dinx6
10-09-2010, 23:22
D700 uznawany jest za jeden z "najbardziej konfigurowalnych" aparatów na rynku. Teoretycznie całą guzikologię można ustawić pod siebie. Zastanawia mnie jedna rzecz (być może nie dotarłem do tego, więc zakładam że mogę się mylić), otóż czy w tym body jest możliwość ustawienia wybranego trybu ekspozycji z konkretnymi opcjami (przysłona, czas, iso) "pod guzik" tak, by zmiany można było dokonać błyskawicznie, tj. wciskam wybrany guzik, robię kilka zdjęć, puszczam guzik a aparat wraca do trybu natywnego? Konfiguracja menu fotografowania i menu aparatu w bankach to fajna rzecz, ale tryb szybkiej, czasowej zmiany parametrów ekspozycji byłby świetną sprawą. A... może jest?
Inna kwestia, jest szansa by wyłączyć button Qual lub np. przypisać mu inną funkcję? Jakoś kilka razy palec mi się omsknął i zanim się kapnąłem, miałem parę strzałów w niskim jpg.
Inna kwestia, jest szansa by wyłączyć button Qual lub np. przypisać mu inną funkcję? Jakoś kilka razy palec mi się omsknął i zanim się kapnąłem, miałem parę strzałów w niskim jpg.