Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Stwór mi nie znany
http://www.zie.pg.gda.pl/%7Empisarew/monster.jpg
szkoda ze przypadkowe takie mam odczucie chyba cos balans bieli nie tak albo to obrobka .. no i ten piesek tak szumi..
Przypadkowe? w jakim sensie? zycze powodzenia w ustawianiu psa i malego dziecka :) Nie nacisnal mi sie spust przypadkiem :) Szumi? no i co z tego ? Luuudzie, napiszcie cos o zdjeciu..... Co do balansu bieli ciezko mi cos powiedziec, na moim monitorze jest OK
szkoda ze przypadkowe takie mam odczucie chyba cos balans bieli nie tak albo to obrobka .. no i ten piesek tak szumi..
Słyszałeś kiedyś żeby pies szumiał? 8) (może sprawdź wentylatorek w kompie... mój też szumi) :twisted:
;)
Mnie się podoba ze względu na "dialog min" pomiędzy maluchem a psiną i nie wydaje mi się to przypadkowe... a jeśli nawet było to nie uważam aby było to wadą :).
Co do obróbki to mi nie przeszkadza... kolory bliskie są naturalnym w moim odczuciu... chociaż fakt faktem jakby były cukierkowe to nic by się złego nie stało :).
Zdjęcie i podpis - rewelacyjne! Dobrze miećw takich chwilach aparat przygotowany do strzału.. a na strzał jest ułamek sekundy.
Fajne. Jakość to nie wszystko i niech se "piesek szumi" ile mu się chce. Co do przypadkowości to nie oszukujmy się. Myślę że wiele ciekawych zdjęć powstaje w ten sposób. Wątpie jednak aby właśnie to zdjęcie do nich należało.
W ogole nie rozumiem zarzutu pt. "szumi". I to nie tylko w tym przypadku. Szumi bo musi! Jesli ma byc taki a nie inny czas naswietlania, a możliwości oswietlenia sa takie tylko jakie zastalismy, to co innego mozna zrobic? Tylko podniesc ISO. A ze szumi -- no kurna -- taka juz specyfika matryc cyfrowych! :) W przypadku analogow bylo duzo gorzej, bo podobne szumy widac bylo juz przy ISO 400.
stig, ale jaki procent userow tego forum mial inny aparat niz cyfrowy :) a jesli mial to ile filmow zrobil? a jesli zrobil to czy kiedykolwiek uzywal negatywu innego niz ISO 100-400 a jesli to czy kiedykolwiek spotkal sie z terminem ziarno...
jestem przekonany ze znaczaca wiekszosc nigdy nie robila z negatywu zdjec na papier wiekszych niz 10x15cm... wiec teraz zrozumiale jest, ze te pojecia sa im obce...
chce podkreslic, ze nie dotyczy to wzystkich uzytkownikow... :)
Archangel
26-12-2006, 20:14
fajna minka dziecka, fajnie ujete :)
Obłędna jest mina tego dziecka - w niej tkwi cała siła tego przedstawienia. Mankamentem jest pies poza GO (co niejako wytrąca go z relacji, mimo iż jest istotnym jej elementem) i lekki bałagan w tle (ech, ten bokeh 50-tki...). Z uwagi na nienajlepsze zestawy barwne obecne w tym kadrze wydaje mi się, że celowa była by konwersja do cz-b - no a szumofobom-malkontentom zawsze wtedy można powiedzieć, że to qrv była Delta 3200 :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://members.chello.pl/m.kaluza/wilk.jpg)
Dziekuję wszystkim za uwagi, a szumofobom proponuję zeskanować film Kodak Gold 400 :) Zaczniecie kochac iso 3200 D200 :)