Zobacz pełną wersję : Całkiem przypadkiem - mój pierwszy plener
Grygolas
09-09-2010, 09:44
Tak się złożyło, iż oprócz pierwszego wesela, musiałem zrobić pierwszą sesję.
Pomoc mojej ukochanej małżonki w komponowaniu scen była nieoceniona.
Co zaś się tyczy strony technicznej, było ostre słońce, a ja niestety nic z tym nie mogłem zrobić.
Na odbitkach trochę mocniej było to widać niestety.
1.
...
11.
Mam nadzieję że z ilością nie przesadziłem.
EDIT - brak plików na serwerze Flickr
Kordian d70
09-09-2010, 09:50
moim zdaniem jak na debiut to nie masz się absolutnie czego wstydzić, seria z rolosami bardzo fajna, najmniej podoba mi się 4, troche za ciasno ;-)
W fotel nie wbija... taka klasyka... Ale zrobiłeś to lepiej niż połowa "super fachowców" od ślubniaków (nie mówię o mistrzach w tej dziedzinie np. pan Kuba K.:) ) A wiadomo, że sesję ogranicza też elastyczność i pomysłowość samych młodych... Nie na wszystko ludzi da się namówić...
Grygolas
09-09-2010, 11:41
Dzięki za przeglądanie.
Z tym namawianiem pary to faktycznie mam problem. Trochę nie idzie mi dialog z młodymi, brakuje mi pomysłu. Nie wiem jak to nazwać... zawsze raczej byłem umysł odtwórczy. Czyli reporterka jak najbardziej mi odpowiada, ale ustawianie sesji...masakra. Upatruję tutaj również brak po prostu wprawy.
Jeśli Młodzi w przyszłości sami będą się bawić, ja to uchwycę. Ale ustawiać osoby i w tym samym momencie ustawiać parametry, kadr... :) Dzięki Bogu mam żonę, która z kolei ma umysł twórczy, i mi bardzo pomogła.
Ot takie problemy początkującego:)
Moim zdaniem fajnie wyszło, poczciwy D200 ciągle daje radę:smile:
genghiskhan
09-09-2010, 13:44
typowe kotlety niestety :( co nie znaczy, że złe...
przydała by się jakaś fajna obróbka - przyjemniej by się oglądało
Grygolas
09-09-2010, 13:45
Heh poczekaj aż wrzucę zdjęcia z kościoła!!!
ISO na D200 powoduje iż są to obrazy dla ludzi o mocnych nerwach!