Zobacz pełną wersję : MB-D80 dziwny problem
niezabitowski
12-09-2010, 09:15
Witam
Proszę o pomoc i jakąś radę jak wybrnąć z tego problemu.
Zacznę od początku. Wczoraj miałem w gripie 2 akumulatory, oryginalne oczywiście - lewy 50%, prawy 7-8% i wtedy aparat używał prawego, który chciałem rozładować. Dzisiaj włożyłem go w pełni naładowanego, 99% a d90 robi zdjęcia na lewym aku. Rozumiem, że korzysta z tego, który jest mniej naładowany ale po rozładowaniu nie chce się przełączyć na drugi aku. Jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam
Przemek Paśnik
12-09-2010, 09:32
Serwis. Jak miałem D80 dopadł mnie ten sam problem, potem gripa sprzedałem znajomemu, a on sobie to jakoś naprawił
Witam
Proszę o pomoc i jakąś radę jak wybrnąć z tego problemu.
Zacznę od początku. Wczoraj miałem w gripie 2 akumulatory, oryginalne oczywiście - lewy 50%, prawy 7-8% i wtedy aparat używał prawego, który chciałem rozładować. Dzisiaj włożyłem go w pełni naładowanego, 99% a d90 robi zdjęcia na lewym aku. Rozumiem, że korzysta z tego, który jest mniej naładowany ale po rozładowaniu nie chce się przełączyć na drugi aku. Jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam
Nie z tego, który jest mniej naładowany, ale z tego, który jest :). Skoro wyjąłeś prawy- rozładowany, to został lewy i z niego nadal body z gripem korzysta. Logiczne i oczywiste :)
niezabitowski
12-09-2010, 23:15
Przemku nie wiesz ile kosztowała naprawa?
Przemek Paśnik
12-09-2010, 23:41
Zapytam. Jak kumpel się odezwie, dam znać
bright_orange
12-09-2010, 23:48
Zapytam. Jak kumpel się odezwie, dam znać
się odzywa,
miałem to naprawić, ale w końcu olałem to,kiedy mam koło 5% na lewym aku( bo tylko z niego mi ciągnie to wtedy sobię zamieniam ręcznie. Nie przeszkadza mi to za bardzo bo jeden akumulator wystarcza na bardzo długo.
Ale tak przy okazji jak będziesz wiedział ile kosztuje ew. naprawa tego lub jak zrobiłeś to, to daj cynk jeśliś łaskaw ;)
pozdrawiam
niezabitowski
13-09-2010, 17:49
ok, jak dostanę odpowiedź z Podstępu to napiszę, bo właśnie mam zamiar wysłać do nich e-maila
Przemek Paśnik
14-09-2010, 20:37
się odzywa,
miałem to naprawić, ale w końcu olałem to,kiedy mam koło 5% na lewym aku( bo tylko z niego mi ciągnie to wtedy sobię zamieniam ręcznie. Nie przeszkadza mi to za bardzo bo jeden akumulator wystarcza na bardzo długo.
Ale tak przy okazji jak będziesz wiedział ile kosztuje ew. naprawa tego lub jak zrobiłeś to, to daj cynk jeśliś łaskaw ;)
pozdrawiam
a właśnie, Marian, miałem Cię spytać.... sorki :oops: