Zobacz pełną wersję : AF NIKKOR 300/2.8 D ED - wszystkie informacje
Prosze o przekazanie wszytskich informacji na jego temat. Ciezko jest znalezc mi cokolwiek nawet w magicznym Google:) Czy bedzie chodził z D50 i jak sie sprawuje, czy AF bedzie ok do sportu itd?
z góry dziękuje i pozdrawiam
każdy AF nikkor będzie działał z d50 - bo niby czemu nie?
ten tele był przeznaczony do sportu. Teraz są już szybsze jego wersje AF-S, ale ten jest i tak OK.
zalecałbym większa równowagę między wartoscią body i optyką.
artfotopolis
26-12-2006, 01:15
Ma gosc rozmach...jeden słoik wart dwa razy tyle co wszystko do tej pory do fotografowania...
najpierw musze kupic dobre tele do pracy do sportu. potem d200 szykuje....wiec nierozumie tych docinek....pozdrawiam
p.s. ten obiektyw idzie dostac za ok 4,5k
pozdrawiam
najpierw musze kupic dobre tele do pracy do sportu. potem d200 szykuje....wiec nierozumie tych docinek....pozdrawiam
p.s. ten obiektyw idzie dostac za ok 4,5k
pozdrawiam
Fakt, szkło najważniejsze. To rozumiem i popieram.
Ale tej ceny już nie rozumiem :confused: . Chyba że to nie jest w PLN
Fakt, szkło najważniejsze. To rozumiem i popieram.
Ale tej ceny już nie rozumiem :confused: . Chyba że to nie jest w PLN
Szwendał się ostatnio taki po Allegro (tzn 300/2.8 za 4,5k). Ale cena była właśnie dość niezrozumiała...
cena jest ok...za tyle idzie dopasc 1 wersje szkla...
Jeżeli mówicie, że to dobra cena, to chyba trzeba brać. Ja miałem do czynienia z wersą AF-I (cena podchodziła pod 7 kplnów). To zacne szkło, kiedyś było o 300./2.8 sporo na forum.
wersje AF w interfoto 4200 n/u i jakos nikt nie chce tego wziasc a AF-i 5900
no własnie umiał by ktos sprawdzic to szkło z interfoto, bo nim własnie jestem zinteresowany....czy pozatym wiecie gdzie idzie jeszcze takie szkło kupic? co sądzicie o tej wersji z interfoto?
a co interfoto to budka spod bazaru ktora nie wiadomo co sprzedaje?chlopie troche wiary w polskie firmy...
Witam All,
Pytanie jest dobre... czasem mozna cos ciekawego na Interfoto znalezc .. szczegolnie w manualach ... czy ktos kupował tam uzywane obiektywy? Rozumiem, ze sa one sprawdzone przez sklep, bubla nie sprzedadza?
Pozdrawiam:
AMI
tak sa sprawdzone...bylem w firmie w biurze...firma nie spod bazaru...szafy pelne sprzetu...ja nie mialem problemu z nimi...
czyli mówisz ze firma sprawdzona i mozna brac? a masz mozliwosc sprawdzenia samego szkła? jestem ciekaw jak faktycznie wygląda?
_k_o_s_t_e_k_
28-12-2006, 23:26
Kupilem w interfoto 2 obiektywy, wszystko w porzadku. Dzis u nich bylem celem przetestowania kilku manuali. Przed zakupem mozna szklo sprawdzic, cyknac pare fotek no i troche sie potargowac :) Generalnie bardzo pozytywnie.
wiem ze mozna przetestowac szkło. Peoblem w tym ze mieszkam dosc daleko od warszawy i nawet przypadkiem sie tam w najbliższym czasie nie pojawie, tak wiec pytam sie czy ktos nie bedzie tam i czy niemógł by go dla mnie zobaczyc?
no i qrcze nikt juz tu nic nie pisze...czy ktos moze kiedys wejsc do interfoto i zobaczy odkładnie 300 2.8 tego za 4200??
Do interfoto się nie wybieram... Jeśli zaś chodzi o jakość sprzętu jaki sprzedają to trzeba samemu obejrzeć bo ze sprzętem używanym różnie bywa i to nie tylko u nich...
Miałem kiedyś taki obiektyw - w czasach F4/F90x. Obawiam się, że z D50 demonem prędkości to on nie będzie, ale z D200 powinien już radzić sobie nieźle. Jeśli chodzi o jakość optyczną to jest oczywiście bardzo dobra. Do dziś użytkuje go mój znajomy i bardzo sobie chwali...
meliszipak
05-01-2007, 05:24
Kupiłem body i dwa obiektywy w Interfoto.
Z praw gwarancyjnych nie korzystałem bo wszystko śmiga cacy .
Dają gwarancję również na sprzęt używany.
Więc, wszystko ok.
voyager10
09-01-2007, 20:34
każdy AF nikkor będzie działał z d50 - bo niby czemu nie?
ten tele był przeznaczony do sportu. Teraz są już szybsze jego wersje AF-S, ale ten jest i tak OK.
zalecałbym większa równowagę między wartoscią body i optyką.
A niby po h... mu równowaga. Jak chce robić w sporcie to i tak musi kupić taki obiektyw. Najczęściej i tak będzie ostrzyć centralnie wieć czy D50 Czy D80 Czy D200 czy jeszcze innym nie ma tu znaczenia
A niby po h... mu równowaga. Jak chce robić w sporcie to i tak musi kupić taki obiektyw. Najczęściej i tak będzie ostrzyć centralnie wieć czy D50 Czy D80 Czy D200 czy jeszcze innym nie ma tu znaczenia
obiektyw ma większe znaczenie, ale moduł czujnika AF uzyty w body też.
Na forum byla bojowniczka wspolpracujaca z interfoto, ale gdzies przepadla. :D
Moze moglaby przedstawic tobie to szkielko.
Niestety niewszystko co maja w asortymencie na stronie znajduje sie faktycznie w ich sklepie :( (i nie mowie tu o uzywanych przedmiotach).
naszczęscie ten obiektyw mają tak samo jak i wersje AF-I. tyle ze wciąz niewiem na co sie zdecydowac i jaki jest ich faktyczny stan, chociaz zdjecia tych z interfoto widziałem
Swego czasu prosiłem Interfoto o przysłanie mi fotek tego AF-I. Widać było, że przeszedł ciężką szkołę, trudno się zresztą dziwić, w końcu to profesjonalne szkło i w szafie nie leżało. Optyka jest prawdopodobnie w dobrym stanie, ale miałbym obawy o mechanikę - o intensywności pracy świadczyły nie tylko obicia i otarcia korpusu, ale też brak gumy osłaniającej pierścień przełącznika A M/A M. Poza tym to goły obiektyw bez walizy.
no własnie...zestaw dosc ubogi...na ebay mozna wyrwac w granicach 1100$ pełen zestaw z walizką...kwestia tylko przesyłki do polski... Co radzicie w takim razie?