Zobacz pełną wersję : Problem-uszkodzona sb-900
banan1955
12-09-2010, 19:44
Jak zachowuje sie sb-900 po przegrzaniu ? fociłem sporo miałem wyłaczoną ochrone termiczną hałas na bankiecie mogłem nic nie słyszeć w kazdym razie lampa zachowuje sie obecnie tak po kilkunastu błłyskach kontrolka w lamie mruga po wyzwoleniu migawki a palnik lampy milczy styki przeczyszczone dodam że sb-800 z d-300 działa bez zarzutu moze ktos miał podobny problem ewentualnie czy
ktos naprawiał sb-900 po przegrzaniu i na jakie koszty mam byc przygotowany
pozdrawioam
willy_fil_
12-09-2010, 20:38
jeśli miałeś wyłączona ochronę termiczna to co chciałeś słyszeć? A teraz - jak już błyska to chociaż dobrze błyska czy se robi co se chce? Bo nie bardzo rozumiem jaki masz problem. Znaczy błyska i nagle przestaje czy w ogóle nie błyska...? całe szczęście nie miałem okazji naprawiać wiec nie wiem jak to wygląda od strony kosztów... Ale też zawsze mam włączona ochronę... Piszczy wtedy jak diabli...
banan1955
13-09-2010, 18:25
Fakt zle to opisałem lampa działa wyzwala 20-30 błysków i nagle ciemno widzę gdy nie błyśnie zapala się kontrolka naładowania i miga kilka razy i potem znowu to samo błyśnie kilka razy i cisza normalna ruletka może ktoś naprawiał sb-900 w Warszawie bo szczerze mówiąc dostaje gesiej skóry jak pomysle o fachowymi tanim serwisie z ulicy Postepu
Wygląda na przyjarany palnik.
willy_fil_
14-09-2010, 17:46
może nie palnik bo wtedy chyba wcale by nie błyskała... moim zdaniem kontakt aparat-lampa szwankuje. zobacz jak masz możliwość na innym aparacie, jak się powtórzy - wtedy niestety musisz się udać do jakiegoś magika po pomoc... bo rozumiem ze gwarancji juz nie ma... ale napisz jaka była przyczyna możne komuś to pomoże...
no przykro mi...
dejnekas
14-09-2010, 21:40
A przecież producent po to wymyslił czujnik żeby własnie się nie uszkodziło. Włącz go i rób mniej zdjęć w jednostce czasu. No co tutaj innego wymyśleć?
Szprychu
15-09-2010, 00:30
może nie palnik bo wtedy chyba wcale by nie błyskała... moim zdaniem kontakt aparat-lampa szwankuje.
Gdyby to był problem komunikacji Body<=>Flash to by nie mrugała dioda. Z tego co pamiętam ten problem dość niedawno się przewijał na forum, poszukaj może znajdziesz tam odpowiedź.