PDA

Zobacz pełną wersję : jaki konwerter

luki81
12-09-2010, 10:23
Witam
przeglądam i czytam ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi a mianowicie:
jaki konwerter do nikona AF300f4? żeby działało wszystko i było super waszym zdaniem
proszę o podpowiedzi (konkretnie pełne nazwy symbole itp.)jeśli można
Pozdrawiam

M2SC
13-09-2010, 10:23
Rozumiem ze chodzi o konwerter mocowany miedzy body a obiektyw wiec jesli chcesz nadal miec Af to cos z krotnoscia 1,4. Tak brzmi jego pełna nazwa AF-S Teleconverter TC-14E II . Wiem ze są tajkze takie konwertery Sigmy,kenko i tamrona ale nie wiem jak wtedy wyglada wspolpraca

Mariusz888
13-09-2010, 11:02
Nie jestem ekspertem w temacie telekonwerterów ale nie wiem czy konwerter AF-S pasuje do szkła AF w tym przypadku... w końcu z jakiegoś powodu najczęściej ludzie piszą o Kenko w przypadku tego szkła.

pioter m
13-09-2010, 14:51
Rozumiem ze chodzi o konwerter mocowany miedzy body a obiektyw wiec jesli chcesz nadal miec Af to cos z krotnoscia 1,4. Tak brzmi jego pełna nazwa AF-S Teleconverter TC-14E II . Wiem ze są tajkze takie konwertery Sigmy,kenko i tamrona ale nie wiem jak wtedy wyglada wspolpraca
Tamron to jest de facto kenko. x1.4 jest bardzo dobry. Konwertery AF-S nie przeniosa srubokreta, czyli lipa. Tylko do obiektywu z silnikiem (AF-S oraz AF-I).

No i nie ludzilbym sie, ze bedzie dzialalo z konwerterem tak szybko i ostro, jak bez. To jest niemozliwe.

michalv
18-09-2010, 13:51
Wg mnie najlepiej KENKO seria PRO 300.