Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z rolosami i bez.
Nikonozaur
10-09-2010, 18:28
Fotki te dzieli dwa dni, i nie poświęciłem ich na stemplowanie...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam
Master95
10-09-2010, 18:32
Pięknie skomponowane fotografie z ładnym światłkiem. :)
Al Koholik
10-09-2010, 18:39
Jak zobaczyłem jedynkę, to pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy to to, że ktoś mi nakichał na monitor :) :wink: Chyba za dużo rolosów... chociaż nie. Brakuje mi tu trzeciego zdjęcia z jakimś bardziej wyselekcjonowanym rolosem.
Dwójka z kolei jest kolorystycznie monotonna - brakuje mi tu błękitu nieba, takiego jak jest na jedynce.
Może i marudzę, bo i tak mam, że lubię pomarudzić. Ale jakby na to nie patrzeć to to najciekawsze rolosy od czasu tych z Toscani
Jedynka jest kapitalna. :)
Nikonozaur
10-09-2010, 18:50
[...] Chyba za dużo rolosów... [...]
To się nazywa klęska urodzaju. ;)
Wybieram wariant z rolosami. Ladnie skomponowany z niebem.
Sebastianito
10-09-2010, 19:15
A moze zmontujesz dol z 1 i niebo z 2?
A moze zmontujesz dol z 1 i niebo z 2?
Też o tym pomyślałem :-) szkoda, że na jedynce rolsy na dalszym planie nie załapały się w GO. Ogólnie fajne światło uchwyciłeś :-)
Oba zdjecia mi sie podobaja a dwa jest bajeczne.....
Ja nie mam pytań :) Obie prace są po prostu kapitalne! Brawo!
Z jedynki byłby piękny pastel gdybyś nie przeostrzył podłogi. Widać też trochę ślady obróbki w centralnej części horyzontu. Gdyby nie to (i gdyby zdjąć leciutko żółtego) byłoby pięknie.
Nikonozaur
10-09-2010, 22:01
Z jedynki byłby piękny pastel gdybyś nie przeostrzył podłogi. [...]
Nie stosuję jakichś wyszukanych metod ostrzenia abym miał szansę się w nich zgubić. Innymi słowy nie wiem gdzie widzisz efekt przeostrzenia... :shock:
Marcin T
10-09-2010, 22:03
Andrzeju, świetnie wypatrzone!
Podobają mi się oba. Oglądając dwójkę jakoś tak odruchowo dźwignąłem głowę aby zerknąć co tam jest w tym dole na pierwszym planie :mrgreen: Tak więc jest moc.
Fajne polne kadry :).
Faktycznie, jedynka obfitująca w mnogość rolsów jest ;).
Fajne światełko, szkoda tylko, że drugie plany lekko ostrości pozbawione są ;).
Nie stosuję jakichś wyszukanych metod ostrzenia abym miał szansę się w nich zgubić. Innymi słowy nie wiem gdzie widzisz efekt przeostrzenia... :shock:
Andrzej, nie obruszaj się na uwagi. Być może to tylko moje wrażenie ale ponieważ je mam to piszę. Lubię zdjęcia ostre ale tu wygląda to nie do końca naturalnie. Stąd moja uwaga.
wolnyslimak
10-09-2010, 23:02
Nic jak tylko kupować nowe szkła. Natchnienie odrazu przyjdzie. Ale masz oko do krajobrazu. Gratuluje. Dla mnie 1-ynka z rolosami.
Nikonozaur
10-09-2010, 23:06
Andrzej, nie obruszaj się na uwagi. Być może to tylko moje wrażenie ale ponieważ je mam to piszę. Lubię zdjęcia ostre ale tu wygląda to nie do końca naturalnie. Stąd moja uwaga.
Absolutnie nie obruszam się, tylko pytam, nic więcej, nie ma tam żadnych podtekstów. Dokładnie znam swoje miejsce w fotograficznym szeregu i każdą uwagę traktuję jako cenne doświadczenie. Niby nie zgadzam się z Twoją opinią, ale nie bój nic, lampka się zapaliła. :D I o to chodzi!
jacekz40
10-09-2010, 23:13
Andrzej ja mam jeden poważny zarzut - nie stanąłeś w tym samym miejscu :mrgreen: pierwszego dnia trzeba było sobie palik wbić ;-) a serio jedynka super.
anonymos
11-09-2010, 00:25
Super kadry i złociste światło. Nie mam uwag.
borregaard
11-09-2010, 12:34
Bardzo fajne oba.
nic odkrywczego nie napiszę...obydwa są super!
Obie wersje sa ladne, jednak jesli mialbym wybierac to biore ta z rolkami ;)
Nikonozaur
11-09-2010, 13:17
Bardzo fajne oba.
Dzięki Andrzeju, bardziej mnie jednak cieszy Twoja tu obecność przyjacielu. :)
bardzo dobre, dla siebie wybieram dwójkę :)
Jedyneczka super, dwójkę ciachnąłbym u dołu od pierwszego skosu.
Oba bardzo ładne.Pozdrawiam
Pablo 77
13-09-2010, 12:09
Oba bardzo dobre ale bardziej jedynka:)
Ciężki wybór, ponieważ obie prace godne osobnego wątku. Co tu wiele pisać... kapitalne obrazki.
Ja kupuję z rolosami, ... nie ustrzeliłem swoich, .... a tu jest tyle, że kilka osób by obdzielił.:mrgreen:
Jedna i druga fota dobra, ..... ale jednak jedynka.
Oba świetne ze wskazaniem na jedynkę :)
Bartekkw
13-09-2010, 13:46
chyba wolę 2-ke - ładnie światło się poukładało
dlugas1982
14-09-2010, 18:17
kurde jak ja lubię te walce :)
jurek1906
14-09-2010, 18:55
Obie ładne , z delikatną przewagą jedynki :).