Zobacz pełną wersję : [D90] Linie ułatwiające kadrowanie pod przyciskiem Fn?
Jak w temacie. Czy da się uruchamiać wyświetlanie linii w wizjerze tym przyciskiem? Nijak nie mogę tego zrobić (inne funkcje działają (da się przypisać)) a wyświetlanie linii nie. Linie można uruchomić "na stałe" poprzez ustawienie menu "d2", ale zdawało mi się ze przez przycisk funkcyjny też.
Ale gapa ze mnie, zapomniałem pokręcić kółeczkiem. Już się przestraszyłem że coś nie tak z puszeczką. ...
Post chyba do usunięcia
u Mnie tez pomimo iz wybrałem linie na Fn to nie działą ta funkcja niezaleznie czy domyslnie mam ON czy OFF - chyba bug w oprogramowaniu
M2SC spróbuj tak: przypisz linie do guzika Fn, a następnie trzymając wciśnięty ten guzik przekręć kółeczkiem (u mnie pomocniczym - tym z tyłu aparatu). Samo naciskanie w tym wypadku nie aktywuje tej funkcji i to mnie zmyliło.
heh u mnie te linie to jak integralna czesc aparatu:D
Antonioo
11-09-2010, 23:25
Raz włączyłen i ani myślę wyłączać....bez tego ani rusz.....
Wysłane z htc...
apetytu mi narobicie na takie linie, że sobie zaraz na matówce domaluję.
Hehe u mnie to tez juz standard. Tak sie do nich przyzwyczailem ze sie teraz dziwie ze inne aparaty tego nie maja ;-)
Sent from my X10i using Tapatalk
Jakoś tak głupio bez nich. U mnie są na stałe, a guzik Fn może mieć o wiele bardziej praktyczne przeznaczenie.
andrzej_suse10
12-09-2010, 19:13
U mnie też na stałe
Sent from openSUSE 11.3 on 2.6.34-12-desktop x86_64 kernel with KDE 4.4.4 "release 2" GUI using Firefox 3.6.8 protected by adBlock Plus 1.2.2
Ja ma je na stałe włączone. Bez tego więcej roboty później.
pioter m
13-09-2010, 14:39
One sa mega. Czasem sie zastanawiam, czy nie lepszy bylby trojpodzial, ale tak jest chyba jednak lepiej.
'Fn' przydaje sie do bardziej 'szczytnych' celow.
również z nich korzystam :)
M2SC spróbuj tak: przypisz linie do guzika Fn, a następnie trzymając wciśnięty ten guzik przekręć kółeczkiem (u mnie pomocniczym - tym z tyłu aparatu). Samo naciskanie w tym wypadku nie aktywuje tej funkcji i to mnie zmyliło.
Rzeczywiscie o tym nie pomyslalem - działa ;)