamto bardziej gadało.
Tytuł zachęcający więc zaglądnąłem. Miejsce ze świetnym klimatem znalazłeś. Kadr niedomaga mz.
przeginasz z tematem, dwa kroki w prawo trzy w lewo ale przez cały czas podobny lub prawie taki sam motyw, tym razem nieciekawie podany, poprzednie prezentowały się dużo lepiej, tę fotkę uratowałoby jakieś ciekawe światło przebijające się z góry, lub inne nie prostopadłe kadrowanie, powiem Ci ze zastanawiam się poważnie nad kadrem z góry pod kątem w kierunku podłoża, unikniesz nadmiernego rozświetlenia górnej części kadru, a jeżeli do tego upilnowałbyś jakieś boczne światło, to sadzę ze te mchy mogłoby naprawdę zaistnieć, wiem jak to jest bo wracasz do tych kadrów, jesteś w miejscu które bardzo Ci się podoba ale nie możesz znależć sposobu na pokazanie tego co tam widzisz :)
Bartekkw
13-09-2010, 20:00
Za harb'em - i chyba wystarczy ;)
To mój jeden z ulubionych motywów, sam czegoś podobnego szukam. Może ten kadr jest trochę słabszy, ale czekam na tę fotkę, w której pokarzesz klimat, mroczny, mglisty z odpowiednim światłem. Wiem, że nie odpuścisz, a ja będę zaglądał do Twoich Entów.
Pershing
13-09-2010, 20:49
Kurcze, a mnie się ten kadr podoba.
krzysztofz24
13-09-2010, 20:57
To mój jeden z ulubionych motywów, sam czegoś podobnego szukam. Może ten kadr jest trochę słabszy, ale czekam na tę fotkę, w której pokarzesz klimat, mroczny, mglisty z odpowiednim światłem. Wiem, że nie odpuścisz, a ja będę zaglądał do Twoich Entów.
Jestem najblizszy tej opini:-), nie zarzucaj tematu, chetnie zobacze efekty (najlepiej z jakims mega swiatelkiem;-)).
Zawsze byłem fanem tego Twojego "entowego lasu".
Jednak poczekam na tą magiczną chwilę, kiedy pokażesz jego tajemniczy, nieodgadniony klimat ;).
A jestem tego pewien, że kiedyś na pewno się doczekam :).
ostrytux
13-09-2010, 22:23
Tylko patrzeć jak wylezą za tych mchów Onodrim i Enyd :) mnie się podoba klimat tego miejsca - fotografia również.
Dzięki Panowie, dorzuce jeszcze takiego małego bonusa.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img823.imageshack.us/i/mg1337.jpg/)
Bartekkw
14-09-2010, 11:57
i tu jest lepiej mz - ładne zielenie i kamor
i tu jest lepiej mz - ładne zielenie i kamor
I tu się zgodzę z Bartkiem :).
druga odsłona bardzo ładna gdyby jeszcze zaświeciło to było by genialnie
Druga odslona duzo lepiej kadrowo, ale te badyle z dolu bym posprzatal przed zrobieniem zdjecia;)
i tutaj gra, jest o niebo lepszy kadr inaczej są rozłożone światła, mech jest pięknie zielony natomiast nie podoba mi sie kolor zieleni listków na podłodze jest od bardzo ciemno zielonego na srodku podłogi przy dolnej krawędzi kadru po nienaturalnie rozjaśnionym ale nasyconym zielonym po lewej stronie kadru - jest to taka zieleń energetyczna :)
2 lepsza, miejscówka cudowna!
Druga odslona duzo lepiej kadrowo, ale te badyle z dolu bym posprzatal przed zrobieniem zdjecia;)
Nie sprzątam badyli przed zrobieniem zdjecia, linii energetycznych nie wywalam także.
Dzieki za komentarze ;)
Co to za miejsce ?
Reenadinna Yew Wood, killarney national park, Irlandia.